Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΠΝΑΙ - Σέριφος: Μπήκαν οι υπογραφές, ξεκινούν οι καθαρισμοί ρεμάτων

ΠΝΑΙ – Σέριφος: Μπήκαν οι υπογραφές, ξεκινούν οι καθαρισμοί ρεμάτων

|

Ξεκινούν άμεσα οι καθαρισμοί ρεμάτων για την αντιπλημμυρική προστασία  της Σερίφου– Υπεγράφη η τριετής σύμβαση με τον ανάδοχο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τι αναφέρει ο κος Χατζημάρκος 

Μια ακόμη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου σε βάθος τριετίας, έφτασε στο στάδιο της υπογραφής.  Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά και την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την ανάδοχο εταιρεία, συνολικού ύψους 355.374,70 ευρώ(με ΦΠΑ),για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Σερίφου 2021 – 2023» 

Και αυτό το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας αντίληψης με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των  νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  μέσω της  σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς τωνρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη καιαποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονακαιρικά φαινόμενακαι όχι μόνο κατά την αντιπλημμυρική περίοδο.

Τι αναφέρει στη προσωπική του σελίδα ο κος Γιώργος Χατζημάρκος; ” Οταν η κεντρική διοίκηση μας ανέθεσε και αυτή την αρμοδιότητα, χωρίς την ταυτόχρονη ενίσχυση με ανθρώπινους ή οικονομικούς πόρους, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση. Εκτεθειμένοι και αιφνίδια και απολογούμενοι.  Αλλά, αυτή είναι η λατρεμένη πατρίδα μας. Μάθαμε να ζούμε με όλους αυτούς τους κινδύνους και με χιλιάδες αυτόκλητους “εισαγγελείς”.  Δεν μείναμε απαθείς ούτε προσπαθήσαμε να αποφύγουμε την δουλειά και την ευθύνη.  Ο καθένας μπαίνει στον πόλεμο με ο,τι έχει. Και κυρίως με την αίσθηση του καθήκοντος που οφείλει να τον διακρίνει.  Σήμερα, όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας, έχουν καλυφθεί είτε με διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη, είτε με συμβάσεις που έχουν προκύψει απο τους σχετικούς διαγωνισμούς που ολοκληρώθηκαν”.  

Το έργο αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων και των κοιτών ποταμών του νησιού (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων οχετών και φρεατίων από καταπτώσεις, φερτά υλικά, απορρίμματα, αυτοφυή βλάστηση, καλάμια κλπ ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. 

Οι θέσεις παρέμβασης θα υποδειχθούν επί τόπου από το Τμήμα Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ρέματα Νόχτας, Αλινοβροχιά, Λειβαδακίων, Χώρας Αβεσαλού, Γανέματος. Κατά προτεραιότητα θα καθαριστούν τα τμήματα ρεμάτων εντός ή πλησίον οικισμών, πλησίον κτισμάτων ή σταυλικών εγκαταστάσεων και σε άλλα σημεία που χρήζουν άμεσου καθαρισμού, σύμφωνα με τα αιτήματα πολιτών και Προέδρων Κοινοτήτων. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός  του έργου καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον κωδικό «Αντιπλημμυρική προστασία νησιών Π.Ε. Κυκλάδων».
Σημειώνεται ότι διαγωνισμοί για τον καθαρισμό των ρεμάτων έχουν διενεργηθεί από την Περιφέρεια και τώρα βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής των εργολαβικών συμβάσεων με τους αναδόχους,  με στόχο να θωρακιστεί έναντι του πλημμυρικού κινδύνου το σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Χρυσές βολές και ταχύτητα πανελλήνιας εμβέλειας για τους αθλητές του Πανναξιακού ΑΟ

Εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Τρίπολη και Θήβα από τους νέους του Πανναξιακού – Προκρίσεις, ρεκόρ και πρώτες θέσεις για τους αθλητές του συλλόγου

Ανάφη – Μ. Καφούρος: «Η παρουσία του κράτους στα μικρά νησιά είναι αναγκαία»

Σε μια ιστορική ημέρα για την Ανάφη, ο Βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος παρευρέθηκε στον Αγιασμό του νέου Λιμενικού Φυλακίου, αναδεικνύοντας τη σημασία ενίσχυσης της κρατικής παρουσίας στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Συνάντηση Φ. Φόρτωμα με τον Υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη: Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις Κυκλάδες

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έθεσε την ανάγκη για άμεση και μακροπρόθεσμη στήριξη των αστυνομικών υπηρεσιών στα νησιά, ενόψει της τουριστικής αιχμής – «Η ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα».

Τένις: Ένα άθλημα που δεν μένει ποτέ στατικό

Δεν αρκεί να είσαι γρήγορος ή δυνατός. Το τένις απαιτεί ισορροπία. Και αυτή η ισορροπία κρύβεται σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Καμίνι η Ελλάδα: Στους 41°C η Φθιώτιδα – Πάνω από 35άρια σε Πάρο και Νάξο

Ιούλιος «φωτιά» στην Ελλάδα με ακραίες θερμοκρασίες, θερμική δυσφορία και υψηλές τιμές ακόμη και στο Αιγαίο – Πάνω από 180 σταθμοί με θερμοκρασίες άνω των 37°C - Η εικόνα στη Παροναξία

Κίμωλος: Το νησί με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο, το λένε οι Αμερικανοί

Παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα – Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο στην κορυφή της λίστας με τις καθαρότερες θάλασσες, αφήνοντας πίσω εξωτικούς προορισμούς

Καθυστερήσεις στο νέο αεροδρόμιο Πάρου λόγω έλλειψης υλικών

Το έργο «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου» αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων στα απαραίτητα υλικά, όπως απαντά το Υπουργείο στον Δήμο Πάρου – Κρίσιμο για την τουριστική ανάπτυξη το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Καθολική Εκκλησία αφιερώνεται στην Ιερά Καρδία του Ιησού, iστορική πράξη την Κυριακή 13 Ιουλίου στην Τήνο

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα αποφάσισε την αφιέρωση της τοπικής Εκκλησίας στην Ιεροτάτη Καρδία του Ιησού, στο πλαίσιο τριπλής επετείου και του Ιωβηλαίου 2025 – Κεντρική Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας στο Εξώμβουργο Τήνου

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά