Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΝάξος: πρόσκληση ενημέρωσης (17/01) για το Πρόγραμμα InterregMed Consume-Less

Νάξος: πρόσκληση ενημέρωσης (17/01) για το Πρόγραμμα InterregMed Consume-Less

|

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ενημερωτική  εκδήλωση (στις 17 Ιανουαρίου 2018, 13:00) καλεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και με θέμα «Καταναλώνουμε λιγότερο στις Μεσογειακές Τουριστικές Κοινότητες»

Μέσα Νοεμβρίου και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μαργαρίτης ταξιδεύει στην Μάλαγα της Ισπανίας όπου είχε σειρά συναντήσεων με βάση το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Med: CONSUME-LESS: «Κατανάλωσε λιγότερο στις Μεσογειακές Τουριστικές Κοινότητες». Ο γενικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της βιωσιμότητας των αναπτυξιακών πολιτικών για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την ανάπτυξη βιώσιμου και υπεύθυνου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στις παράκτιες και γειτονικές θαλάσσιες περιοχές στην περιοχή της Μεσογείου.

Μάλιστα, στην Μάλαγα, μάθαμε ότι ο κος Μαργαρίτης είχε πάρει μέρος και σε συνάντηση που είχε ως σημείο αναφοράς εργαστήριο για τη δημιουργία ενός οικολογικού σήματος, με σύνθημα «Καταναλώνουμε λιγότερο», που θα τοποθετηθεί σε καταστήματα και τουριστικά κέντρα που ακολουθούν τη φιλοσοφία του έργου. Και εκεί επίσης έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει επιλεγεί να συμμετάσχει ως Δήμος Πιλοτικής Εφαρμογής του Προγράμματος όπου θα υπάρχει η  ορθή διαχείριση ενέργειας, νερού και αποβλήτων με την ενεργό εμπλοκή παρόχων τουριστικών υπηρεσιών καθώς και την ενημέρωση του κοινού μέσω εκστρατειών που θα βασίζονται στη χρήση καινοτόμων λύσεων. Έργο που θα έχει διάρκεια έως και τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.635.000 ευρώ. 

Και σήμερα; Διαβάζουμε ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα προχωρήσει σε ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα InterregMed Consume-Less «Καταναλώνουμε λιγότερο στις Μεσογειακές Τουριστικές Κοινότητες» Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου και στις 1 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου… 

Και όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση «Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση και η προώθηση  του προγράμματος Consume-Less και του αντίστοιχου σήματος στις Τουριστικές Επιχειρήσεις του  Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα έχει βασικό του σκοπό να προτείνει δράσεις για την υπεύθυνη κατανάλωση ενέργειας και νερού, καθώς και τη μείωση της δημιουργίας αποβλήτων στις Μεσογειακές Τουριστικές Περιοχές. Με τις δράσεις αυτές που θα αναληφθούν τόσο από το Δήμο μας, όσο και από τις Τουριστικές Επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συμμετέχουν και να αναδειχθούν ως Consume-Less επιχειρήσεις, στοχεύουμε στη σημαντική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο μέσω μιας ολοκληρωμένης και κοινής στρατηγικής για τη βιώσιμη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα οφέλη που θα αποκομίσουν ως Consume-Less επιχειρήσεις και τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να γίνουν κάτοχοι  του σήματος Consume-Less και θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τυχόν ερωτήματα που μπορεί να τις απασχολούν. 

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Consume-Less είναι :
• Ξενοδοχεία και καταλύματα-Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
• Καφέ
• Εστιατόρια
• Καταστήματα φαγητού και χειροτεχνίας-Παντοπωλεία
• Camping (κάμπινγκ)
που εδρεύουν στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. 

Καλούμε λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 22853 60138 (Δημήτρης Κουκουζής) και στο e-mail dkoukouzis@naxos.gov.gr”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

SuperLeague: “Τυφώνας” από γκολ στο 1.85 με επίκεντρο το “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Τυφώνας» από τέρματα στο 1.95!

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο