Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΝότιο Αιγαίο - Ρόδος: Εγκαίνια της πρώτης φορτηγίδας αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών

Νότιο Αιγαίο – Ρόδος: Εγκαίνια της πρώτης φορτηγίδας αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών

|

Η πρώτη φορτηγίδα αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών εγκαινιάστηκε στη Ρόδο – Τι αναφέρει ο κος Χατζημάρκος 

 

Μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση, την πρώτη φορτηγίδα στην Μεσόγειο και στην Ελλάδα, αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών σε ιχθυοτροφείο, εγκαινίασαν την Τετάρτη, στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο εκπρόσωπος της πρωτοπόρου εταιρίας στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, “Philosofish S.Α”, εφοπλιστής Νίκος Λυκιαρδόπουλος.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο Δήμαρχος Χάλκης. Άγγελος Φραγκάκης.

Η μονάδα “Philosofish” της Ρόδου είναι μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση που στόχο έχει να δώσει ώθηση σε έναν ακόμη τομέα της νησιωτικής οικονομίας, ο οποίος μπορεί να αναπτύξει τεράστια δυναμική. Λειτουργεί, με όλα τα περιβαλλοντικά πρότυπα και πιστοποιήσεις που τίθενται από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και επιπλέον έχει προχωρήσει στην έκδοση του πρώτου στην Ελλάδα πιστοποιητικού Antibiotic-Free, που σημαίνει ότι οι ιχθυοτροφές δεν περιέχουν αντιβιοτικά φάρμακα και άλλα χημικά.

Για την “Philosofish S.A.”, από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον αποτελεί βασικό συστατικό για τη βιωσιμότητα και για την εταιρική της κουλτούρα. Όλες οι δραστηριότητες της διέπονται από τις αρχές της Ποιότητας και της Ασφάλειας των Τροφίμων, και διεξάγονται με γνώμονα τον σεβασμό στη φύση, τη φροντίδα για το Περιβάλλον και τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με την επένδυση: «Την πρώτη φορτηγίδα στην Μεσόγειο και στην Ελλάδα, αυτόματης παροχής ιχθυοτροφών σε ιχθυοτροφείο, είχαμε την χαρά να εγκαινιάσουμε χθες στη Ρόδο με τον Νίκο Λυκιαρδόπουλο του Ομίλου “Philosofish”.

Μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση, πρωτοπόρα σε όλη την Μεσόγειο, στέλνει ένα ακόμα μήνυμα ανάτασης της οικονομίας μας και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Ένα μήνυμα συνέπειας στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση πόρων που σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Οι πιστοποιημένοι αυστηροί κανόνες περιβαλλοντικής διαχείρισης και το πρώτο πιστοποιητικό Antibiotic Free ιχθυοπαραγωγής, της μονάδας της “Philosofish” στην Ρόδο, μας δίνουν την δυνατότητα να υποστηρίξουμε και εμείς απο την δική μας θέση την αναγέννηση ενός κλάδου της οικονομίας από τον οποίο η χώρα μας μπορεί, και πρέπει, να κερδίσει σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς. Και να το πετύχει αυτό με οργάνωση και ποιότητα».

Ο Νίκος Λυκιαρδόπουλος, είναι η τρίτη γενιά εφοπλιστικής οικογένειας που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία από τoν 19ο αιώνα. Μέσω της εταιρείας NEDA Maritime, συνεχίζει την οικογενειακή ναυτιλιακή παράδοση. Στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας αποφάσισε να επενδύσει το 2015, τομέα στον οποίο η Ελλάδα έχει τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια δύναμη. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα και σε αξία αλλά και σε παραγόμενες ποσότητες ψαριών στην Ε.Ε. των 27. Επίσης καλύπτει το 27% της παγκόσμιας παραγωγής μεσογειακών ψαριών. Δεν υπάρχει άλλος κλάδος στον οποίο η Ελλάδα να έχει το 27% της παγκόσμιας παραγωγής, εκτός από τη ναυτιλία. Οι προοπτικές της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είναι τέτοιες που θα μπορούσε να φθάσει να συνεισφέρει στο ΑΕΠ κάθε χρόνο περί τα 2 δισ. ευρώ, από 565 εκατ. ευρώ σήμερα.

Η “Philosofish”, εταιρεία που διαχειρίζεται ο επενδυτικός όμιλος Diorasis International, κατέχει τέσσερις περιφέρειες θαλάσσιας εκτροφής, με παραγωγή που ανέρχεται σε 16.000 τόνους ψαριών ετησίως, καθιστώντας την πλέον έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Μεσογείου.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Θήρας: Δωρεάν δρομολόγια λεωφορείου από Φηρά προς Αθηνιό για κατοίκους Θηρασιάς

Δωρεάν δρομολόγια λεωφορείου από Φηρά προς Αθηνιό για επισκέπτες και κατοίκους της Θηρασιάς

Αμοργόραμα: Μια πρωτοβουλία που θέλει να σώσει τους ψαρότοπους της Αμοργού

Το βλέμμα της παγκόσμιας αλιευτικής κοινότητας είναι στραμμένο στους ψαράδες της Αμοργού, για την πρωτοβουλία τους με τίτλο Αμοργόραμα, που θα εξασφαλίσει βιώσιμη αλιεία

ΥΠΕΝ – Σαρακήνικο Μήλος: Καμία άρνηση έγκρισης, αναμονή ενεργειών από τον Δήμο

το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απευθυνόμενο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, με το ερώτημα: αν έχει παραλάβει το σχετικό ΣΧΟΟΑΠ από τον Δήμο Μήλου, έλαβε αρνητική απάντηση.

ΑΠΑΣ Νάξου: Ηττα από τον Εσπερο και …ρέστα για παραμονή κόντρα σε Πανελευσινιακό και Μίλωνα

Νέα ήττα για τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια (σ.σ. από τον Εσπερο) που «παίζει τα ρέστα του» στα δύο επόμενα εντός έδρας ματς με Πανελευσινιακό και Μίλωνα - Εχει κι έναν ακόμη αγώνα που εκκρεμεί

Ελλάδα – “Τουρισμός για Ολους 2025”: Ανοίγουν σήμερα (24/02) οι αιτήσεις, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στις 14:00 ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι θα πάρουν από 200 έως 400 ευρώ - Μέχρι τη Δευτέρα 10 Μαρτίου οι αιτήσεις - Ποιοι αποκλείονται

Ευ. Λέκκας για Σαντορίνη: “Παραμένει στο τραπέζι το σενάριο των 6 Ρίχτερ”

Για μακρόσυρτη σεισμική ακολουθία, που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, ακόμη και μήνες, μίλησε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, που τόνισε ότι τα μισά κτίρια στο νησί είναι αυθαίρετα

Νάξος – 4ο Δημοτικό Σχολείο: Ερχεται αποκριάτικο Μασκέ πάρτι

Αποκριάτικο πάρτι μασκέ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου - Πότε και που;

Σαντορίνη: Το σχέδιο για δύο λιμάνια διαφυγής και πλωτή εξέδρα στον Μονόλιθο

Αυτά θα γίνουν στη Βλυχάδα, την περιοχή του Κολούμπου και στην περιοχή του Μονόλιθου, αντίστοιχα - Οι προτάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών στη Σαντορίνη

Γερμανία – Εκλογές: «Αδύναμη νίκη» Μερτς και «θρίαμβος» της Ακροδεξιάς

«Οι Γερμανοί είπαν ξεκάθαρα όχι στον Ολαφ Σολτς, αλλά όχι πραγματικά ναι στον Φρίντριχ Μερτς», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, ενώ η Handelsblatt αναφέρεται σε «δύσκολη νέα αρχή»

Νάξος – Αδέσποτα: Οι εθελοντές αφανείς ήρωες και η “μάχη” τους σε καθημερινή βάση

Οι αφανείς ήρωες της Νάξου: Ο αγώνας ενός εθελοντή για τα αδέσποτα στις παγωμένες μέρες

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο

Εκτακτο – Νάξος: Διακοπή ρεύματος σε περιοχή της πόλης

Λόγω προβλήματος στον πυλώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στο Γυμνάσιο της Νάξου, υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος