Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΚέα: Εθελοντικές δράσεις στο Let's do it Greece

Κέα: Εθελοντικές δράσεις στο Let’s do it Greece

|

Και στην Κέα την Κυριακή 29 Απριλίου σε Ιουλίδα, Ποίσσες, Οτζιά πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα πλαίσια της πανελλήνιας εκδήλωσης Let’s do it Greece 2018 

Οι δράσεις του Δήμου Κέας στα πλαίσια της ταυτόχρονης Πανελλαδικής Δράσης Lets do it Greece πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στην Ιουλίδα, τις Ποίσσες και τον Οτζιά της Κέας με πολύ κέφι!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Βουρκαρίου μαζί με τις νηπιαγωγούς του σχολείου έδωσαν το εναρκτήριο μήνυμα ξεκινώντας μία εβδομάδα δραστηριοτήτων με θέμα τον εθελοντισμό. Αποκορύφωση ήταν η δράση καθαρισμού της παραλίας του Γιαλισκαρίου την Τετάρτη 25 Απριλίου.

Κυριακή 29 Απριλίου – Συντονιστήκαμε με όλη την Ελλάδα

Την Κυριακή 29 Απριλίου ακολούθησαν τρεις παράλληλες δράσεις εθελοντισμού. Στην Ιουλίδα οι δημότες, μικροί και μεγάλοι, επιμελήθηκαν τον καλλωπισμό των φυτών και περιποιήθηκαν τον χώρο στο Σκάκι.

Παράλληλα στις Ποίσσες ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ποισσών «Άγιος Ισίδωρος» μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Κέας φρόντισαν η παραλία να γίνει ξανά καθαρή. Δημιούργησαν ακόμα ένα μικρό φαρμακείο με υλικά πρώτης ανάγκης το οποίο θα βρίσκεται στην παραλία για όποιον λουόμενο το χρειαστεί.

Λίγο αργότερα, στην παραλία του Οτζιά οι μικροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Κέας μαζί με τους συνοδούς τους συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της παραλίας κλείνοντας έτσι μία υπέροχη μέρα εθελοντισμού.

Ευχαριστούμε το Αθλητικό Σωματείο Παλαιμάχων Κέας και την επιχείρηση του κ. Γιώργου Αγγελόπουλου για τη δωρεά σε υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στις δράσεις. Επίσης, ευχαριστούμε τον Κύριο Σοφοκλή Μορφόπουλο και το φαρμακείο Placebo για τη δωρεά του μικρού φαρμακείου της παραλίας των Ποισσών, την ακαδημία ποδοσφαίρου Kea Events και το εστιατόριο “Χριστόφορος” για την καλή μας συνεργασία και τους συλλόγους που συμμετείχαν για την άμεση ανταπόκρισή τους  και τα κεράσματα που προσέφεραν στο τέλος των δράσεων στους εθελοντές.

Ο Δήμος στηρίζει αυτές τις προσπάθειες και με υλικά και με έμψυχο δυναμικό και είναι ανοιχτός σε προτάσεις και σε άλλες περιοχές της Κέας, όπως και άλλες δράσεις εθελοντισμού. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές μικρούς και μεγάλους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και βέβαια τους μικρούς αθλητές, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

Ραντεβού του χρόνου με νέες ιδέες για το Let’s do it Greece και σύντομα για νέες δράσεις στην Κέα! Σας περιμένουμε όλους να μεγαλώσουμε την οικογένεια των εθελοντών!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Κέικ με Συκάμινα και Μύρτιλα: Γεύση καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά!

Μια γλυκιά πρόταση από τη Μαριέττα Γαλάνη και το NaxosPress που ενώνει παράδοση, εποχικά φρούτα και απλότητα σε μια μοναδική συνταγή.

“Μην αφήσετε ούτε μια σταγόνα να πάει χαμένη”: Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος μέσα από τα μάτια του Νικόλα Πιτταρά

Με σεβασμό στα ζώα και τους ανθρώπους της παραγωγής, η τοπική κτηνοτροφική οικογένεια Πιτταρά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος με λόγια που συγκινούν και διδάσκουν

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Μικρής έκτασης πρόσκρουση του “Αικατερίνη Π.” στο λιμάνι της Τήνου

Ασφαλής η αποβίβαση των 40 επιβατών – Σε εξέλιξη η έρευνα του Λιμενικού για τα αίτια του περιστατικού

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Greek Islands Trail: Η Νάξος στην καρδιά του πρώτου πεζοπορικού δικτύου των Κυκλάδων

Ένα φιλόδοξο project που φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό – Η Νάξος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ενός βιώσιμου, τετράμηνου τουριστικού μοντέλου