Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΥπόθεση Καρέτα Καρέτα: Η σκληρή αλήθεια!

Υπόθεση Καρέτα Καρέτα: Η σκληρή αλήθεια!

|

Η κτηνιατρική γνωμάτευση που αποδεικνύει ότι η τελευταία θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε νεκρή στο Αλυκό της Νάξου, πέθανε από ανθρώπινο χέρι.

Η κτηνιατρική γνωμάτευση που αποδεικνύει ότι η τελευταία θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε νεκρή στο Αλυκό της Νάξου, πέθανε από ανθρώπινο χέρι.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται εδώ και μήνες για τον τρόπο με τον οποίο πεθαίνουν οι καρέτα καρέτα στην ευρύτερη περιοχή της Νάξου. Κάποιοι επιμένουν ότι τις φέρνουν  τα θαλάσσια ρεύματα από άλλες περιοχές και κάποιοι άλλοι ότι πεθαίνουν από φυσιολογικά αίτια και λόγω της σήψης εμφανίζουν την εικόνα που βλέπουν οι περισσότεροι στις φωτογραφίες που αναρτώνται από τον Σύλλογο προστασίας αγρίας ζωής Νάξου. 

Όμως η κτηνιατρική γνωμάτευση που φέρει την υπογραφή της κτηνίατρου Σοφίας Μαϊτού όσον αφορά τον τρόπο θανάτωσης του θαλασσίου ερπετού που βρέθηκε στην περιοχή του Αλικού την 11η Μαΐου 2017 δείχνει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έχει τον πρώτο λόγο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: “Επρόκειτο για μία ενήλικη, αρσενική θαλάσσια χελώνα Caretta-Caretta μήκους 70 εκ και πλάτους 65 εκ . Το πτώμα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση,  γεγονός που υποδηλώνει ότι ο θάνατος του ζώου επήλθε πρόσφατα (το πολύ εντός 48 ωρών)“, ενώ καταλήγει πως “Από την όλη νεκροτομική εικόνα συμπεραίνουμε ότι το ζώο πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία που προκλήθηκε μετά από πλήγμα που δέχθηκε με νύσσον και τέμνον όργανο”.


Ελπίζουμε ότι αυτή η γνωμάτευση να αποτελέσει την αρχή ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να βάλουν τέλος στον παιχνίδι «Σκοτώστε τις θαλάσσιες χελώνες» που παίζεται εδώ και τρία χρόνιαστην Νάξο.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Φράγμα του Τσικαλαριού: Εργασίες θα ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο

Νέα αναβολή στην ολοκλήρωση του έργου – Άλλα 2,5 χρόνια αναμονή για το φράγμα του Τσικαλαριού - Επανέρχεται με νέα ερώτηση ο Παύλος Χρηστίδης

Νάξος: Ένας λεπτό σιγή στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικές αναφορές από Δημήτρη Λιανό, Λεονάρδο Χατζηανδρέου και Γιάννη Κορρέ για τον επί 26 χρόνια πρόεδρο που υπηρέτησε την Κεραμωτή.

Τήνος: Περιοδεία Γιάννη Αγγέλου — Συναγερμός για υποστελέχωση, μπλακάουτ και κατάρρευση παραγωγής

Από τον Συνεταιρισμό έως τον ΔΕΔΔΗΕ και το Κέντρο Υγείας: τι κατέγραψε το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και ποια μέτρα ζητά.

Τήνος: «Σπίτι μόνο Δευτέρα–Παρασκευή»: το αδιέξοδο στέγασης για τους εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες (video)

Η περίπτωση της νηπιαγωγού στην Τήνο που ξενοικιάζεται τα Σαββατοκύριακα αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο την κρίση κατοικίας στα νησιά (video)

Σαντορίνη, τρύγος 2025: Πέρα από τους αριθμούς, το Ασύρτικο αντιστέκεται

Χρονολόγιο, κλίμα και πρώτες ενδείξεις από τις δεξαμενές της Santo Wines∙ μια δύσκολη χρονιά που «γράφει» κρασιά έντασης, οξύτητας και ορυκτότητας.

Σαντορίνη: Το 3ο “The Luxury Side of Greece” φέρνει τη Randi Zuckerberg

Στις 18–19 Οκτωβρίου 2025, στο Petros Nomikos Conference Center, κορυφαίοι decision makers συζητούν καινοτομία, βιωσιμότητα και ψηφιακή αφήγηση στον πολυτελή τουρισμό.

Γιουβέντους – Ντόρτμουντ: Φαβορί η «Γηραιά Κυρία»· αξίζει ο άσος στο 2.05

Πρεμιέρα League Phase του Champions League με μεγάλο ζευγάρι στο Τορίνο (22:00) — φόρμα, δεδομένα και επιλογές με υπενθύμιση «Παίζουμε Υπεύθυνα».

Νέος Κ.Ο.Κ.: Τέλος στην αντικοινωνική στάθμευση. Στο στόχαστρο όσοι κλείνουν ράμπες και θέσεις ΑμεΑ

Αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και πρόστιμα έως 2.000€ για τους παραβάτες, με στόχο τον σεβασμό στην προσβασιμότητα.

Νάξος: Καλοκαιρινές βραδιές Π.Ε.ΔΑΝ στη Βρύση Δανακού — Ζερβουδάκης & «Το μυστήριο της γύρης»

Η Πολιτισμική Εταιρεία Δανακού συνέχισε την παράδοση με δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις, ευχαριστώντας Δήμο, Περιφέρεια και χορηγούς για τη στήριξη.

Serifos Sunset Race: Για 7η χρονιά αθλητισμός και φύση σε αρμονία

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Λασκαρίδη, η Σέριφος φιλοξένησε για 7η χρονιά μια γιορτή τρεξίματος και περιβαλλοντικής δράσης

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική