Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑιγαίο: Επόμενο Περιφερειακό (2 - 3/05) στη Μυτιλήνη

Αιγαίο: Επόμενο Περιφερειακό (2 – 3/05) στη Μυτιλήνη

|

Ξεκινάει η προετοιμασία για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Νο 2 για το Νότιο Αιγαίο στις Κυκλάδες αλλά θα πραγματοποιηθεί πρώτα το 14ο στην Μυτιλήνη το διήμερο (2-3) Μαϊου… 

Μπορεί στις Κυκλάδες να ετοιμάζεται για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Part II (σε σχέση με αυτό της Ρόδου) αλλά στην Μυτιλήνη είναι ήδη έτοιμοι. Και όπως διαβάζουμε ” Στη Μυτιλήνη αναμένεται να διεξαχθεί το επόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβέρνησης που θα επικεντρώνεται στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εργασίες του 14ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την επόμενη ημέρα Πέμπτη, 3 Μαΐου, με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα”.

Οσο για τις Κυκλάδες και την προετοιμασία; Μετά την ολοκλήρωση στη Ρόδο του πρώτου κύκλου του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου, που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κλιμάκια της κυβέρνησης συνεχίζουν τις επισκέψεις τους σε νησιά των Κυκλάδων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συσκέψεις με όλο το φάσμα των φορέων, κοινωνικών και παραγωγικών, που  δρουν και παρεμβαίνουν στις τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της δεύτερης φάσης του Συνεδρίου στις Κυκλάδες.

Οι συναντήσεις στα νησιά των Κυκλάδων ξεκίνησαν λίγο πριν το Πάσχα, με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των φορέων, στην Άνδρο, την Τήνο και την Μύκονο, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στη Σύρο, την Σίφνο, την Σέριφο, την Μήλο, τη Νάξο, την Αμοργό, την Σαντορίνη, την Κέα, την Κύθνο και την Πάρο. Θα υπάρξει επίσης επικοινωνία με φορείς όλων των άλλων νησιών, δηλαδή της Κιμώλου, Αντιπάρου, Φολεγάνδρου, ΄Ιου, Ανάφης, Σχοινούσας, Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίου, Σικίνου.

Τα κυβερνητικά κλιμάκια θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τους φορείς της κάθε περιοχής ανά θεματικές ενότητες (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, περιβάλλον, εθελοντικές οργανώσεις-ομάδες, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, επιμελητήρια, συνδικαλιστικοί φορείς, υγεία, παιδεία, εμπόριο-μεταποίηση, κοινωνικοί φορείς και ιδρύματα, ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώσεις και ομοσπονδίες συλλόγων κ.ά.).

Στόχος είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι φορείς, αλλά και η κατάθεση προτάσεων για την ανάπτυξη των Κυκλάδων, οι οποίες θα εξειδικευθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να επανακαθορίσουμε το μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τις κοινές ή τις ιδιαίτερες ξεχωριστές δυνατότητες των νησιών και θα τις συνθέτει δυναμικά σε ένα ενιαίο βιώσιμο νησιωτικό μοντέλο κυκλαδικής ολοκλήρωσης, διαμορφώνοντας νέα συνολικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε κυκλαδικό επίπεδο.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Κουφονήσια – Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά Επιταφίου με δάδες και εγκώμια (photos)

Κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Κουφονήσια (Photos)

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.