Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΝάξος – Καστράκι: «Άγιο» είχε δελφινάκι που βγήκε στη παραλία

Νάξος – Καστράκι: «Άγιο» είχε δελφινάκι που βγήκε στη παραλία

|

Με την αρωγή κατοίκων και αρμόδιων φορέων, μικρό δελφίνι σήμερα το πρωί (02/03) βρέθηκε σε παραλία στο Καστράκι και μετά από τέσσερις περίπου ώρες, επέστρεψε και πάλι στην ανοιχτή θάλασσα

Είναι από τις μικρές αυτές ειδήσεις / ιστορίες που σε κάνουν να χαμογελάς όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάγνωσή τους… Γιατί πολύ απλά ξέρεις ότι υπάρχει ελπίδα. Ότι, υπάρχουν κι αυτοί που σκέφτονται σωστά…

Αναφερόμαστε στην είδηση που μας ήρθε από το Καστράκι της Νάξου και την κοινή προσπάθεια που έγινε από ιδιώτες και αρμόδιους φορείς ώστε ένα μικρό δελφίνι (όχι μεγαλύτερο από ένα μέτρο και σίγουρα όχι άνω του ενός έτους) να επιστρέψει και πάλι στο φυσικό του χώρο την ανοιχτή θάλασσα.

Πως έχει η είδηση; Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί μία κυρία που είχε βγει για περίπατο στην παραλία του Καστρακίου (βλ Αγκάλη) εντόπισε ένα δελφίνι που πάλευε στα ρηχά… Αρχικά όπως μας ανέφερε στο naxospress.gr το θεώρησε για κορμό δέντρο που παρασύρονταν από το νερό, όμως όταν έφτασε πιο κοντά είδε τη προσπάθεια του δελφινιού για να γυρίσει στα βαθιά. Κουρασμένο αλλά και με μικρές εκδορές από χτυπήματα στα βράχια, – είχε χάσει τον προσανατολισμό του και μακριά από την οικογένειά του –  έδειξε να εγκαταλείπει όταν μάλιστα ένα δυνατό κύμα το έβγαλε στη παραλία.

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν, όχι μόνο το Λιμεναρχείο Νάξου αλλά και τα μέλη της «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου» και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Οι πρώτες προσπάθειες να το πιάσουν αγκαλιά και να το ρίξουν πίσω στη θάλασσα απέτυχε και έτσι επιλέγει η λύση της μεταφοράς του στο Αλυκό εκεί όπου η θάλασσα είναι πιο βαθιά.

Με την αρωγή μίας ξαπλώστρας (και με το δελφίνι να είναι τυλιγμένο σε κουβέρτες για να υπάρχει υγρασία) μεταφέρθηκε μέσω Jeep στο Αλυκό και εκεί ο Γιάννης Ορφανός (μέλος του Συλλόγου “Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου”) το πήρε αγκαλιά και το οδήγησε στα βαθιά όπου και αυτό πήρε  τα πάνω του και …χάθηκε….  

Και η ελπίδα όλων είναι ότι το μικρό δελφίνι θα συναντήσει γρήγορα την οικογένειά του και θα απολαμβάνει ελεύθερο και χαρούμενο τη θάλασσα του Αιγαίου…

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα στα social media, Elsa Stagou


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Μαξίμου: Υιοθέτηση ισχυρισμών Ισραηλινών τουριστών για την υπόθεση της “Αξιώτισσας”

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλά για «ανατριχιαστικό περιστατικό» και καλεί εμμέσως τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο – Αμηχανία σε ερώτηση για τη συμπεριφορά των πελατών.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Γιώργος Λεονταρίτης: Μια νέα σελίδα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες

Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου, χάρη στη δωρεά του Αντώνη Κομνηνού, ενώνει επιστήμη και ανθρωπιά

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.