Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΝάξος - Αγιος Προκόπιος: Θέλουμε και ...Γαλάζια Σημαία, μας σώζουν οι ιδιώτες

Νάξος – Αγιος Προκόπιος: Θέλουμε και …Γαλάζια Σημαία, μας σώζουν οι ιδιώτες

|

Οταν ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει λύση, τότε αυτή έρχεται από τους ιδιώτες… Παραλία Αγίου Προκοπίου στη Νάξο, 10 Μαϊου και τέσσερις ημέρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις “Γαλάζιες Σημαίες 2019” 

Έχουμε φτάσει 10 Μαΐου, οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες είναι σχεδόν έτοιμοι να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως ..φιλέτο για τον τουρισμό της Νάξου, όμως έχουμε θέματα. Ένα εξ αυτών έχει να κάνει με τον καθαρισμό των παραλιών. Την ώρα που σε Σύρο, Μύκονο και Σαντορίνη, οι παραλίες έχουν καθαριστεί, στη Νάξο ακόμη είμαστε στο «Α».

Και όπως είναι γνωστό, την προσεχή Τρίτη (14/05) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στον ετήσιο διαγωνισμό «Γαλάζια Σημαία» με τη Νάξο να διεκδικεί όπως και πέρυσι τρεις Σημαίες, σε Άγιο Γεώργιο, Αγία Άννα και Άγιο Προκόπιο.

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την εικόνα του πεσμένου πύργου (για τους ναυαγοσώστες) στην παραλία του Αγίου Προκοπίου. Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι τα φύκια έχουν γεμίσει την παραλία και είναι σχεδόν αδύνατον οι επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις ομπρέλες τους και με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετοί ξένοι αυτή την εποχή στην περιοχή και θέλουν να απολαύσουν ήλιο και θάλασσα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου για την κατάσταση. Και μάλιστα έγινε και αυτοψία από «ανώτερα» κλιμάκια και υπήρξε η ενημέρωση προς τους επιχειρηματίες ότι άμεσα θα ληφθούν μέτρα.

Όμως, το «άμεσα» σίγουρα δεν μπορεί να είναι μετά από μία ή δύο εβδομάδες. Και οι επιχειρηματίες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους… Φαίνεται άλλωστε κι από την φωτογραφία που έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Νίκος Κουτελιέρης… Και συνοδεύεται από το εξής σχόλιο « Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα σώσει για μια φορά ακόμη την καλοκαιρινή σεζόν.  Έμπροσθεν του Αγ. Προκοπίου, στην πλέον πολυσύχναστη πλαζ του νησιού ο γνωστός μας Παναγιώτης Νιφλής μαζί με φίλο του επισκέπτη, ανέλαβαν να κάνουν τη δουλειά του Δήμου.

Ενός Δήμου που δεν έχει ακόμη προϋπολογισμό για να κάνει την απαιτούμενη σύμβαση για τον καθαρισμό των παραλιών.

Μιας δημοτικής αρχής που έως σήμερα δεν έχει χάσει παρουσία σε γάμους, κηδείες, εορτές και κάθε λογής συνεστίαση αλλά ζητά πάλι την ψήφο σας..

Ο Παναγιώτης θέλει απλά να ανοίξει το μαγαζί του. Οι φορείς της Νάξου ζητούν επιμήκυνση τουριστικής περιόδου.

Στις 26 Μαΐου η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες θα αποφασίσουν…»

Και βέβαια σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες δεν είναι μόνο ο Παναγιώτης που πήρε … σκούπα. Και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες έκαναν το ίδιο.

Και ο Δήμος; Η απάντησή του; Ενδεχομένως να είναι «πήγαμε μηχάνημα αλλά….» Το «αλλά» είναι που προβληματίζει.

Και πέρυσι, ήρθε το μηχάνημα αλλά ως συνήθως με καθυστέρηση…

Και στο ερώτημα «Μα γιατί στη Μύκονο, Σύρο ή Σαντορίνη, οι παραλίες είναι έτοιμες να υποδεχτούν κόσμο κι εμείς δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς;» Η απάντηση δεν μπορεί να είναι «μην συγκρίνεται ανόμοια πράγματα» όπως ακούσαμε για το θέμα του προϋπολογισμού. Όλα είναι απλά θέμα οργάνωσης. Και αυτή δεν υπάρχει …


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στη Νάξο, έξι μοναδικές παραστάσεις με το Θέατρο Σκιών του Πάνου Χατζηαναγνώστου

Έξι μοναδικές παραστάσεις σε ισάριθμα χωριά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ελληνικής παράδοσης.

Ελλάδα – Ραφαήλ Παγώνης: Πρωταθλητής Ευρώπης U14

Ο 13χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε πάθος, ωριμότητα και ψυχραιμία, νικώντας τον Ολλανδό Λόρενς Ντράιβερ στον τελικό του European Junior U14 στην Τσεχία

Τρίποδες: Μια αυθεντική βραδιά παράδοσης, ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νέων

Με κέφι, μουσική και συγκίνηση γέμισε το χωριό, σε μια γιορτή που τίμησε την παράδοση, τη συλλογικότητα και την ελπίδα

Κίμωλος: Όταν η Παράδοση Γίνεται Βίωμα, έκθεση για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στο «Espera Suites»

Μια ζωντανή εμπειρία ιστορίας και μνήμης, φτιαγμένη από ανθρώπους, μνήμες και ψίχουλα παράδοσης που φωτίζουν το μέλλον του νησιού

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι, μεταφέροντας μήνυμα πίστης, ελπίδας και ενότητας στους πιστούς της Νάξου.

Σοκ στη Σέριφο: 27 πρόβατα νεκρά σε αποθήκη, βανδαλισμοί σε εκκλησία και καταγγελίες για φρικαλεότητες

Η Γερόντισσα Ανθοδόχη καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια με νεκρά ζώα σε φρικτές συνθήκες, καταστροφές στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και βεβήλωση του κελιού της Μακαριστής Ανθούσας.

Ιστορική νίκη για τους ναυτικούς στα ιδιωτικά σκάφη, μειώνεται η φορολογία μετά από παρέμβαση του Γ. Βάλλη

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. ανοίγει νέο κεφάλαιο για το yachting στην Ελλάδα: Δίκαιη φορολόγηση, προστασία εγκύων ναυτικών και ριζικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις σε ασφάλεια και επαγγελματικά δικαιώματα

Μηλώσια 2025 – Στίβος: Με συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή η Νάξος τίμησε τον Ιουλιανό Βλασέρο

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου διοργάνωσε τους αγώνες στίβου “Μηλώσια” στη μνήμη του Ιουλιανού Βλασέρου, ενώ η συγκινητική συμμετοχή της οικογένειάς του και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν ξανά τη δύναμη της μνήμης και του αθλητισμού.

Kalami Festival: Μουσική απόψε κάτω από τα αστέρια της Νάξου με Aggelina, Usurum & Σκιαδαρέσσες

Η παραλία της Μικρής Βίγλας υποδέχεται για πρώτη φορά το Kalami Festival σήμερα (27 Ιουλίου) με τρεις καλλιτεχνικές παρουσίες και μια βραδιά γεμάτη ψυχή, αφήγηση και ρυθμό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.