Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΝάξος: Τριήμερο (9-11 Ιουλίου) Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενέργειας

Νάξος: Τριήμερο (9-11 Ιουλίου) Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενέργειας

|

Οι εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών, η πρόοδος στην τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας, τα «έξυπνα δίκτυα» και οι προοπτικές τροφοδοσίας των νησιών με φυσικό αέριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα νησιά» που διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (την Τετάρτη επισκέψεις) στη Νάξο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η Νάξος στο επίκεντρο των νέων εξελίξεων όσον αφορά την αειφόρο ανάπτυξη… Κι αυτό γιατί η ΡΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ουρσουλινών της Νάξου το διήμερο 9 – 11 Ιουλίου 2018 (στις δύο πρώτες ημέρες υπάρχει το συνέδριο και την 3η επίσκεψη σε χώρους όπου υπάρχουν δράσεις) , το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «European Forum on Clean Energy for Islands», με σκοπό να αναδείξει τις καινοτόμες και πρωτοπόρες πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα στα αυτόνομα ηλεκτρικά συστήματα και τις προοπτικές χρήσης έξυπνων τεχνολογιών.

Το Forum θα αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και ανάλυσης των ρυθμιστικών ζητημάτων για την εξασφάλιση της ασφάλειας εφοδιασμού, υπό καθεστώς αειφορίας, με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στόχος είναι να εξαχθούν συμπεράσματα και πολιτικές που οδηγούν στην ενεργειακή απεξάρτηση των νησιωτικών ηλεκτρικών συστημάτων της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντικό όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.

Χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ενώ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της γαλλικής Ρυθμιστικής Αρχής, Jean-François Carenco, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Μπουλαξής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι πρόεδροι του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατζηαργυρίου, του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης, στελέχη της Κομισιόν κ.α.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:
– Ενεργειακή μετάβαση στην τροφοδοσία των νησιών
– ΑΠΕ, αποθήκευση και έξυπνα δίκτυα – Ανάπτυξη και προκλήσεις
– Χρηματοδότηση μεγάλων ενεργειακών έργων
– Βέλτιστες πρακτικές – Καινοτομία

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν ο σχεδιασμός των διασυνδέσεων των Μη Διασυνδεμένων Νησιών με το Ηπειρωτικό Σύστημα, τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο πλαίσιο των Διαγωνισμών για έργα ΑΠΕ, η προοπτική διαγωνισμών για πράσινα-έξυπνα νησιά, όπως επίσης και οι προτάσεις για το νέο ειδικό πλαίσιο τιμολόγησης για υβριδικούς σταθμούς στα νησιά, που συνδυάζουν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με αποθήκευση.

Δείτε εδω το σχετικό πρόγραμμα 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Οι Times προτείνουν: 17 ελληνικά νησιά-όνειρο για οικογενειακές διακοπές

Ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς η Νάξος, η Σίφνος και η Σκόπελος – Τι λένε οι εκπρόσωποι των νησιών για την εμπειρία που προσφέρουν στους ταξιδιώτες

Ουτρέχτη – Σερβέτ: Σφραγίζει την πρόκριση με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση

Ουτρέχτη – Σερβέτ: Σφραγίζει την πρόκριση με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση - Στο 2.30 ο άσος με ασιατικό χάντικαπ -1,5 για τη ρεβάνς του Europa League

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Η Ελένη Λεγάκη μιλά για τη μητέρα της, Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη, και αποκαλύπτει άγνωστες στιγμές (video)

Από τα πρώτα βήματα της μεγάλης κυρίας του νησιώτικου τραγουδιού, μέχρι τις τελευταίες της κουβέντες και τη μεγάλη επανένωση των Κονιτόπουλων. (video)

Μητρόπολη Παροναξίας: Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Φλώρου στο Καστράκι Νάξου

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Φλώρου στο Καστράκι Νάξου - Τελέστηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Ντοματοσαλάτα με παξιμάδι & κρίταμο – Το καλοκαίρι στο πιάτο σας!

Μια δροσερή, χορταστική και υγιεινή σαλάτα που γίνεται… πλήρες γεύμα.

Τζόκερ: 26,5 εκατομμύρια ευρώ, απόψε κληρώνει το μεγαλύτερο τζακπότ στην ιστορία του παιχνιδιού!

Μετά από 41 συνεχόμενα τζακπότ, η σημερινή (14/08) κλήρωση μοιράζει ποσό-ρεκόρ. Η αγωνία κορυφώνεται στις 22:00.

Κανονικά το δρομολόγιο του “Blue Star 1” – Συμφωνία ΠΕΝΕΝ και Blue Star Ferries

Συμφωνία ΠΕΝΕΝ και Blue Star Ferries για την αμοιβή των εξπρές δρομολογίων - Η εταιρεία δεσμεύτηκε να καταβάλει τη διαφορά στο σύνολο των 102 ναυτικών του πλοίου

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.