Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΔήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Συγκριτικό πλεονέκτημα για τα νησιά

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Συγκριτικό πλεονέκτημα για τα νησιά

|

  «Interreg Med Consume-Less» … Η εκδήλωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα (29/01) στην Νάξο, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος έως τώρα από την ομάδα έργου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και οι νέοι στόχοι που τέθηκαν 

Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος πολιτών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 η ενημερωτική εκδήλωση του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος  «Interreg Med Consume-Less», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως κύριος εταίρος από το 2017. 

Το πρόγραμμα που ασχολείται με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και υπογραμμίζει τη διαφύλαξη του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συνεχίζει να καλεί τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν υπεύθυνη συμπεριφορά στους τομείς της κατανάλωσης ενέργειας, νερού και διαχείρισης αποβλήτων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του προγράμματος από την ομάδα έργου του Δήμου και αναδείχθηκαν οι νέοι στόχοι για τη συνέχισή του και την ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων σε αυτό. Τόσο ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, όσο και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Βαγγέλης Κατσαράς τόνισαν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιτυγχάνεται με το πρόγραμμα και κάλεσαν φορείς και επιχειρηματίες να συμμετέχουν ενεργά. Για το πρόγραμμα μίλησε και η Ζωή Γκρουμούτη, επιστημονική συνεργάτιδα του Δικτύου ΕΟΕΣ- Εύξεινη Πόλη, η οποία παρουσίασε την εμπειρία μεταφοράς του τουριστικού μοντέλου Consume-Less σε άλλους Δήμους της χώρας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα «ConsumeLess2Makemore: Πώς η αειφορία μετατρέπεται σε κέρδη» από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Ζαρκάδα, η οποία υποστηρίζει τις δράσεις του έργου και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διαφοροποίησης και απόκτησης πολιτιστικής ταυτότητας, τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μανιός, Δημήτρης Πράσινος, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Ορφανός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευδοκία Κατσάνη και εκπρόσωποι από την Ένωση Ξενοδόχων, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης, οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και πλήθος επιχειρηματιών και πολιτών του Δήμου. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αίγινας Στέλιος Θεριανός και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας Παναγιώτης Κασιμάκης, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Νάξο αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σ ’αυτό μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του www.consumelessmed.org .

Δελτίο Τύπου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου: Βαρύτατες κατηγορίες για τρεις παιδοκτονίες και απόπειρα δολοφονίας ενήλικης

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Αμαλιάδας – Η 25χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο και απόπειρα πνιγμού ενήλικης φίλης της

Σεισμός 5 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης – Αισθητός στο Λασίθι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:46 το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ζάκρου – Χωρίς αναφορές για ζημιές

“Αιώνιοι” Φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες παλιούς φοιτητές, έρχεται νέα ρύθμιση

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα σε ενεργούς φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους να πάρουν το πτυχίο τους έως και σε 3 εξάμηνα – Εκκαθάριση καταλόγων με ανενεργούς φοιτητές

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος… Άνθρωπος-Ορχήστρα στο Santorini Summer Camp!

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία για τα παιδιά, με τον πολυτάλαντο δάσκαλο της Χορωδίας και Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας, γεμάτη μελωδία, ρυθμό και χαμόγελα!

Τραγουδώντας την Αγάπη: Μια μαγική μουσική βραδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου με την Τατιάνα Ζωγράφου

Ο Δήμος Τήνου, το 1ο Δημοτικό και ο Σύλλογος Γονέων συνδιοργάνωσαν μια αξέχαστη εκδήλωση με τραγούδι, συμμετοχή και συγκίνηση, γεμίζοντας το νησί με μουσική και χαμόγελα.

Η Προέδρος του Δ.Σ. Νάξου, Μ. Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.