Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλον#KeepAegaenBlue - Κως: Ενα τόνο σκουπίδια μάζεψαν μαθητές από τις παραλίες

#KeepAegaenBlue – Κως: Ενα τόνο σκουπίδια μάζεψαν μαθητές από τις παραλίες

|

Περιοχή Τιγκάκι της Κω και εκατοντάδες μαθητές μαζί με εθελοντές και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας υπό την καθοδήγηση της ομάδας All for blue της Κατερίνας Τοπούζογλου καθαρίζουν τις παραλίες στα πλαίσια της καμπάνιας Keep Aegean Blue… Τι αναφέρει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος με φόντο τον ένα τόνο σκουπίδια που συνέλεξαν μαθητές και μέλη της όμορφης παρέας – Επόμενη στάση Ρόδος 

Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών Λυκείων, που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στο Τιγκάκι στην Κω, η περιβαλλοντική δράση “Κeep Aegean Blue” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον οργανισμό για την προστασία της θάλασσας, “All For Blue” της Κατερίνας Τοπούζογλου. Μετά την Πάρο , την Λέρο και την Κάλυμνο, η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού βυθών και παραλιών στην Ελλάδα, συνεχίστηκε στην Κω με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ένα τόνο σκουπίδια, μεταξύ άλλων μια καρέκλα, μια βάρκα (πιθανόν από πρόσφυγες), σχοινιά, σωλήνες, σακούλες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, κατάφεραν να βγάλουν από την ακτή και τον βυθό στο Καρνάγιο, στην περιοχή Τιγκάκι της Κω, οι 245 μαθητές της Β’ Λυκείου των σχολείων Αντιμάχειας και Ζηπαρίου Κω, το Ελληνικό Σώμα Διάσωσης Κω, αυτοδύτες, ανεξάρτητοι εθελοντές από το Ναυτικό Όμιλο Τρίτωνες, και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν και στο σεμινάριο που προηγήθηκε για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Μαζί τους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κω Ευριδίκη Νάκη και Δημήτρης Χαματζόγλου. Ο Γιώργος Χατζημάρκος, πλαισιωμένος από τους μαθητές της Κω, δήλωσε: «Από τις ωραιότερες στιγμές και εμπειρίες μου, η δουλειά δίπλα στα παιδιά. Το πιο αναζωογονητικό διάλειμμα και σίγουρα το μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσεις τον αγώνα απέναντι στην φαυλότητα της περιόδου.  Στις δράσεις του “Keep Aegean Blue”, προσπαθώ όποτε μου το επιτρέπει το πολύ βαρύ πρόγραμμα μου να είμαι παρών, όχι μόνο γιατί το αισθάνομαι ως παιδί μου αλλά και γιατί παίρνω δύναμη. Η δράση “Keep Aegean Blue”, αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Έχω δώσει υπόσχεση, να συνεχίσουμε την πορεία μας με ευθύνη και σταθερότητα στις αξίες που θα μας επιτρέψουν να φωνάζουμε με δύναμη ότι “δεν είμαστε όλοι ίδιοι”. Και την υπόσχεση αυτή θα την τηρήσω με κάθε κόστος».

Η δράση ξεκίνησε όπως πάντα με το περιβαλλοντικό σεμινάριο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Αντιμάχειας
Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης, παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του Οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All for Blue” , που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του Οργανισμού.

Η Κατερίνα Τοπούζογλου με την ομάδα της, διασχίζουν με φουσκωτό εκατοντάδες ναυτικά μίλια, για να συναντήσουν στα νησιά τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στη δράση και όλους όσοι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, περιμένουν για να συμβάλουν στην προσπάθεια για καθαρές ακτές και θάλασσες.

Οι δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού θαλασσών σε παραλίες των νησιών, διεξάγονται με απόλυτη ασφάλεια και φέτος έχουμε αντί για πλαστικές σακούλες, επαναχρησιμοποιήσιμα τσουβάλια ώστε να μαζεύουμε τα σκουπίδια χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Η Κως, είναι το τέταρτο νησί μετά την Πάρο και την Λέρο, και την Κάλυμνο όπου έλαβε χώρα η δράση “Keep Aegaen Blue”. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς την Ρόδο, Σύμη, Τήλο και Κάρπαθο ενώ θα ακολουθήσουν νησιά των Κυκλάδων, Σαντορίνη, Μήλος, Νάξος, Σύρος , Άνδρος, Τήνος και Μύκονος.

Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζωντανεύει η ξερολιθιά στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Με ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και πεζοπορία, ο Δήμος Κάσου αναδεικνύει μια παραδοσιακή τέχνη που ενώνει παρελθόν και παρόν

Αναβαθμίζεται σε τριτοβάθμια επεξεργασία ο βιολογικός καθαρισμός Νάξου

Ένα σημαντικό έργο για την αγροτική οικονομία και το περιβάλλον προχωρά από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με επίκεντρο το Λιβάδι.

Νάξος: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου λόγω έργων

Στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας”, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης

Eurovision 2025: Προγνωστικά για την συμμετοχή της Ελλάδας στον δεύτερο ημιτελικό

Eurovision 2025: Τι λένε τα προγνωστικά για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό - Ποια η σειρά συμμετοχής (πίνακας)

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Συνάντηση Φόρτωμα – Χριστόπουλου για ένα “έξυπνο” νησιωτικό μέλλον

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών στα νησιά των Κυκλάδων.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Πανναξιακός ΑΟK: Κέρδισε με ψυχή και τα παίζει όλα για όλα στη Νίκαια την Κυριακή

Ο Πανναξιακός με ψυχή και συγκέντρωση έστειλε τη σειρά των τελικών σε 5ο ματς, επικρατώντας του Ιωνικού στη Νάξο με 82-74 – Όλα θα κριθούν στη Νίκαια για την άνοδο στην National League 2

Νάξος: Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου «σέρβιρε» γαλλική παράδοση με… κρέπες!

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Φιλωτίου Νάξου τίμησαν το γαλλικό έθιμο της Chandeleur φτιάχνοντας γλυκές και αλμυρές κρέπες – ένα μάθημα πολιτισμού και νοστιμιάς!

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση