Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΜονή - ELaiolithos Luxury Retreat: Χρυσό Βραβείο για δράσεις σχετικά με την...

Μονή – ELaiolithos Luxury Retreat: Χρυσό Βραβείο για δράσεις σχετικά με την αειφορία και την κοινωνική υπευθυνότητα

|

Διάκριση ως επιστέγασμα των προσπαθείων όλα αυτά τα χρόνια…. Ο ELaiolithos” μοιάζει δικαιωμένος…

Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Απονομής Zero Waste HoReCa σε ειδική εκδήλωση στο Olympias Roof top Bar στην Αθήνα με θέα την Ακρόπολη, την περασμένη Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, όπου απονεμήθηκαν οι πρώτες Διακρίσεις σε επιχειρήσεις του κλάδου Καφεστίασης και Φιλοξενίας, που αποτελούν μέλη του Δικτύου Zero Waste HoReCa Hub, επιβραβεύοντας ουσιαστικά την προσπάθεια και την αφοσίωσή τους στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουν κατά τη λειτουργία τους.

Συνολικά, υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις HoReCa 53 αιτήσεις για Διάκριση, για τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαληθεύσεις και στη συνέχεια προτάθηκε από τους επαληθευτές η κατηγορία της Διάκρισης για κάθε μια από αυτές.

Απονεμήθηκαν: 6 Χρυσές, 37 Αργυρές και 10 Χάλκινες Διακρίσεις. Ο Ελαιόλιθος έλαβε την 1η Χρυσή Διάκριση.

Κατόπιν αξιολόγησης της 24μελούς ανοικτής επιτροπής αποτελούμενη από εκπροσώπους της πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και οικονομικών και κοινωνικών φορέων, επιπλέον των Διακρίσεων, απονεμήθηκαν και ειδικά συμβολικά χρηματικά έπαθλα στις 3 επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ή υπό δύσκολες συνθήκες πρωτοβουλίες, που ανέλαβαν στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας της περιοχής τους και της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Χρηματικό έπαθλο πήραν οι επιχειρήσεις:

Flow Coffee Store (Καρδίτσα)
Kallichoron Art Boutique Hotel (Αστυπάλαια)
ELaiolithos Luxury Retreat &Restaurant (Νάξος)

(μπορείτε να δείτε τις 53 επιχειρήσεις εδώ https://www.zerowastefuture.gr/zero-waste-horeca)

Με βάση τα κύρια συμπεράσματα που προέκυψαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι επιχειρήσειςπου διακρίθηκαν, σημειώνουν εξαιρετικά υψηλές Zero Waste επιδόσεις συγκριτικά με το μέσο όρο των επιχειρήσεων HoReCa στην Ελλάδα, καθώς, μέσω της υιοθέτησης της Zero Waste φιλοσοφίας στην πράξη, συμβάλλουν μετρήσιμα στην επίτευξη των εθνικών στόχων ανακύκλωσης με πολλαπλασιαστικά περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τη χώρα μας.

Γιατί, εκτός της Χρυσής Διάκρισης, o ELaiolithos κέρδισε επίσης ένα από τα επιπλέον χρηματικά έπαθλα:

Το ELaiolithos Luxury Retreat, αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία βιώσιμου τουρισμού στην ορεινή περιοχή της Νάξου, στις Κυκλάδες, Ελλάδα, που αξίζει αναγνώριση και ένα επιπλέον βραβείο για την εξαιρετική δέσμευσή του στην παροχή πολυτελούς διαμονής, χωρίς συμβιβασμούς στη βιωσιμότητα και τις υποδειγματικές πρακτικές του.

Ο ELaiolithos διασφαλίζει μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία για τους επισκέπτες που αναζητούν έναν προορισμό μηδενικών αποβλήτων στις Κυκλάδες.

Ο ELaiolithos αποτελεί ένα υπέροχο παράδειγμα του πώς μια επιχείρηση μπορεί να συνδυάσει την κοινωνική ευαισθησία, τη διατήρηση παραδοσιακών τεχνών, την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική ευημερία της τοπικής κοινότητας.

Eίναι ένας ιδανικός προορισμός μηδενικών αποβλήτων που επιδεικνύει αδιαμφισβήτητα τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα, την πολυτέλεια και τις υποδειγματικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος μηδενικών αποβλήτων.

Είναι μια πρωτοβουλία που προωθεί θετική αλλαγή και αξίζει να επιδοκιμαστεί και να στηριχτεί για τους εξής λογους:

ΕΛΑΙΟΛΙΘΟΣ: ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ – ΠΟΛΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ 

Συμβάλει στο Ήθος Zero Waste με την Τοποθεσία του

Η κεντρική του τοποθεσία στην καρδιά του νησιού, προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν και τους δύο κόσμους του νησιού: τα μαγευτικά βουνά και την υπέροχη θάλασσα. Αυτό επιτρέπει την αβίαστη εξερεύνηση ολόκληρου του νησιού, συμβάλλοντας έτσι στη εξοικονόμηση σε καύσιμα, σε χρόνο μετακινήσεων, και στην κατανάλωση λιγότερων εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Ο ΕLaiolithos δίνει το παράδειγμα ενός πραγματικού ηγέτη στον αειφόρο τουρισμό για τον ιδανικό συνδυασμό οικολογικής συνείδησης, ολιστικής βιωσιμότητας, διαφάνειας, ποιότητας, άνεσης, κομψότητας, υψηλής αισθητικής, αυθεντικότητας, ζεστής φιλοξενίας, ιδιαιτερότητας, αφοσίωσης και υποστήριξης της τοπικής κοινότητας.

 Είναι Ένα Αξιόλογο Ξενοδοχείο One-Stop Shop

Προσφέρει πλήθος εξαιρετικών εμπειριών στους επισκέπτες του κάτω από ένα όνομα, μέσα σε ένα μοναδικό συγκρότημα. Πραγματικά ενσαρκώνει την ουσία της αυθεντικής πολυτέλειας σε ένα ελληνικό νησί, όλα με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Είναι ένας προορισμός επιλογής για ταξιδιώτες που αναζητούν άνεση, ηρεμία, περιπέτεια, πολιτιστική βύθιση, εξαιρετική κουζίνα, μαγευτικά τοπία ή απλώς μια πολυτελή απόδραση. Ο Ελαιόλιθος τα έχει, τα περιέχει και τα παρέχει όλα.

Έχει Πυροδοτήσει μια Αναγέννηση στην Περιοχή

Ο ELaiolithos είναι ένας πρωτοποριακός προορισμός, το μοναδικό και εναρκτήριο ξενοδοχείο που βρίσκεται στα βουνά της Νάξου που έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην αναβίωση της ορεινής Νάξου, αναζωογονώντας την περιοχή και φέρνοντας οικονομική ανάπτυξη. Με την παρουσία του, τις μοναδικές ποικίλες προσφορές και τη δέσμευσή του για προβολή της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Ελαιόλιθος έχει γίνει καταλύτης για τον μετασχηματισμό της περιοχής, αναζωογονώντας τις τοπικές επιχειρήσεις, προωθώντας τον αειφόρο τουρισμό και ενισχύοντας την αίσθηση υπερηφάνειας στην κοινότητα του.

Η αναβίωση της ορεινής Νάξου οφείλει πολλά στο όραμα και την αφοσίωση του Ελαιόλιθου, σηματοδοτώντας ένα σημείο αναφοράς και ένα αξιοσημείωτο κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη αναγέννησης της περιοχής.

Δίνει Προτεραιότητα στην Εφαρμογή Συνολικού Προγράμματος Μηδενικών Αποβλήτων

που περιλαμβάνει στρατηγικές για τη μείωση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση, καθώς και τις υποδειγματικές πρακτικές τροφίμων και τη δέσμευσή τους στην τοπική προμήθεια. Ο Ελαιόλιθος αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τον κλάδο της φιλοξενίας.

Η δέσμευσή τους σε ένα πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων καταδεικνύει το γνήσιο ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την αφοσίωσή τους στην παροχή μιας πολυτελούς εμπειρίας χωρίς συμβιβασμούς στη βιωσιμότητα.

Εχει ενσωματώσει τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων με τη φιλοσοφία του αργού φαγητού: Η πορεία του προς την επιτυχία μηδενικών αποβλήτων

Εφαρμόζει ολοκληρωμένο ZeroWaste πρόγραμμα. Τα προϊόντα για τη διατροφή των πελατών του, προέρχονται από τοπικούς προμηθευτές (σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων), στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία και μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα. Όλα τα απόβλητα τροφίμων δίνονται καθημερινά σε τοπικούς κτηνοτρόφους για αξιοποίηση.

Προωθεί Έναν Τρόπο Ζωής με Μηδενικά Απόβλητα και Δείχνει Σεβασμό στο Περιβάλλον

Για την κατασκευή του συγκροτήματος εφαρμόστηκαν οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και χρησιμοποιήθηκαν όλα τα τοπικά υλικά (πέτρα, μάρμαρο) που μειώνουν αποτελεσματικά την κατανάλωση ενέργειας και ελαχιστοποιούν τις βλάβες στο περιβάλλον.

Οι θεματικές σουίτες του όχι μόνο γιορτάζουν την παράδοση και την αφήγηση, αλλά δημιουργούν επίσης μια βαθιά σύνδεση μεταξύ των επισκεπτών και της τοποθεσίας, προωθώντας ενεργά την πολιτιστική κληρονομιά και προβάλλοντας την ουσία του νησιού. Καλλιεργώντας έναν ισχυρό δεσμό με τη φύση, ο ELaiolithos ενθαρρύνει τους επισκέπτες να αναπτύξουν βαθύ σεβασμό για το περιβάλλον και τους παρακινεί να ενστερνιστούν τις αρχές της μηδενικής σπατάλης.

Προώθηση της Τέχνης Zero Waste

Το ELaiolithos έχει συμβάλει στο να δοθεί έμφαση στην τοπική υφαντική παράδοση και να αναδειχθούν οι τοπικές καλλιτεχνικές δεξιότητες. Μέσω της προβολής της υφαντικής τέχνης και της δημιουργικής δουλειάς των τοπικών γυναικών καλλιτεχνών, ο ELaiolithos έχει βοηθήσει να ενισχυθεί αυτή η πολύτιμη παράδοση, ενδυναμώνοντας τις ντόπιες γυναίκες υφάντριες, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω της χρήσης βιώσιμων υλικών και τοπικών τεχνικών παραγωγής, και έχει καταφέρει να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, ενισχύοντας ταυτόχρονα την κοινότητα και τον πολιτισμό της περιοχής. Όλα τα υφάσματα και τα κλινοσκεπάσματα στις σουίτες του είναι παραδοσιακά χειροποίητα υφαντά, 100% βαμβακερά, φτιαγμένα στον αργαλειό από υφάντρες του χωριού.

Όλοι οι χώροι, οι εξωτερικοί και οι σουίτες είναι διακοσμημένοι με παλιά έπιπλα και με μοναδικά χειροποίητα έργα τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών. Ζωγραφική με λάδι πάνω σε ντόπια υλικά όπως το φημισμένο Ναξιακό μάρμαρο, τη πέτρα και άλλα παλιά αντικείμενα κοσμούν τις σουίτες και δίνουν τον μοναδικό τους χαρακτήρα. Επίσης, διάφορα παραδοσιακά πολιτιστικά αντικείμενα, χειροτεχνήματα και πολλά άλλα λαογραφικά προϊόντα διακοσμούν όλους τους χώρους.

Δίνει ένα Παράδειγμα ως Αληθινός Ηγέτης στον Αειφόρο Τουρισμό για να Ακολουθήσουν κι’ Άλλοι

Για τον τέλειο συνδυασμό οικολογικής συνείδησης, ολιστικής βιωσιμότητας, διαφάνειας, ποιότητας, άνεσης, κομψότητας, υψηλής αισθητικής, αυθεντικότητας, ζεστής φιλοξενίας, ιδιαιτερότητας, αφοσίωσης και υποστήριξης της κοινότητας.

Αταλάντευτες Αρχές: Η Εμπνευσμένη Δύναμη Πίσω από Όλα – Ο ρόλος της ιδιοκτήτριας του ELaiolithos και το Zero Waste Haven που δημιούργησε και αγκαλιάζει το πνεύμα και την αειφορία της Νάξου

Ο ELaiolithos κατασκευάστηκε σκόπιμα στην καρδιά της Νάξου, φιλοδοξώντας να είναι κάτι περισσότερο από ένα πολυτελές ξενοδοχείο – ένα καταφύγιο που προσφέρει στους επισκέπτες ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία και το πνεύμα της Νάξου, ιδιαίτερα για την ορεινή πλευρά της. Η περιβαλλοντική διαχείριση και η κοινοτική συνεισφορά εκτιμώνται βαθιά και ευθυγραμμίζονται με τις αρχές της μηδενικής σπατάλης.

Η Ελένη Μαράκη, η ιδιοκτήτρια, η έμπνευση και η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτή τη μεταμορφωτική προσπάθεια, έχει μια βαθιά αγάπη και συναισθηματικό δέσιμο για την ορεινή περιοχή της Νάξου, που καλλιεργήθηκε κατά τη διάρκεια των 37 χρόνων της στο εξωτερικό ως ομογενής και παράλληλα ταξιδιώτης.

Επηρεασμένη από την έκθεσή της στην ανακύκλωση και τις βιώσιμες πρακτικές στη Νέα Υόρκη από μικρή, η λατρεία της Ελένης για την περιοχή οδήγησε τον ELaiolithos να υιοθετήσει μια βιώσιμη προσέγγιση στη ζωή, με τις ρίζες της στη μακροχρόνια δέσμευση της οικογένειάς της στον βιώσιμο τρόπο ζωής.

Τοποθετώντας τον Ελαιόλιθο στην καρδιά της Νάξου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αυθεντική ουσία του νησιού ενώ συμμετέχουν ενεργά και ασπάζονται μια φιλοσοφία μηδενικών απορριμμάτων.

Το ELaiolithos προσπαθεί να εμπνεύσει εμπειρίες από πρώτο χέρι που βυθίζουν τους επισκέπτες στην ιστορία, τον πολιτισμό, το πνεύμα και την κληρονομιά της Νάξου, προσκαλώντας τους να αγκαλιάσουν τον αυθεντικό τοπικό τρόπο ζωής απολαμβάνοντας τη σύγχρονη πολυτέλεια.

Μέσα από αυτή την αρμονική συγχώνευση του παρελθόντος και του παρόντος, η Ελένη στον ELaiolithos δίνει μεγάλη έμφαση στονάνθρωπο και το περιβάλλον, παραμένοντας ακλόνητη στη δέσμευσή της για βιώσιμες αρχές.

Ο επισκέπτης βιώνει την σημαντική μεταμόρφωση που εκτυλίσσεται στον Ελαιόλιθο, και στην ορεινή περιοχή της Νάξου, όπου ένα μοναδικό όραμα έχει φέρει μια επανάσταση αειφορίας, και γι’αυτό επιβραβεύτηκε η εξαιρετική προσφορά του και η αναγνώριση και η διάκρισή του είναι σημαντική. Είναι η ανταμοιβή και ένας φόρος τιμής για την προσπάθεια, και τη σπουδαιότητα του έργου που έχει γίνει, και επιβεβαίωση ότι το έργο έχει αξία και σημασία για την κοινότητα και τον τομέα του στο χωρο της φιλοξενίας και της εστίασης, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ο Ελαιόλιθος δείχνει κοινωνική υπευθυνότητα και βιωσιμότητα λόγω του μοναδικού οράματος που έχει φέρει στην περιοχή και των πρακτικών που υιοθετεί για την προώθησή του. Είναι μια επιχείρηση που λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις της δραστηριότητάς της και προσπαθεί να συμβάλει θετικά στην κοινότητα και το περιβάλλον της περιοχής.

https://www.zerowastefuture.gr/zero-waste-horeca

ΣΕ 500 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ 500 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΕΔΩ….

Γιατί οι διακοπές σε ένα βιώσιμο ξενοδοχείο σε ένα ελληνικό νησί με οικολογικό τρόπο είναι η πραγματική πολυτέλεια!

Οι παρευρισκόμενοι και η αποτελούμενή επιτροπή ήταν τα μέλη της Επιτροπής Απονομής των ZERO WASTE Διακρίσεων, η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΑΡΙΝΗ ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) / Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Έρευνας, Πρόληψης και Επικοινωνίας, ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Δήμου Αθηναίων, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΡΟΣ Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ), ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΚΑΚΗΣ Ένωση Καταναλωτών η Ποιότητα της Ζωής-ΕΚΠΟΙΖΩ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Διεθνής Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πρόεδρος της ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ 2004 +, καθώς επίσης και οι κυρίες Μαρία Τζελέπη και Εύα Χιώτη στελέχη της Coca-Cola Hellas υπεύθυνες Εταιρικών Σχέσεων και Βιωσιμότητας της The Coca-Cola Company


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κλιματική αλλαγή: Θα ζήσουμε φέτος φθινόπωρο;

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη μετά από τον καυτό Σεπτέμβριο. Χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας είχαν φέτος τον πιο ζεστό Σεπτέμβρη που έχει καταγραφεί

Εκλογές 2023 – “Ανοιχτοί Ορίζοντες”: Τι είδε η Χρύσα Καραγιάννη στη Νάξο (photos)

Επίσκεψη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χρύσας Καραγιάννη στη Νάξο - Συναντήσεις και επαφές

Καστελλόριζο: Εγκαινιάστηκε ο παιδικός σταθμός του νησιού

Καστελλόριζο: Εγκαινιάσθηκε ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός του νησιού

Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού, ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στα προτεινόμενα από τις διαδρομές πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και να διατρέχει ένα πλούσιο όγκο πληροφορίας και υλικού τεκμηρίωσης.

Εκλογές 2023 – “Ανοιχτοί Ορίζοντες”: Σύρος, φτωχός συγγενής των Κυκλάδων

Δελτίο τύπου της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Χρύσας Καραγιάννη για την εικόνα που συνάντησε στην Σύρο

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτικό για όλους το POS – Τι αλλάζει

Από πότε θα ισχύσει η υποχρεωτική εγκατάσταση POS και στα καταστήματα και επαγγελματίες που μέχρι τώρα ήταν προαιρετική

Σαντορίνη: Με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σαντορίνης συναντήθηκε ο Μ. Ορφανός

Τα μέλη του Συλλόγου, κοινοποίησαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια, όπως η έλλειψη σκοπευτηρίου, η άναρχη δόμηση του νησιού που επηρεάζει τη σωστή διαδικασία του κυνηγιού, καθώς και η κακή διαχείριση των αδέσποτων.

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν

ΕΑΣ Νάξου: Εξελίξεις γύρω από τον συνεταιριστικό στάβλο (video)

Ρεπορτάζ του ERT News για τον συνεταιριστικό στάβλο που σχεδιάζει η Ε.Α.Σ. Νάξου (video)

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Με το αριστερό η πρωτομηνιά και δίωρη σχεδόν διακοπή ρεύματος

Δείτε σε ποιες περιοχές θα γίνει αύριο Κυριακή 1η Οκτωβρίου διακοπή ρεύματος ...

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Πρόταση για δημόσιο διάλογο, θα έχει απάντηση;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" Λεονάρδος Χατζηανδρέου μεκάθε επισημότητα ζητάει δημόσιο διάλογο...

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος & Σχοινούσα: Πρωινή (27/09) δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη (27/09) - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη

Η Ναξιώτισσα Έλενα Στάη καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Dappos Sunday League 2023-2024»

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και φέτος στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αγ. Γεώργιο

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

ONEX: Το εγχείρημα για αναβάθμιση του Νεωρίου και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής

Η πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ προς απομάκρυνση πετρελαιοειδών αποβλήτων που για χρόνια παρέμεναν συγκεντρωμένα σε δεξαμενή στο Νεώριο Σύρου, είναι περιβαλλοντικά ασφαλής