Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, βρέθηκε στο ελληνικό εστιατόριο «Σταλακτίτες» της Μελβούρνης όπου και δοκίμασε το σουβλάκι που φέρει το όνομά του – Τί περιέχει, πόσο κοστίζει και ποια ήταν η αντίδραση του 20χρονου τενίστα που έχει αφήσει άφωνη την αθλητική κοινότητα με την εντυπωσιακή βελτίωσή του
Το είπε και το έκανε…. Εστιατόριο στη Μελβούρνη, που αποτελεί διάσημο στέκι για τους Έλληνες της Αυστραλίας, είχε υποσχεθεί ότι θα δημιουργήσει ένα σουβλάκι με το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά, σε περίπτωση που εκείνος προκριθεί επί του Ρότζερ Φέντερερ στους «8» του Αυστραλιανού Όπεν. Ο 20χρονος τενίστας κέρδισε.
Έτσι και οι “Stalactites restaurant”, ονόμασε με τη σειρά του ένα από τα σουβλάκια τους «Tsitsipas Souvlaki», βάσει, μάλιστα, των επιθυμιών του ίδιου του Στέφανου.
Ο νεαρός αθλητής, σε δήλωση που έκανε στο δίκτυο SBS και στο δελτίο της ομογένειας, αποκάλυψε πως έχει δεχτεί πρόσκληση να δώσει ο ίδιος τα υλικά στο σουβλάκι που θα πάρει το όνομά του. Και μάλιστα ήταν ένας επανασττικός συνδυασμός: «Θα ήθελα να έχει αρνί, πατάτες, ντομάτα, τζατζίκι, ρόδι και λίγο βασιλικό»
Και ο 20χρονος τενίστας μετά την χθεσινή ήττα από τον Ράδα Ναδάλ (σ.σ. ήττα που όμως τον φέρνει στο Νο 12 της Παγκόσμιας κατάταξης και με εγκωμιαστικά σχόλια από τους αντιπάλους του καθότι η εξέλιξή του είναι ραγδαία το τελευταίο εξάμηνο) επισκέφτηκε το εστιατόριο και… τίμησε το σουβλάκι που έχει πάρει… το όνομά του, δηλώνοντας “άφωνος” σε σχόλιο του στο instastory που “ανέβασε”.
Έτσι, λοιπόν, το «Tsitsipas Souvlaki» είναι διαθέσιμο στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Όπως ζήτησε ο Στέφανος, περιέχει αρνί, ντομάτα, τζατζίκι, βασιλικό, ρόδι μέντα, φέτα, πατάτες και τσίλι.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του εστιατορίου στο διαδίκτυο θα είναι το αγαπημένο σουβλάκι του μενού για 16 δολάρια Αυστραλίας (!!) Η managing director του εστιατορίου, Νικόλ Παπασάβας είπε «Νιώθουμε τόσο περήφανοι για τον Στέφανο και είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργήσαμε ένα σουβλάκι με το όνομά του».
Και τέλος να αναφέρουμε ότι το ίδιο εστιατόριο είχε δημιουργήσει σουβλάκι (με βάση το χαλούμι και τις πατάτες) και με το όνομα του Μάρκου Παγδατή, όταν εκείνος είχε φτάσει στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2006.