Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΠάτμος: Αναβλήθηκε κηδεία λόγω πλημμύρας σε Ιερό Ναό

Πάτμος: Αναβλήθηκε κηδεία λόγω πλημμύρας σε Ιερό Ναό

|

Απίστευτη βροχόπτωη χθες Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στη Πάτμο που έφτασε τα 140 χιλιοστά νερού (!!!) – Πλημμύρισε το λιμάνι, η πλατεία της Σκάλας, η Αλμύρα – Κατολισθήσεις μικρής έκτασης σε Μελόι, Αποκάλυψη, Χώρα, Εξώσκαλα – Αναβολή …κηδείας λόγω πλημύρας Ιερού Ναού 

Είπαμε, η Πηνελόπη ήρθε ορεξάτη… Και τις ορέξεις της βίωσαν οι κάτοικοι (ακόμη και οι νεκροί) στο νησί της Πατμου χθες Πέμπτη 29 Νοεμβρίου. Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα patmostimes.gr “η έντονη και συνεχής βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας στο νησί γέμισαν τον ποταμό Περδικάρι και δημιούργησαν προβλήματα στο ιερό νησί της Αποκάλυψης.  Πλημμύρισε το λιμάνι, η πλατεία της Σκάλας,  η Αλμύρα και η γύρω περιοχή, μέχρι και τα χωράφια και δημιουργήθηκαν κατολισθήσεις μικρής έκτασης σε Μελόι, Αποκάλυψη, Χώρα, Εξώσκαλα και άλλες περιοχές του νησιού μας.

Πλημμύρισε επίσης η  εκκλησία του αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Σκάλα και στα τρία κλίτη. Το νερό έφθασε τουλάχιστον στα  30 εκατοστά (!!!) αποτέλεσμα της βροχόπτωσης που όπως βλέπετε στον σχετικό πίνακα που ακολουθεί ξεπέρασε τα 140 χιλιοστά (ο μήνας Νοέμβριος κλείνει στα 190 χιλιοστά και πέρυσι είχε 550 όλο το έτος, ενώ φέτος έως τώρα είναι στα 440). Γι αυτό και ανεβλήθη για αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη για σήμερα κηδεία του Γεώργιου Βιολέντη.

Στο ναό συναντήσαμε τους  εφημέριους Παρθένιο και Σεραφείμ.  Όπως μας είπε ο  π. Σεραφείμ Κοτσάνης  με την βοήθεια της Κλειώς, του Θωμά Υψηλάντη και βοηθών του από τη Χώρα που ανταποκρίθηκan  στο κάλεσμα του,  έβγαλαν τα χαλιά και άδεισαν το νερό, σκούπισαν και έβαλαν κάποια τάξη στην εκκλησία.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως μας είπε ο δήμαρχος κ. Στόικος με τον οποίο επικοινωνήσαμε, από το πρωί βρίσκονταν με τον αντιδήμαρχο  κ. Σημαντήρη   και  τα τρία συνεργεία του Δήμου σε   επιφυλακή, για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε κλήση κατοίκου για βοήθεια. Όπως μας είπε ο κ. Δήμαρχος «μόλις η βροχή σταματήσει τα συνεργεία του Δήμου είναι έτοιμα για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Πολλά  σπίτια  και αυλές έβαλαν νερό  και οι κάτοικοι με τους κουβάδες, τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες προσπαθούσαν να  αδειάσουν  τα νερά και να τα καθαρίσουν”

Σημείωση: Η φωτογραφία του λιμανιού είναι του Μιχάλη Γραμματικού από το fb. Η φωτογραφία με το παγκάκι τη ςΑποκάλυψη ςείναι του Αντώνη Σκεμπέ από το fb και η φωτό από το δρομάκι του Γροίκου της Αντιγόνης Υψηλάντη. Τους ευχαριστούμε. Οι υπόλοιπες είναι της Σμαράγδας Μουλιάτη.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Σύρος – Νοσοκομείο: Ενίσχυση με τέσσερις νέους ειδικευόμενους γιατρούς

Η άφιξη τεσσάρων νέων ειδικευόμενων ιατρών ενισχύει τις κλινικές του Νοσοκομείου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του στη στήριξη της Δημόσιας Υγείας στις Κυκλάδες.

Καφηρέας: Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης

Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης στο ακρωτήριο Καφηρέα

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Παναγιώτης Ψαρράς στη Μικτή Ομάδα Νήσων, υπερηφάνεια για τη Νάξο

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο νεαρός αθλητής ξεχωρίζει και εκπροσωπεί επάξια τον Πανναξιακό και τη Νάξο στους Περιφερειακούς Αγώνες της ΕΟΚ.

Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά: Ένα τυρί-σύμβολο παράδοσης και γεύσης

Με συνταγή που διασώζεται από την προηγούμενη χιλιετία, το κεφαλοτύρι Πιτταρά ωριμάζει για 12 μήνες και αναδεικνύει τη Νάξο ως γαστρονομικό θησαυρό.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών