Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονAndros on Foot festival: Επίσκεψη των πεζοπόρων στη Γυάρο

Andros on Foot festival: Επίσκεψη των πεζοπόρων στη Γυάρο

|

Αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και οι συμμετέχοντες στο 2ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Ανδρου θα ταξιδέψουν στη Γυάρο να γνωρίσουν ένα από τα πιο γνωστά νησάκια των Κυκλάδων με τεράστια ιστορία 

Στη Γυάρο ταξιδεύει την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, το 2ο φεστιβάλ πεζοπορίας Άνδρου. Πρόκειται για μια επίσκεψη – προσκύνημα στο νησί της εξορίας που το όνομά του ταυτίστηκε με κάποιες από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν μεγάλο, γι΄ αυτό και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και συμπληρώθηκαν πολλές ημέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ. Αν δεν υπάρξουν μετεωρολογικά απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, οι 150 επισκέπτες – περιπατητές που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις φυλακές, να πεζοπορήσουν στα σημεία κατασκηνώσεων των εξόριστων και να ενημερωθούν από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του WWF που τα τελευταία χρόνια εργάζονται ώστε να αποτελέσει η Γυάρος καταφύγιο άγριας ζωής και να γίνει σημείο αναφοράς για την προστασία της φύσης στις Βόρειες Κυκλάδες.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι τρεις πρώτες ημέρες του Andros on Foot Festival, που περιλάμβαναν πεζοπορίες στο βόρειο τμήμα της Άνδρου, γεύματα με παραδοσιακούς μεζέδες, παζάρι τοπικών προϊόντων, αλλά και γλέντι με νησιώτικη μουσική. Το φεστιβάλ συνεχίζεται με καθημερινές πεζοπορίες και άλλες δράσεις και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή, αλλά και εκείνων που σκοπεύουν να το κάνουν τελευταία στιγμή, λειτουργούν τρία γραφεία ενημέρωσης και υποστήριξης του φεστιβάλ, στα οποία παρέχονται πληροφορίες και πραγματοποιούνται νέες εγγραφές, ενώ οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται το αργότερο τρεις ημέρες πριν την υλοποίηση κάθε δράσης. Τα γραφεία λειτουργούν:

-Στο Γαύριο, στο βιβλιοπωλείο Λογάρι, καθημερινά από 10:00-12:00 και από 19:00 έως 21:00.

-Στη Χώρα, στο ζαχαροπλαστείο Λάσκαρη, καθημερινά από 19:00 έως 21:00.

-Στον Όρμο Κορθίου, στο γραφείο του προγράμματος Life, στον πεζόδρομο, από 19:00 έως 21:00.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.androsonfootfestival.gr

Στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, στιγμιότυπα από τις δράσεις των πρώτων ημερών του 2nd Andros on Foot Festival


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.