Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΚέα: Εθελοντικές δράσεις στο Let's do it Greece

Κέα: Εθελοντικές δράσεις στο Let’s do it Greece

|

Και στην Κέα την Κυριακή 29 Απριλίου σε Ιουλίδα, Ποίσσες, Οτζιά πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα πλαίσια της πανελλήνιας εκδήλωσης Let’s do it Greece 2018 

Οι δράσεις του Δήμου Κέας στα πλαίσια της ταυτόχρονης Πανελλαδικής Δράσης Lets do it Greece πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στην Ιουλίδα, τις Ποίσσες και τον Οτζιά της Κέας με πολύ κέφι!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Βουρκαρίου μαζί με τις νηπιαγωγούς του σχολείου έδωσαν το εναρκτήριο μήνυμα ξεκινώντας μία εβδομάδα δραστηριοτήτων με θέμα τον εθελοντισμό. Αποκορύφωση ήταν η δράση καθαρισμού της παραλίας του Γιαλισκαρίου την Τετάρτη 25 Απριλίου.

Κυριακή 29 Απριλίου – Συντονιστήκαμε με όλη την Ελλάδα

Την Κυριακή 29 Απριλίου ακολούθησαν τρεις παράλληλες δράσεις εθελοντισμού. Στην Ιουλίδα οι δημότες, μικροί και μεγάλοι, επιμελήθηκαν τον καλλωπισμό των φυτών και περιποιήθηκαν τον χώρο στο Σκάκι.

Παράλληλα στις Ποίσσες ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ποισσών «Άγιος Ισίδωρος» μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Κέας φρόντισαν η παραλία να γίνει ξανά καθαρή. Δημιούργησαν ακόμα ένα μικρό φαρμακείο με υλικά πρώτης ανάγκης το οποίο θα βρίσκεται στην παραλία για όποιον λουόμενο το χρειαστεί.

Λίγο αργότερα, στην παραλία του Οτζιά οι μικροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Κέας μαζί με τους συνοδούς τους συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της παραλίας κλείνοντας έτσι μία υπέροχη μέρα εθελοντισμού.

Ευχαριστούμε το Αθλητικό Σωματείο Παλαιμάχων Κέας και την επιχείρηση του κ. Γιώργου Αγγελόπουλου για τη δωρεά σε υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στις δράσεις. Επίσης, ευχαριστούμε τον Κύριο Σοφοκλή Μορφόπουλο και το φαρμακείο Placebo για τη δωρεά του μικρού φαρμακείου της παραλίας των Ποισσών, την ακαδημία ποδοσφαίρου Kea Events και το εστιατόριο “Χριστόφορος” για την καλή μας συνεργασία και τους συλλόγους που συμμετείχαν για την άμεση ανταπόκρισή τους  και τα κεράσματα που προσέφεραν στο τέλος των δράσεων στους εθελοντές.

Ο Δήμος στηρίζει αυτές τις προσπάθειες και με υλικά και με έμψυχο δυναμικό και είναι ανοιχτός σε προτάσεις και σε άλλες περιοχές της Κέας, όπως και άλλες δράσεις εθελοντισμού. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές μικρούς και μεγάλους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και βέβαια τους μικρούς αθλητές, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

Ραντεβού του χρόνου με νέες ιδέες για το Let’s do it Greece και σύντομα για νέες δράσεις στην Κέα! Σας περιμένουμε όλους να μεγαλώσουμε την οικογένεια των εθελοντών!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.