Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΚυκλάδες: Οκτώ δήμοι αδιαφορούν για τους δασικούς χάρτες

Κυκλάδες: Οκτώ δήμοι αδιαφορούν για τους δασικούς χάρτες

|

Παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην ανάρτηση δασικών χαρτών έδωσε το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος – Οκτώ Δήμοι των Κυκλάδων ( Ανάφης, Άνδρου, Αντιπάρου, Ιητών, Σερίφου, Σικίνου, Τήνου, Φολεγάνδρου) αδιαφορούν πλήρως – Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχουν κάνει …κίνηση 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την νομοθετική του πρωτοβουλία με υποβολή υπουργικής τροπολογίας στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής για παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες, αλλά και στη δυνατότητα των δήμων να οριοθετήσουν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στα χαρτογραφικά υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτισή τους.

Συγκεκριμένα δίνεται παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην ανάρτηση δασικών χαρτών στις εξής περιοχές:  ΠΕΛΛΑΣ • ΚΑΒΑΛΑΣ • ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ • ΞΑΝΘΗΣ • ΑΡΚΑΔΙΑΣ • ΚΥΚΛΑΔΩΝ • ΦΛΩΡΙΝΑΣ • ΛΕΣΒΟΥ • ΚΙΛΚΙΣ • ΚΑΒΑΛΑΣ (ΘΑΣΟΣ) • ΧΑΝΙΩΝ • ΣΕΡΡΩΝ • ΖΑΚΥΝΘΟΥ • ΗΜΑΘΙΑΣ • ΧΙΟΥ • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Και δεν αφορά τις περιοχές Καβάλας (Δήμου Νέστου) και Δυτικές Αττικής (Νέα Πέραμος, Οινόη, Βίλια, Ερυθρές, Κορυδαλλός Ελευσίνα, Μαγούλα) και Τρικάλων… 

Η παράταση δίνεται έπειτα από πολλά αιτήματα φορέων και πολιτών κατά την τελευταία εβδομάδα, για την ελάφρυνση των υπηρεσιών, οι οποίες δέχτηκαν μεγάλη προσέλευση κόσμου σήμερα τελευταία μέρα, καθώς και για την εξυπηρέτηση κατοίκων εσωτερικού και εξωτερικού που θα επισκεφθούν για τις καλοκαιρινές διακοπές τις περιοχές όπου υπάρχουν τα ακίνητα ενδιαφέροντός τους.

Παράλληλα, δίνεται παράταση έως 27 Αυγούστου 2018 στους Δήμους που υποχρεούνται να οριοθετήσουν οικισμούς και οικιστικές πυκνώσεις στα υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για τους δασικούς χάρτες. Πρόκειται για μια ακόμα παράταση για εξυπηρέτηση των δήμων που έχουν ιδιαίτερα καθυστερήσει. Οι μέχρι σήμερα παρατάσεις έχουν αποδώσει στο να έχουν συμμορφωθεί σχεδόν 300 δήμοι, ενώ μέχρι πριν 1,5 χρόνο το είχαν κάνει μόνο 36 δήμοι. Στην περίοδο έως 27 Αυγούστου 2018 θα ολοκληρώσουν την οριοθέτηση 15 Δήμοι οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για την πραγματοποίηση της υποχρέωσης αυτής αλλά είχαν εκκρεμότητες. Μεταξύ των 15 Δήμων από το νομό Κυκλάδων είναι της Μυκόνου και της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οι υπόλοιποι; Αμφιλοχίας, Αργιθέας, Αργους – Μυκηνών, Δεσκάτης, Ζακύνθου, Κάτω Νευροκοπίου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Λήμνου, Ναυπλιέων, Ξάνθης, Περιστερίου, Σαρωνικού, Φαιστού. 

Μεταξύ των 29 Δήμοι που δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, δείχνοντας και τη μεγαλύτερη αδιαφορία για τα δικαιώματα των δημοτών τους και για τη θεσμική τομή των δασικών χαρτών είναι και οι Δήμοι των Κυκλάδων: Ανάφης, Άνδρου, Αντιπάρου, Ιητών, Σερίφου, Σικίνου, Τήνου, Φολεγάνδρου. Και οι άλλοι: Αγίου Βασιλείου, Αγίου Νικολάου, Ανωγείων, Βιάννου, Γόρτυνας, Διστόμου – Αράχοβας – Αντικύρας, Επιδαύρου, Ιεράπετρας, Κάσου, Μεγίστης, Μίνωα Πεδιάδας, Μυλοποτάμου, Νέας Ιωνίας, Νεστορίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Παξών, Πάργας, Σητείας και Τοπείρου. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Νάξο «μίλησε» ξανά ο Καμπανέλλης μέσα από το έργο του (photos+video)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Σέργη έγινε μια ζεστή γιορτή μνήμης, με λόγους, θεατρικά αποσπάσματα και προτάσεις για θεσμοθέτηση ετήσιας εκδήλωσης.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με αφορμή την εορτή της Μεγαλόχαρης

Στρατηγικές συνεργασίες και διάλογος με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – Από τον Νίκο Δένδια και τη Σοφία Ζαχαράκη έως τον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Κουμή.

Οι φάροι άνοιξαν τις πύλες τους – Συναπάντημα με την ιστορία τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, 18 φάροι σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Η Τήνος σώζει τον Φάρο της Λιβάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Καλοκαίρι Πολιτισμού (συνέχειας) στη Νάξο 2025: Συναυλίες, θέατρο, βιβλίο και τέχνη σε κάθε γωνιά του Δήμου (πρόγραμμα)

Ένα πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό απλώνεται σε όλο το νησί με τη σφραγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – από το Φιλώτι μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες, η μουσική, το θέατρο και η παράδοση δίνουν ραντεβού σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Φιλώτι: Μια μαγική καλοκαιρινή συναυλία στη Νάξο!

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου υποδέχεται την αγαπημένη ερμηνεύτρια σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και καλοκαιρινή αύρα.

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».