Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής (10/08) στην Πυροσβεστική, καθώς φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:18 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λυχναφτιά της Τήνου.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι (σ.σ. στα 90 χιλιόμετρα την ώρα σε μορφή ριπών ανέμου) που δυσκολεύουν την επιχείρηση κατάσβεσης.
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, καθώς και δύο ελικόπτερα, ενώ στη μάχη συμμετέχουν και υδροφόρες των Ο.Τ.Α.
Οι Αρχές συνιστούν στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των πυροσβεστικών δυνάμεων.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λυχναφτιά Τήνου. Κινητοποιήθηκαν 10 #πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 10, 2025
#Τήνος #Φωτιά #Λυχναφτιά #Πυροσβεστική #Κυκλάδες #Κατάσβεση #Πυρκαγιά