Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΠΝΑΙ - Κυκλάδες: Υπογραφή για αντιπλημμυρικά έργα σε πέντε νησιά

ΠΝΑΙ – Κυκλάδες: Υπογραφή για αντιπλημμυρικά έργα σε πέντε νησιά

|

Αντιπλημμυρικά έργα σε Σίφνο, Σέριφο, Ηρακλειά και Πάρο – Αντίπαρο – Υπεγράφησαν οι συμβάσεις υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Υπεγράφησαν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, τέσσερις ακόμη συμβάσεις που αφορούν σε έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Σίφνου, της Σερίφου, της Ηρακλειάς και της Πάρου – Αντιπάρου.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά έργα, με στόχο την αποφυγή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τη Σίφνο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία “Μπουρνάζος Α. – Τζογάνης Δ. Ο.Ε. δ. τ. ΕΓΕΚΑ Ο.Ε.” προβλέπει εργασίες καθαρισμού της εκβολής των ρεμάτων και τμημάτων αυτών, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή κατασκευές νέων λιθόδμητων τοίχων, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλή απορροή των ομβρίων υδάτων.

Για τη Σέριφο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία “ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Πολιτικός Μηχανικός ΕΔΕ” προβλέπει εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Αντιστοίχως, για την Ηρακλειά, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία “ΣΜΙΛΗ ΑΤΕ” προβλέπει εργασίες καθαρισμού της εκβολής των ρεμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή του νερού προς τη θάλασσα καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Τέλος, για την Πάρο – Αντίπαρο, εκ της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία “Γεώργιος Δ. Χριστόφορος ΕΔΕ – Χωματουργικές Εργασίες – Εμπόριο Δομικών Υλικών” ορίζονται ως απαραίτητες για την αντιπλημμυρική προστασία εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Λόγω του ανάγλυφου των νησιών και της πληθώρας ρεμάτων, θα γίνουν επιλεκτικές παρεμβάσεις σε περιοχές που υπάρχουν οικισμοί ή δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας.

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Φεστιβάλ Νάξου: 25 χρόνια πολιτισμού στον Πύργο Μπαζαίου – ανάμεσα σε εμπόδια και επιτυχίες

Η μεγάλη επέτειος του Φεστιβάλ Νάξου σκιάζεται από γραφειοκρατία και το ζήτημα του κυλικείου, με τους Στέλιο Κρασσανάκη και Μάριο Βαζαίο να επιμένουν στο όραμά τους.

Folegandros Challenge Run: Ο 1ος αγώνας δρόμου στο νησί στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαδρομές 5, 10 και 21 χλμ. μέσα στο μοναδικό τοπίο της Φολεγάνδρου – Συμμετοχές ανοιχτές για όλους

AI και τουρισμός: Νέα εποχή στον σχεδιασμό και τις κρατήσεις

Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη, με τις ΗΠΑ να ηγούνται της τάσης

Ιαπωνία: Δημογραφικό σοκ – Χάθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε έναν χρόνο

Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση των τελευταίων 50 ετών προκαλεί παγκόσμιο προβληματισμό

Γιατροί της πρώτης γραμμής: Η σκληρή καθημερινότητα στα νησιά

Από τις ελλείψεις ειδικοτήτων μέχρι την αγάπη των κατοίκων – Τρεις νέοι γιατροί θυμούνται το αγροτικό τους

MyStreet: Οι πολίτες «αστυνομεύουν» τα τραπεζοκαθίσματα

Οι πολίτες αποκτούν «ψηφιακή φωνή» για τραπεζοκαθίσματα και αυθαίρετες χρήσεις σε δημόσιους χώρους

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.