Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑιγαίο - Φούρνοι: Οι εμβολιασμοί και η επίσκεψη Μητσοτάκη

Αιγαίο – Φούρνοι: Οι εμβολιασμοί και η επίσκεψη Μητσοτάκη

|

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και τη συνεδρίαση με την δημοτική Αρχή συζητήθηκε η στελέχωση του τοπικού Ιατρείου και η δυνατότητα να αναπτυχθεί αιματολογικό εργαστήριο, με τον κο Μητσοτάκη να σημειώνει ότι εξετάζεται συνολικά το πλαίσιο των κινήτρων που παρέχονται για την προσέλκυση ιατρών σε ακριτικές περιοχές.
 

Στους Φούρνους, όπου λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο για όλους τους κατοίκους, έφτασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσει ο ίδιος τη διαδικασία του εμβολιασμού στις ακριτικές περιοχές, η οποία θα είναι οριζόντια για όλους όσοι το επιθυμούν.

«Είμαστε εδώ για να επιβλέψουμε τη διαδικασία του εμβολιασμού η οποία ξεκίνησε χθες στους Φούρνους και θα ολοκληρωθεί σήμερα. Όπως ξέρετε για τα μικρά νησιά μας, για τα ακριτικά νησιά μας, έχουμε μια πολιτική να εμβολιάζουμε οριζόντια όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν. Χαίρομαι που και εδώ και στη Θύμαινα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο, όταν και οι συμπολίτες σας οι οποίοι είχαν ενδεχομένως κάποιες μικρές επιφυλάξεις διαπιστώσουν ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά, θα σπεύσουν και αυτοί να εμβολιαστούν. Δείχνουμε με αυτόν τον τρόπο, έμπρακτα, το ενδιαφέρον μας για τα μικρά νησιά, ειδικά τα ακριτικά νησιά, τις κοινότητές τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την υποδοχή του από τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του ακριτικού νησιού.

Σε συνομιλία του με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Καρύδη, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Θέλουμε να είστε ασφαλείς, θέλουμε να είστε υγιείς και βέβαια, με την ευκαιρία, σε κάθε επίσκεψή μας είναι εδώ και οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, για να κάνουμε και μια επισκόπηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, των θεμάτων που μπορούμε να λύσουμε. Και -όπως ξέρεις- είμαστε αποτελεσματική κυβέρνηση, μας αρέσει να λύνουμε προβλήματα και να ερχόμαστε στη συνέχεια να βλέπουμε αυτά που έχουμε κάνει, να μιλάμε λιγότερο και να πράττουμε περισσότερο. Οπότε είναι και μια ευκαιρία να μας μιλήσετε για τα προβλήματα του νησιού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία με τους κατοίκους και στη συνέχεια μετέβη στο Διοικητήριο Φούρνων Κορσεών, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρύδη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρη Αμοργιανό, τον Αντιδήμαρχο Εποπτείας και ευθύνης όλων των υπηρεσιών Νίκο Μελά και τον Αντιδήμαρχο Αλιείας και διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Παναγιώτη Μύτικα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η στελέχωση του τοπικού Ιατρείου και η δυνατότητα να αναπτυχθεί αιματολογικό εργαστήριο, με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει ότι εξετάζεται συνολικά το πλαίσιο των κινήτρων που παρέχονται για την προσέλκυση ιατρών σε ακριτικές περιοχές.

Το νησί διαθέτει Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο το οποίο, όπως όλες οι αντίστοιχες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, έχει εξοπλιστεί με ψυγείο συντήρησης εμβολίων και καταγραφικά θερμοκρασίας, ενώ διαθέτουν tablet όπου καταχωρούνται τα στοιχεία για την παράδοση εμβολίων στα νησιά. Μελετήθηκαν παράλληλα έργα υποδομών στο νησί. «Θα μειώσουμε το κόστος ζωής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά.

Εξετάστηκε επίσης η προοπτική κατασκευής μουσείου ενάλιων αρχαιοτήτων, δεδομένου ότι την τελευταία πενταετία έχουν ανακαλυφθεί ανοιχτά του νησιού 58 αρχαία ναυάγια.

Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Φούρνων με τον Πειραιά, τονίστηκε η βελτίωσή της, καθώς πλέον εκτελούνται δύο δρομολόγια ανά εβδομάδα τον χειμώνα και τρία το καλοκαίρι, έναντι ενός και δύο δρομολογίων αντίστοιχα που γίνονταν στο παρελθόν.

Ο Πρωθυπουργός βάδισε έως το λιμάνι των Φούρνων, όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης της βόρειας προβλήτας -όπου θα δένουν τα μεγαλύτερα πλοία- και για την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Παρών στη συνάντηση και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο