Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΤήνος: Η ημέρα που το νησί μας έγινε ... πιο πράσινο

Τήνος: Η ημέρα που το νησί μας έγινε … πιο πράσινο

|

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα “Τήνος κατά των Ανεμογεννητριών” που με τον δικό της τρόπο σχολιάζει τα όσα έγιναν χθες στην Τήνο με τις πλάτες των Αρχών…

Απόστολή εξετελέσθη… Τα μέτρα κατά της πανδημίας σε συνδυασμό με την αστυνομική παρουσία όλα κύλησαν κατ΄ευχήν για την εταιρία «Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ» … Τα μπετά έπεσαν και στη 3η βάση στη θέση “Πράσα”, την ώρα πάντως που το μέτωπο και με τον Δήμο είναι ανοιχτό… Μάλιστα, χθες ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος με ανοιχτή του επιστολή ουσιαστικά ζητούσε από την εταιρεία να σεβαστεί το Κράτος Δικαίου και «να μην προσπαθεί να επιβάλει τετελεσμένα γεγονότα, παραμερίζοντας τη Δικαιοδοσία των Πολιτικών Δικαστηρίων».

Σήμερα, η ομάδα που αποτελεί την “Τήνος κατά των Ανεμογεννητριών” με μία ιδιαίτερα καυστική ανάρτηση σχολιάζει όλα όσα έγιναν… Και έχει ως τίτλο “ Η ημέρα που η Τήνος έγινε πιο … πράσινη” .. Δείτε την ανάρτηση και όπως καταλήγει ” Δύο επεισοδιακά χρόνια αργότερα, ένα κεφάλαιο των εργασιών έκλεισε, ένα άλλο ξεκινάει. Πιθανότατα με τις ίδιες δυσκολίες. O αγώνας συνεχίζεται”.

Ιδανικές συνθήκες επικράτησαν χθες, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους με μεγάλη καθυστέρηση η πολυαναμενόμενη σκυροδέτηση των βάσεων στα Πράσσα. Η εθνική οικονομική και υγειονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα δεν θεωρείται ικανοποιητικός λόγος να ματαιωθούν οι εργασίες αφού η επένδυση πρέπει να προχωρήσει πάσει θυσία ώστε να αποφέρει τα ανάλογα κέρδη με κάθε κόστος.

Τελικώς, οι ελάχιστες προϋποθέσεις που απαιτήθηκαν για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ήταν η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πανδημίας, τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα κατά των συναθροίσεων που ίσχυσαν με σκοπό να αποφευχθεί ο “συνωστισμός” κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, και φυσικά η καθοριστική συμβολή της τοπικής αστυνομίας, η οποία ακούραστα όλο αυτό το διάστημα και ενισχύσεις καλεί, και μπετονιέρες συνοδεύει, και δρόμους με περιπολικά κλείνει, και την ιδιοκτησία του επενδυτή περιφρουρεί και τα απαραίτητα έγγραφα πολιτών με την ευκαιρία ελέγχει και ονόματα ημεδαπών σε λίστα προσθέτει.

Με δικαστική διαμάχη και αποφάσεις σε εκκρεμότητα, με πρωτοφανείς αγωγές κατά 100 πολιτών, με εξώδικα κατά του Δήμου Τήνου, με διώξεις σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, με προκλητικό διαμοιρασμό διαφημιστικών φυλλαδίων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά και με δωρεάν σεμινάριο εισαγωγής στην γερμανική μέταλ μουσική για τους κατοίκους της Τήνου κλείνει το κεφάλαιο της σκυροδέτησης η οικογενειακή πράσινη επιχείρηση, οι εκπρόσωποι της οποίας όπου σταθούν και όπου βρεθούν, τρέφουν μεγάλο σεβασμό για την βούληση της τοπικής κοινωνίας όπως άλλωστε μαρτυρούν τα γεγονότα.

Δύο επεισοδιακά χρόνια αργότερα, ένα κεφάλαιο των εργασιών έκλεισε, ένα άλλο ξεκινάει. Πιθανότατα με τις ίδιες δυσκολίες.

O αγώνας συνεχίζεται.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλοκαίρι 2025: Νέες διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων

Κέρκυρα, Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Ηράκλειο, Κως και Ζάκυνθος στο επίκεντρο των αεροπορικών προγραμμάτων – Δυναμική παρουσία των Κυκλάδων στις φετινές πτητικές συνδέσεις

ΔΕΔΔΗΕ – Φιλώτι: Προγραμματισμένη αύριο 4ωρη διακοπή ρεύματος

Χωρίς ηλεκτροδότηση για τέσσερις ώρες το χωριό λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Τρία νεκρά θαλάσσια ζώα σε Νάξο και Ηρακλειά, Στην κορυφή της λίστας εκβρασμών το 2025

Ρινοδέλφινο στο Αλυκό, φώκια Monachus monachus στην Ηρακλειά και χελώνα Caretta caretta στην Αγιασσό συνθέτουν μια θλιβερή εικόνα για το Αιγαίο.

Πάρος Απρίλιος 2025: «Τα ’σπασε» στο λιμάνι, επιβάτες, οχήματα και… οβολός σε ιστορικά ρεκόρ

Οι αριθμοί μίλησαν, τα μηχανάκια έσπασαν φρένα και τα στατιστικά μας τρέχουν ιδρωμένα να προλάβουν την κίνηση – Χαμός στο λιμάνι και στα ταμεία.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μειώσεις έως 32% στα ακτοπλοϊκά και 40 εκατ. ευρώ μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιωτών και της μεσαίας τάξης, με αιχμή τη μείωση των λιμενικών τελών και τη συγκράτηση των ακτοπλοϊκών τιμών.

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

EKO Rally Acropolis 2024: Με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο και φόντο την Ακρόπολη

Στις 26 Ιουνίου, η Αθήνα μεταμορφώνεται για την υπερειδική του ιστορικού αγώνα – Στη συνέχεια, το Ράλλυ ταξιδεύει σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, με νέα διαδρομή στο Δίστομο και φινάλε στο Σμόκοβο και τον Ταρζάν.

Χωρίς παιδίατρο η Ίος. Το ΠΑΣΟΚ – μέσω της Νάντια Σαλτερή – φέρνει το ζήτημα στη Βουλή

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ και Δικηγόρος Νάξου Νάντια Σαλτερή ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας μετά την παραίτηση του μοναδικού παιδιάτρου του νησιού για λόγους επαγγελματικής αξιοπρέπειας.

Γιορτή πολιτισμού στην Απείρανθο: Με επιτυχία η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στα Δημοτικά Μουσεία

Με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή μικρών και μεγάλων, τα Δημοτικά Μουσεία Απειράνθου τίμησαν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με πρωτοποριακές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια που συνέδεσαν επιστήμη, πολιτισμό και τεχνολογία.

Κέα: Η βρετανική Express αναδεικνύει το νησί ως «εναλλακτικό στολίδι» των Κυκλάδων

Με δημοσίευμα στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Express, η Κέα προβάλλεται ως αυθεντικός και ήρεμος προορισμός, ιδανικός για Βρετανούς ταξιδιώτες που αναζητούν την πραγματική Ελλάδα.

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Μιχ. Πολυτάρχου: Γράφει ιστορία, νέο πρωτάθλημα, νέα άνοδος (!!!)

Ο Ναξιώτης αρχηγός οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στη National League 1 με ηγετική εμφάνιση και 19 πόντους στον τελικό