Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονCyclades Preservation Fund: Πρόγραμμα "Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες"

Cyclades Preservation Fund: Πρόγραμμα “Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες”

|

Ένα νέο πρόγραμμα πράσινων ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών που εργάζονται ή επιθυμούν (reskilling/upskilling) να ασχοληθούν με το αντικείμενο, έρχεται στις Κυκλάδες, με το Cyclades Preservation Fund (CPF) να αποτελεί τον τοπικό πρεσβευτή της πρωτοβουλίας.

Το Cyclades Preservation Fund ενώνει τις δυνάμεις του με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mexoxo και την INCO για να φέρει στα κυκλαδίτικα νησιά το πρωτοποριακό πρόγραμμα Green Digital Skills | Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες που έχει σχεδιαστεί και προσφέρεται από την INCO Academy.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, και τα πεδία που καλύπτονται σε αυτό περιλαμβάνουν τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο της ψηφιακής τεχνολογίας, τρόπους να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ψηφιακών έργων, αρχές και πρακτικές “πράσινου” σχεδιασμού για ψηφιακά έργα, προτάσεις σταδιοδρομίας σε “πράσινα” ψηφιακά επαγγέλματα και καλλιέργεια δεξιοτήτων για μία επιτυχή “πράσινη” επαγγελματική πορεία στον κλάδο της Πληροφορικής.

Στο πρόγραμμα, που υλοποιείται διαδικτυακά και ασύγχρονα και διατίθεται σε πολλές γλώσσες (μεταξύ των οποίων ελληνικά και αγγλικά), θα δοθεί προτεραιότητα εγγραφής σε γυναίκες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης που μπορούν να αξιοποιήσουν στα τρέχοντα ή επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στον τρέχοντα κύκλο του Προγράμματος Green Digital Skills | Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.mexoxo.com/green-digital-skills.

Παράλληλα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσφέρονται ευκαιρίες και για άλλα προγράμματα απόκτησης ή βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και επιχειρηματικότητας για γυναίκες, τα οποία ειναι διαθέσιμα εδώ: www.mexoxo.com/active.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη συνεργασία, η διευθύντρια προγραμμάτων του Cyclades
Preservation Fund (CPF), Νάσια Κασσελά, δήλωσε τα εξής: «Το CPF επιδιώκει να χτίζει
συνεργασίες που μπορούν να μεταφέρουν τεχνογνωσία για την περιβαλλοντική προστασία των νησιών των Κυκλάδων και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων και της κοινωνίας των πολιτών. Η συνεργασία μας με τη Mexoxo έχει σαν στόχο τη διερεύνηση κοινών στόχων για την ενδυνάμωση των γυναικών στις Κυκλάδες, και εν προκειμένω την ενδυνάμωσή τους μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης που προσφέρει γνώση για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ψηφιακών έργων και τρόπους με τους οποίους οι εργαζόμενοι στο χώρο της πληροφορικής μπορούν να λαμβάνουν υπόψη περιβαλλοντικές παραμέτρους στο επάγγελμά τους.

Για τα Κυκλατίδικα νησιά, όπου όπως γνωρίζουμε κατοικούν ήδη, και μάλιστα φαίνεται να
αυξάνονται, “ψηφιακοί νομάδες”, ευελπιστούμε πως η διάδοση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το CPF θα αποτελέσει αφορμή για να γνωριστούμε με αυτό το κοινό, και – σταδιακά – να τους ανοίξουμε ακόμη πιο “πράσινους” δρόμους. Πέρα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, όλοι οι κάτοικοι των νησιών μπορούν να έχουν ενεργή συμμετοχή σε δράσεις προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσω στοχευμένων συνεργασιών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας CycladoScope, αλλά και διαδικτυακών εκπαιδεύσεων που συντονίζουμε, προσπαθούμε να αναδείξουμε τρόπους που καθένας μπορεί να συνδράμει στην διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.».

Η ιδρύτρια & CEO της Mexoxo, Ελπίδα Κόκκοτα, δήλωσε τα εξής:“Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση βοηθά τον άνθρωπο να ανακαλύψει τη δυναμική του και να πατήσει γερά στα πόδια του. Δημιουργεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, προσδίδει δεξιότητες και διευρύνει τη δυναμική του. Στη Mexoxo στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις ωφελούμενές μας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στη σημερινή πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες κατακλύζονται από πολλαπλές ευθύνες και ρόλους. Η Mexoxo αποτελείται από μια εξαιρετική ομάδα πίσω, που καθημερινά καταθέτει την ψυχή της και μοιράζεται το όραμά μου να εκπαιδεύσουμε και να ενδυναμώσουμε 5 εκατομμύρια γυναίκες μέχρι το 2030. Ένα τολμηρό όραμα, πλέον όμως απαραίτητο για ένα ισότιμο μέλλον ευημερίας.”.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείστε με τη Mexoxo στο
programs@mexoxo.com.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Αυξημένη επαγρύπνηση για τη Legionella σε τουριστικές εγκαταστάσεις

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου – Υποχρεωτική δειγματοληψία δύο φορές τον χρόνο στα καταλύματα

Καύσωνας στις Κυκλάδες: Στους 37°C η Νάξος (Δαμαριώνας & Λυγαρίδια), ρεκόρ η Σκάλα Μεσσηνίας με 43.2°C

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με 39 σταθμούς να καταγράφουν πάνω από 40°C – Στους 37°C Λυγαρίδια Νάξου και Δαμαριώνας, έντονη ζέστη και στην Πάρο

Δυναμώνει η Μύκονος: Ο Κέντρικ Ρέι στην ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου

Η νεοφώτιστη στη Stoiximan Basket League ομάδα συνεχίζει τις ηχηρές κινήσεις με την απόκτηση του έμπειρου γκαρντ Κέντρικ Ρέι και του Κωνσταντίνου Σιμιτζή

Η Πατινάδα ζωντάνεψε τις Τρίποδες, ένα ποιητικό ταξίδι στο παρελθόν και την καρδιά της παράδοσης

Η Πατινάδα στις Τρίποδες Νάξου αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Τριπόδων και τη Χορευτική Ομάδα “Αξοπατήματα”. Ένα συγκινητικό δρώμενο που τίμησε τη ζωντανή παράδοση του νησιού

Σύρος: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη “Σύριγγα” της Απάνω Μεριάς

Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής, εθελοντών και Πολιτικής Προστασίας απέτρεψε τον κίνδυνο εξάπλωσης – Δεν κινδύνεψαν σπίτια παρά την εγγύτητα με τις φλόγες

Νάξος: Το καλοκαιρινό εργαστήριο καινοτομίας από τη Μονή «πετά» προς την Απείρανθο!

Με 3D εκτυπωτές, παιδικά χαμόγελα, λέιζερ, pizza και… πολυελαίους, το Καλοκαιρινό Εργαστήριο Καινοτομίας άγγιξε καρδιές στη Μονή – κι ετοιμάζεται για νέο ταξίδι στην Απείρανθο από Δευτέρα!

Εκτακτο – Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης και Μπουκώρος

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης βλέπουν την πόρτα της εξόδου με φόντο τη δικογραφία της υπόθεσης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Παραίτηση υπέβαλε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Στενή συνεργασία για τον πρωτογενή τομέα: Συνάντηση Ζαννετίδη – Λιανού – Μαργαρίτη στη Νάξο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Νοτίου Αιγαίου σε επαφές στη Νάξο – Ακολουθεί επίσκεψη στη Σχοινούσα με φόντο τη 12η Γιορτή Φάβας

Κατ. Μονογυιού: Συνάντηση με τη Σοφία Ζαχαράκη για την ενίσχυση της νησιωτικής εκπαίδευσης

Η Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ έθεσε σειρά κρίσιμων ζητημάτων στην Υπουργό Παιδείας – Από την ποσόστωση στις Πανελλαδικές για σεισμόπληκτα νησιά, έως την αναμόρφωση σχολικών μονάδων και την ενίσχυση της ναυτιλιακής παιδείας

Κουφονήσια – 31η Cyclades Regatta: Μια γιορτή ιστιοπλοΐας, συνεργασίας και φιλοξενίας

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας καλωσόρισαν τους ιστιοπλόους και τίμησαν τον ΝΟΤΚ με μια λαμπρή εκδήλωση, με την υποστήριξη φορέων, εθελοντών και επιχειρήσεων

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας