Είναι για γέλια…Και γιατί όχι και για κλάματα.
Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει σήμερα ότι «η σφαγή της Ελλάδας στην Τρίπολη το 1821 δικάζεται.
Το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Ο Ιρφάν Τατλίογλου, πρόεδρος της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου, δήλωσε ότι έχουν λάβει υποστήριξη από τα κόμματα στην τουρκική εθνοσυνέλευση και από την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία».
Ο Τατλίογλου είπε ότι η Ελλάδα γιόρτασε την 200ή επέτειο της «σφαγής» ως ημέρα τιμής.
Εξηγώντας ότι σκοπεύουν να φέρουν στην ημερήσια διάταξη αυτή την απάνθρωπη σκληρότητα της Ελλάδας, ο Τατλίογλου είπε ότι συναντήθηκαν επίσης με ομάδες των πολιτικών κομμάτων στην τουρκική εθνοσυνέλευση και έλαβαν υποστήριξη.
Ο Τατλίογλου είπε: «Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή».
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter είχε γράψει: “Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή της Τρίπολης, η οποία έλαβε χώρα στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, οι Αλβανοί αδελφοί μας και οι Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα”.
Και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με αφορμή τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς είχε αναρτήσει έναν ματωμένο χάρτη και είχε σημειώσει: «Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά. Αυτή η απάνθρωπη σφαγή, η οποία είχε ως στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο να επιβιώσει στην Πελοπόννησο, γράφτηκε ως μαύρο στίγμα στην ιστορία.
Όσοι κάνουν το λάθος να διδάσκουν τους άλλους, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δικές τους θηριωδίες, δε μπορούν ποτέ να ξεχαστούν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα με ειλικρίνεια».
Η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, ονομάζεται στη νεότερη ελληνική ιστορία η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821.
Η πολιορκία (από τις αρχές Ιουνίου 1821) και εν τέλει η απελευθέρωση (23 Σεπτεμβρίου 1821) της Τριπολιτσάς αποτέλεσαν καθοριστικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι είχαν ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίησή της και την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.