Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΝάξος: Ο "Νηρέας" άρχισε το μπάνιο στη δεξαμενή, ξεπερνάει τον τραυματισμό του

Νάξος: Ο “Νηρέας” άρχισε το μπάνιο στη δεξαμενή, ξεπερνάει τον τραυματισμό του

|

Μετά από μία εβδομάδα φροντίδας ο “Νηρέας” (θαλάσσα χελώνα caretta caretta) που είχε τραυματιστεί στη Πάρο, κάνει τις πρώτες βουτιές του στην δεξαμενή που διατηρεί στο σταθμό του, ο σύλλογος “Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου”…  (English Text) 

Ε όλοι δεν έχουμε ανάγκη από καλά νέα… Ειδικά όταν μιλάμε για τα ζώα που έχουν δοκιμαστεί τόσο πολύ στην Νάξο.. Αναφερόμαστε στην θαλάσσια χελώνα caretta caretta που είχε τραυματιστεί πριν από μία εβδομάδα στη Πάρο… Όπως είναι γνωστό μεταφέρθηκε στη Νάξο και με την συνεργασία των «ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon», «the Sea Turtle Protection Society of Greece» και του Ναξιώτη κτηνιάτρου Δημήτρη Ποσάντζη, όλα πήγαν καλά.. Και ο «Νηρέας» όπως λέγεται η χελώνα κάνει τις πρώτες βουτιές του, αρχικά στην δεξαμενή των εγκαταστάσεων που έχει ο σταθμός του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» και αναμένουμε τις … καλές βουτιές στη θάλασσα.

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου στην σελίδα που διατηρεί στα social media

“Μια βδομάδα νοσηλείας έκλεισε η Caretta caretta που μας ήρθε από το νησί της Πάρου με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο “Νηρέας” αναρρώνει χάρη στην εντατική φροντίδα που του παρέχουμε σε συνεργασία με το ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece και τον κτηνίατρο Δ. Ποσάντζη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Ο Νηρέας, πλέον, μπορεί και κολυμπάει στην δεξαμενή, όπου περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας και η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται καθημερινά.

Σίγουρα ένα τέτοιο παρολίγον θανατηφόρο τραύμα έχει πολύ δρόμο ως την πλήρη ίασή του , αλλά θα το προσπαθήσουμε μέχρι τέλους και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και ο Νηρέας θα επιστρέψει υγιής στο σπίτι του στη θάλασσα…”

English text 

“A week has passed since the loggerhead turtle arrived from Paros to our station and was taken under our care as it had a serious injury on its head.

Today we are happy to share with you that “Nireas” is recovering thanks to the intensive treatment we provide him in cooperation with @Archelon and the vet Dr. D. Posantzis, whom we thank sincerely. Nireas is able to swim now in the tank, where he spends most of his time of the day and his condition is improving day by day.

Of course an injury as serious as that, needs a long time to properly heal, but we will give it our best and we are optimistic that Nireas will make it and will return back to his home, back to the sea…”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

NaxosPress: Συμμετοχή στην σημερινή (12/06) πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων

Το NaxosPress συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ για αξιοπρεπείς μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις και θεσμική προστασία στον δημοσιογραφικό κλάδο.

Στοίχημα – Βραζιλία: Η έδρα έχει το πρώτο λόγο

Η πρόταση της ημέρας.. Μπραγκαντίνο - Μπαΐα: Στήριξη στην έδρα στο 2.05!

Δ. Αθανασούλης: “Δεν είναι απομάκρυνση, είναι προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” (video)

Ο Δημήτρης Αθανασούλης ξεκαθαρίζει στο πλαίσιο συνέντευξής του ότι ένας Κούρος θα μεταφερθεί στο νέο μουσείο της Νάξου, στο πλαίσιο διεθνώς αναγνωρισμένων πρακτικών προστασίας των μνημείων

Στέλλα Κονιτοπούλου: «Έρωτα Αλήτη», μουσικές ρίζες και νέα ξεκινήματα (video)

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μιλάει στον Νίκο Σκορδιαλό για τον νέο της δίσκο, τη συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο, την οικογένεια, τη Νάξο και τα πανηγύρια.

“7ο Food Experience Graviera Naxos”: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά (και πάλι) στη Νάξο

Ένα μοναδικό τριήμερο γεύσεων και δημιουργίας, με πρωταγωνιστή τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και φόντο τα μαγευτικά τοπία του Αιγαίου.

«Όχι στη μεταφορά των Κούρων»: Ψήφισμα πολιτών για τη διατήρηση των αρχαϊκών αγαλμάτων στο Φλεριό Νάξου

Η Κατερίνα Γιαννακά ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια κατά της απομάκρυνσης των Κούρων, με στόχο την παραμονή τους στον φυσικό και ιστορικό τους χώρο – Το ψήφισμα συγκεντρώνει υπογραφές και ενώνει φωνές.

Naxos Medical – Συνδυάστε πρόληψη και αισθητική: Ιατρείο Μαστού & Πλαστικής Χειρουργικής

Το Σάββατο 14 Ιουνίου στο Naxos Medical, δύο εξειδικευμένοι στρατιωτικοί ιατροί παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την υγεία και την εικόνα σας.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2025: Η Αίγινα ξανά στην κορυφή, ποια νησιά των Κυκλάδων ξεχώρισαν

Οι Κυκλάδες και ο Αργοσαρωνικός κυριάρχησαν στις κρατήσεις του Ferryhopper – Στο προσκήνιο οι ταξιδιώτες Gen Z και οι τετράποδοι φίλοι τους

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Reddit – Νάξος: Στη δεύτερη θέση των πιο υποτιμημένων νησιών στον κόσμο

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων εντυπωσιάζει τη διεθνή κοινότητα του Reddit με την αυθεντικότητα, την ηρεμία και την φυσική του ομορφιά

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας