Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΕκτακτο ... Φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Εκτακτο … Φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

|

Πριν από λίγο (ούτε μισή ώρα) εκδηλώθηκε φωτιά στο πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς Αγίους Αποστόλους – Μεγάλο το μέτωπο και στη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια αλλά δεν απειλούνται προς το παρών 

Μία ακόμη φωτιά … Στη Ζάκυνθο έχουμε εννέα μέτωπα (!!!) και για 3η ημέρα καίγεται το πανέμορφο νησί του Ιονίου και στην Αττική και δη στο Κάλαμο ενδεχομένως να έχουμε ζήλειες.. Και πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πευκοδάσος στο δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια που προς το παρόν δεν απειλούνται.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα μία ντουζίνα πεζοπόροι,ενώ μεταβαίνουν εναέρια μέσα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι, αφού η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, με τις πληροφορίες του newsit.gr να αναφέρουν πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο ολοένα και αναπτύσσονται.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές.  Σύμφωνα με κατοίκους των γύρω περιοχών, η φωτιά κάθε άλλο παρά δείχνει πως βρίσκεται υπό έλεγχο, τουλάχιστον προς το παρόν! Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως οι καπνοί ολοένα και γίνονται πιο πυκνοί. Οπως κι αυτές που βλέπουμε από την ιστοσελίδα του Γιώργου Τζίνας Πετρόπουλου  όπου βλέπουν τη φωτιά από το μπαλκόνι του σπιτιού τους… 

Επιπλέον τονίζουν πως από κάποια σημεία είναι ορατές ακόμη και οι φλόγες της πυρκαγιάς, εκτός από τους καπνούς.Ακόμη και από την Εύβοια μπορεί κανείς να δει τη φωτιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit.gr

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική είχε ενημερώσει σχετικά με την φωτιά στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, αναφέροντας: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου Αττικής. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π».

Να σημειώσουμε τέλος ότι εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σαγκρί: Μαθήματα προσφοράς από τα παιδιά, δώρισαν στο σχολείο πολυμηχάνημα από το χαρτζιλίκι τους

Πέντε μικρές φίλες πέρασαν το καλοκαίρι τους δημιουργικά και στήριξαν με αγάπη το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Λεβερκούζεν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Η αλλαγή προπονητή φέρνει νέα δεδομένα και πίστη στην έδρα

Οι «ασπιρίνες» ψάχνουν την πρώτη νίκη, απέναντι στην αήττητη Άιντραχτ που βρίσκεται στην κορυφή.

Νάξος – Κωμιακή: “Έφυγε” πλήρης ημερών η Μαρία Κορρέ

Μέσα σε λίγες ώρες, το χωριό βυθίστηκε στη θλίψη με τον χαμό δύο αγαπημένων μορφών της τοπικής κοινωνίας.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)

Πρώτη επιτυχής τηλε-θρομβόλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με τη χρήση τηλεϊατρικής, οι γιατροί απέτρεψαν μόνιμη βλάβη σε ασθενή με οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο – Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας στις Κυκλάδες.

Το Brainobrain έρχεται για πρώτη φορά στη Νάξο – Ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει το μυαλό και την προσωπικότητα των παιδιών

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τον άβακα, το NLP και την ανάπτυξη soft skills ανοίγει τις πόρτες του στη Χώρα Νάξου.

Κλήρωση Κυπέλλου και Πρωταθλήματος ΕΠΣ Κυκλάδων – Τα ζευγάρια και οι όμιλοι

Στην Ερμούπολη της Σύρου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Α΄ και Β΄ φάση του Κυπέλλου Κυκλάδων, καθώς και για την κατάρτιση των ομίλων της Α΄ Κατηγορίας.

Διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Heritage on a plate»

Το σχολείο τιμήθηκε για τη δημιουργική σύνδεση της γαστρονομικής παράδοσης με τα ψηφιακά εργαλεία και την τεχνητή νοημοσύνη, σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού.

Η Ίος στην κορυφή με το σκοτύρι – Το ελληνικό τυρί που ξετρελαίνει τους Ολλανδούς

Έρευνα του Griekenland.net κατατάσσει την Ίο πρώτο γαστρονομικό προορισμό για τους φίλους του τυριού, με το παραδοσιακό σκοτύρι να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας