Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΚυκλάδες - Αιολικό Πάρκο: Νορβηγοί ετοιμαζουν πάρκο μεταξύ Σύρου - Τήνου και...

Κυκλάδες – Αιολικό Πάρκο: Νορβηγοί ετοιμαζουν πάρκο μεταξύ Σύρου – Τήνου και Μυκόνου

|

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τήνου, Σύρου και Μυκόνου εστιάζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον της Νορβηγίας για την Ελλάδα, καθώς τα χαμηλά σε ύψος κύματα, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στο Αιγαίο, αξιολογούνται ως ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία υπεράκτιου αιολικού πάρκου.

Ενα πλωτό αιολικό πάρκο με δυνατότητα να τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα 40.000 νοικοκυριά, σχεδιάζει να αναγείρει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τήνου, Σύρου και Μυκόνου, η νορβηγικών συμφερόντων εταιρεία Equinor (η πρώην κρατική Statoil). Οι Νορβηγοί θεωρούν ότι μια πλατφόρμα με ανεμογεννήτριες, λόγω των σχετικά χαμηλού ύψους κυμάτων και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στη συγκεκριμένη «γωνιά» του Αιγαίου, θα αποτελεί ιδανική επένδυση για την περιοχή.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πρόταση έχει ήδη συζητήσει ο Νορβηγός πρέσβης Γιορν Γκέλσταντ με την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ στις 12 Απριλίου οι επικεφαλής όλων των τμημάτων του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Equinor θα βρίσκονται στην Αθήνα, για να παρουσιάσουν σε συνέδριο αναλυτικά το ενδιαφέρον τους, μέσα και από το παράδειγμα του πρώτου πλωτού αιολικού πάρκου στον κόσμο, το οποίο εγκατέστησαν πριν από μερικά χρόνια έξω από το Πίτερχεντ της Σκωτίας.

Ρεύμα για 40.000 νοικοκυριά 

«Η Equinor εγκατέστησε το πάρκο ανεμογεννητριών ανατολικά της Σκωτίας -ένα πραγματικά πολύ πετυχημένο εγχείρημα- και στην Ελλάδα η συγκεκριμένη περιοχή στο Αιγαίο είναι πολύ ενδιαφέρουσα για μια αντίστοιχη εφαρμογή αυτού του είδους της τεχνολογίας. Πρόκειται για έναν τομέα, όπου διαπιστώνουμε μία κοινή βάση ενδιαφέροντος και χρήσιμων δυνατοτήτων», ανέφερε ο κ. Γκέλσταντ σε συζήτηση με δημοσιογράφους, στο περιθώριο επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γκέλσταντ, επιπλέον, εξήγησε ότι μέσα από τη λειτουργία ενός τέτοιου αιολικού πάρκου μπορεί να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια για 40.000 νοικοκυριά και παράλληλα να υποστηριχθεί το ελληνικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την επίτευξη της συμβολής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην τελική κατανάλωση ενέργειας σε ποσοστό 20%, όπως απορρέει από την Οδηγία 2009/28/ΕΚ.

Ενδιαφέρουσα χώρα για επενδύσεις η Ελλάδα, λένε οι Νορβηγοί

Σε ό,τι αφορά πιθανές επενδύσεις στον τομέα της ναυτιλίας, ο πρέσβης επισήμανε ότι κι εκεί σχετίζονται με την ενέργεια και συγκεκριμένα τη μετατροπή των ενεργειακών συστημάτων στα πλοία. Όπως διευκρίνισε, τα ηλεκτρικά επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, όπως αυτά που έχουν δρομολογηθεί σε πορθμειακές γραμμές στη Νορβηγία, δύνανται να αυξήσουν την παραγωγικότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, οι οποίες -βάσει της αυτονομίας που εξασφαλίζει η σημερινή τεχνολογία- μπορούν να τα δρομολογήσουν, για παράδειγμα, σε γραμμές από τον Πειραιά στην Τουρκία.

Σχετικά με το ελληνικό επενδυτικό περιβάλλον ο πρέσβης παρατήρησε ότι «οι Νορβηγοί επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα ως μια ενδιαφέρουσα χώρα, επειδή έχει υψηλά καταρτισμένο δυναμικό», ενώ ως αποτρεπτικούς για επενδύσεις παράγοντες ανέφερε το δικαστικό σύστημα, την πολυνομία, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδότησης και τις δυσκολίες στην επικοινωνία του επενδυτή με τη δημόσια διοίκηση. «Το δικαστικό σύστημα δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, αν προκύψει κάποιο ζήτημα μπορεί να περάσουν οκτώ χρόνια, για να επιλυθεί δια της δικαστικής οδού και αυτό είναι ένα αντικίνητρο, γιατί οι επενδυτές αποφεύγουν να εγκλωβίζονται σε δισεπίλυτα προβλήματα», σημείωσε ο πρέσβης. Πρόσθεσε, δε, ότι τα προβλήματα γραφειοκρατίας ιεραρχούνται πιο υψηλά ακόμη και από το θέμα της φορολόγησης, για την οποία οι ενστάσεις αφορούν κυρίως τις συχνές αλλαγές και λιγότερο το ύψος της.

Αναφορικά με τη δραστηριοποίηση νορβηγικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα ανέφερε πως υπάρχουν περί τις 15 ισχυρά παρούσες εταιρείες -χωρίς να έχει αυξηθεί ο αριθμός τα τελευταία χρόνια- σε τομείς όπως της ναυτιλίας, των αμυντικών συστημάτων, των ηλεκτρονικών συστημάτων για διόδια, ασφαλιστικών για ναυτιλιακές κ.α.

«Χρηματοδοτήσεις 120 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματικότητα και Κοινωνία των Πολιτών»

Η Νορβηγία, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), μαζί με την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, συνεισφέρουν μέσω χρηματοδοτικού μηχανισμού στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών του ΕΟΧ και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τις δικαιούχες χώρες. Μέσα από αυτόν τον μηχανισμό, όπως εξήγησε ο κ. Γκέλσταντ, η Νορβηγία δέσμευσε για την Ελλάδα 120 εκατ. ευρώ από το 2018 έως το 2021 για προγράμματα και πρωτοβουλίες, που συζητά και υλοποιεί σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Επαφές έχουν γίνει με τις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Ακούμε τα αιτήματά τους και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Υποστηρίξαμε προγράμματα για το μεταναστευτικό, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την αντιμετώπιση της φτώχειας, όμως πρέπει να κάνουμε και κάτι που να έχει προστιθέμενη αξία, ώστε να δημιουργήσουμε ελπίδα και δυνατότητες και για τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Γκέλσταντ.

«Νέο πρόγραμμα για την Καινοτομία με ανοιχτή πρόσκληση»

Στο πλαίσιο αυτό ο πρέσβης γνωστοποίησε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, το οποίο θα κατευθύνει κεφάλαια ύψους 22 εκατ. ευρώ απευθείας στον ιδιωτικό τομέα, για χρηματοδοτήσεις στην Πράσινη Ενέργεια, τη Γαλάζια Ανάπτυξη (blue growth) και τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει τρεις μήνες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι να απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα. Ο καθένας μπορεί να υποβάλει αίτηση και να συμμετέχει στο πρόγραμμα Innovation Business Greece. Η εναρκτήρια εκδήλωση γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στον Πειραιά, στις 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Απριλίου στο Ηράκλειο και στις 11 Απριλίου στην Πάτρα. Ανοιχτή πρόσκληση σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να καταθέσει καλές καινοτόμες ιδέες για αξιολόγηση και αν πληροί τις προδιαγραφές να λάβει χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους. Είναι μία πρωτοβουλία που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για νέους καταρτισμένους επαγγελματίες. Βλέπουμε το brain drain, που δεν είναι καλό για τη χώρα -φυσικά δεν είναι κακό να υπάρχει η κινητικότητα να πηγαίνουν οι νέοι σε άλλες χώρες να μορφώνονται, να εκπαιδεύονται και να επιστρέφουν, να αλληλεπιδρούν και να επιστρέφουν, όμως βλέπουμε ότι κόβουν γέφυρες και δεν επιστρέφουν. Αυτό είναι τραγική απώλεια ανθρώπινου κεφαλαίου. Κάτι πρέπει να κάνουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον για να επιστρέψουν και να συνεισφέρουν στη χώρα τους», επισήμανε ο πρέσβης.

«Η βέλτιστη πρακτική για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων»

Σχετικά με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων ο κ. Γκλέσταντ υπογράμμισε ότι η χώρα του εδώ και χρόνια επιχειρεί να αποδομήσει το στερεότυπο, που ταυτίζει την οικονομία της με τις δραστηριότητες γύρω από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. «Η Νορβηγία σήμερα ταυτίζεται με την τεχνολογία αιχμής, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τη ναυτιλία, τη νέα ψηφιακή οικονομία και την ψηφιοποιημένη δημόσια διοίκηση», τόνισε.

Ερωτηθείς πώς μια χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τον φυσικό ορυκτό της πλούτο, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα το οικοσύστημα, διατηρώντας την κοινωνική ειρήνη και επιστρέφοντας τα κέρδη στην κοινωνία απάντησε: «Υπάρχουν πάντα περιβαλλοντικοί κίνδυνοι σε αυτού τους είδους τις εκμεταλλεύσεις και πάντοτε υπάρχει και οργανωμένη εναντίωση, για τον φόβο της καταστροφής του οικοσυστήματος με τρόπο ανεπανόρθωτο. Αυτό που κάναμε στη Νορβηγία ήταν να συμμορφωθούμε με τις μελέτες σκοπιμότητας, τα σχέδια και στρατηγικές περιβαλλοντικής ασφάλειας. Δεν κάναμε ποτέ κάποια εξόρυξη σε περιοχή αν δεν ήμασταν βέβαιοι ότι είχαμε περιορίσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον κίνδυνο καταστροφής στο θαλάσσιο περιβάλλον. Αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% βέβαιος. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να αρχίσεις την γεώτρηση χωρίς να έχεις πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας και χωρίς να έχεις σχέδιο αντιμετώπισης, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά Όλα αυτά δεν πρέπει να γίνονται με βιασύνη, δεν μπορείς να γίνεις πετρελαιοπαραγωγό έθνος σε μία νύχτα, αλλά πρέπει να σχεδιάσεις προσεκτικά, βήμα- βήμα, με υπομονή και να αναπτύξεις συστήματα που θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο».

Σχετικά με την κοινωνική ανταπόδοση εξήγησε πως το κλειδί είναι η εμπιστοσύνη του λαού στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς, που διαχειρίζονται τα έσοδα από τη δραστηριότητα.

«Ολοκληρωμένη βάση δεδομένων στα hot-spots»

Στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα η Νορβηγία δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη υλοποίηση προγραμμάτων για το προσφυγικό και την απλοποίηση και διασύνδεση των διαδικασιών υποδοχής και ένταξης των προσφύγων. «Για την ενίσχυση του προγράμματος διαχείρισης αιτήσεων ασύλου, εστιάζουμε στο πώς να αναπτύξουμε μία ολοκληρωμένη βάση δεδομένων στα hot-spots, που θα επικοινωνεί με το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ώστε να γνωρίζει το υπουργείο τι συμβαίνει, για να είναι σε θέση να αναπροσαρμόζει τους πόρους του και να αντιμετωπίζει την κατάσταση αποτελεσματικά», εξήγησε ο πρέσβης, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.

«Στα Διαβατά βρίσκονται άνθρωποι, τους οποίους δεν ξέρουμε πού να τους στείλουμε, παρά το ότι έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες ή και έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις ασύλου. Πρέπει να προχωρήσουν, κάτι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κενό συνδεσιμότητας ανάμεσα στις δομές υποδοχής, τις δομές διαχείρισης αιτήσεων ασύλου και της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία».

Ο κ. Γκέλσταντ ανέφερε πως η Νορβηγία το 2015 υποδέχθηκε περίπου 35.000 πρόσφυγες -Σύριους, Ιρακινούς, Κούρδους. Για την Ελλάδα είπε πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η διαχείρισή του «δεν είναι μόνο εθνική ευθύνη, είναι κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική στην υποδοχή, τις διαδικασίες ασύλου και επιστροφής» και «ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα μπορέσει να συμφωνήσει σε μια ενιαία πλατφόρμα, που θα ενοποιήσει όλες τις διαδικασίες στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος, τέλος, στο κομμάτι της συνεργασίας Ελλάδας- Νορβηγίας στον τομέα του πολιτισμού ο κ. Γκέλσταντ σημείωσε πως ήταν δυσαρεστημένος που στα προγράμματα δεν υπήρχε κάτι που να αφορά τη μουσική. «Είναι σημαντικό, γιατί η μουσική είναι πολύ εύκολο να χτίσει γέφυρες και έχουμε τόσα πολλά ταλέντα», είπε, γνωστοποιώντας πως σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση θα προχωρήσει συνεργασία, ώστε Έλληνες νέοι ανερχόμενοι μουσικοί να πηγαίνουν κάθε Σεπτέμβριο στη Νορβηγία και να συμμετέχουν στο φεστιβάλ Ultima και αντίστοιχα μουσικοί από τη Νορβηγία να έρχονται στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab