Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΤήλος: Ιερέας αρνήθηκε να δώσει φέρετρο για τη ταφή Αγγλου κατοίκου του...

Τήλος: Ιερέας αρνήθηκε να δώσει φέρετρο για τη ταφή Αγγλου κατοίκου του νησιού

|

Ιερέας στην Τήλο αρνήθηκε να δώσει φέρετρο προκειμένου να μεταφερθεί η σορός Άγγλου, μόνιμου κατοίκου του νησιού, που πέθανε την Κυριακή, με την αιτιολογία ότι δεν είχε συγγενείς για να το πληρώσουν – Τι αναφέρει στην καταγγελία της, η Δήμαρχος Τήλου κα Καμμά 

Ιερέας στην Τήλο αρνήθηκε να δώσει φέρετρο προκειμένου να μεταφερθεί η σορός Άγγλου, μόνιμου κατοίκου του νησιού, που πέθανε την Κυριακή, με την αιτιολογία ότι δεν είχε συγγενείς για να το πληρώσουν.
Όπως κατήγγειλε -μέσω του facebook- η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, όταν ζητήθηκε από τον παπά το φέρετρο, εκείνος αρνήθηκε λέγοντας πως δεν έχει άλλο και αναρωτηθείς ποιος θα το πληρώσει.
«Έμαθα να πιστεύω στον άνθρωπο και στις αξίες του, έμαθα να σέβομαι και να τιμώ τους νεκρούς μου και δεν περίμενα ποτέ από εκπροσώπους της εκκλησίας που αρπάζουν τα λάβαρα και τρέχουν σε κάθε συλλαλητήριο, να υπολογίζουν το χρήμα μπροστά σε έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του» ανέφερε η Μαρία Καμμά.

Ιδού η αφήγηση της κ. Καμμά: «Καλά Χριστούγεννα λοιπόν! Αγάπη, Ειρήνη, Αλληλεγγύη, Προσφορά και όλα τα σχετικά… λόγια που τα λέμε χωρίς δυστυχώς να τα αισθανόμαστε χωρίς καν να τα καταλαβαίνουμε! Εμείς εδώ στην Τήλο, προπαραμονή Χριστουγέννων, τσακωνόμαστε για ένα φέρετρο! Δεν είναι αστείο, δεν είναι πρωταπριλιά αλλά προπαραμονή Χριστουγέννων είπαμε… Και με ποιον γινόταν ο καβγας; μα με την εξουσία των πάντων, τους παπάδες, αχ συγγνώμη τους ιερείς, τους δικούς μας, ξέρετε…

Απίστευτη ιστορία. Σοβαρή καταγγελία αντί για κάλαντα λοιπόν! Το πρωί πέθανε ένας 75χρονος Άγγλος μόνιμος κάτοικος του νησιού. Δεν υπήρχε κάποιος συγγενής του εδώ και όπως συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες, κάποιοι φιλότιμοι τρέχουν να συνδράμουν-στην Τήλο δεν υπάρχει γραφείο τελετών.. Ψάχνουμε τον παπά του χωριού να πάρουμε φέρετρο προκειμένου να μεταφερθεί η σωρός στην Κω και από εκεί να αναλάβει το γραφείο κηδειών πια για το τελευταίο ταξίδι του Αγγλου φίλου μας. Από εδώ παπάς από εκεί παπάς, άφαντος ο παπάς! 12 με 3 μεσημβρινή σιέστα βλέπετε! τον βρίσκουμε στις 3μμ, δώσε μας το φέρετρο, έγινε αυτό και αυτό, το πλοίο περνάει στις 9 το βράδυ, και το επόμενο ξέρεις μετά τα Χριστούγεννα! Όχι δεν μπορώ να το δώσω η απάντηση, γιατί ρε παπά, ποιος θα το πληρώσει; Δεν έχω άλλο και άλλες πολλές τέτοιες τραγικές δικαιολογίες!

Επειδή αρχίζω πάλι να φουντώνω & μόλις πριν λίγο κατάφερα να ρίξω λίγο την πίεση μου- αναφέρω στα γρήγορα ότι μου είπε να μην αγχώνομαι ο χρυσός μου και θα γίνει σκάντζα! πάνω στο λιμάνι, θα έρθει φέρετρο από Ρόδο και ο νεκρός θα τοποθετηθεί μέσα σε αυτό πάνω στο λιμάνι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, έτσι ρε αδελφέ να πρωτοτυπήσουμε λίγο αφού δεν φτιάξαμε και φάτνη φέτος. Α μας έκανε και υποδείξεις ο καλός μας ο παπάς όταν θυμήθηκε την ιδιότητα του, να φροντίσουμε να κάνουμε γραφείο τελετών καλέ! αμ πως έτσι; μπίζνες μαν ! Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Αηδιάζω και μόνο στην ιδέα, ειλικρινά, σε τι συστήματα μπλέκουμε τα παιδιά μας! Και μην με κατηγορήσει κάποιος, δεν είναι αριστερή δεν είναι άθεη αλλά δεν έχω τίποτα μ αυτούς που δεν πιστεύουν τα ίδια με εμένα ρε παιδιά! Έμαθα να πιστεύω στον άνθρωπο και στις αξίες του, έμαθα να σέβομαι και να τιμώ τους νεκρούς μου και δεν περίμενα ποτέ από εκπροσώπους της εκκλησίας που αρπάζουν τα λάβαρα και τρέχουν σε κάθε συλλαλητήριο, να υπολογίζουν το χρήμα μπροστά σε έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του…είχε μπροστά του την ματαιοδοξία αυτού του κόσμου και εκείνος φοβόταν μην τυχόν και το φέρετρο που του στείλει το γραφείο τελετών από τη Ρόδο είναι κατώτερης κατηγορίας!!!!!!

Ο άγγλος φίλος μας φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι, όμως εμείς παιδιά μου κερδίσαμε το ΦΕΡΕΤΡΟ! ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Καλό ταξίδι Εντυ και σε ευχαριστούμε εμείς οι ΤΗΛΙΑΚΟΙ που επέλεξες το νησί μας και το έκανες και δικό σου…”

Πληροφορίες και Φωτογραφία: ert.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης για παιδικούς σταθμούς και ΒΣΟΦ στη Νάξο

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να καταθέσουν ενστάσεις έως τις 26 Αυγούστου.

Δύο εξουθενωμένοι λευκοπελαργοί βρήκαν φροντίδα στην Ίο και στη Νάξο, στο δρόμο για το μεγάλο φθινοπωρινό ταξίδι

Με τη φροντίδα του κτηνιάτρου στην Ίο και τη στήριξη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, δύο πελαργοί ανακτούν δυνάμεις για να συνεχίσουν την αποδημία τους

Κουφονήσια: Ανακατασκευάστηκε το πρώην ασθενοφόρο, αποκτά …διοικητικό ρόλο

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου και της Τσιμής ΑΕ, το όχημα-δωρεά της Bayer Hellas που για χρόνια εξυπηρετούσε τους κατοίκους, συνεχίζει πλήρως ανανεωμένο τη σημαντική του αποστολή.

Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή Ημαθίας

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.

Αεροδρόμιο – Ιούλιος 2025: 23.000 αφίξεις σε έναν μήνα, νέο ρεκόρ, πίεση για βελτίωση υποδομών

Αύξηση 36% τον Ιούλιο και πάνω από 68.000 επιβάτες στο επτάμηνο – η Νάξος καταρρίπτει κάθε προηγούμενο στατιστικό της τουριστικής κίνησης.

Μητσοτάκης: «Το Αμοργόραμα να γίνει πρότυπο για όλη τη Μεσόγειο»

Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο και τους αλιείς – Στις αρχές Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός στην Αμοργό για να αναδείξει τη διεθνή διάσταση της πρωτοβουλίας

Σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο στη Μύκονο ο CEO της Volt, Tom Greenwood

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα με «γουρούνα» στο νησί

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Αμοργός: Οι ψαράδες πρωτοστατούν στην προστασία του Αιγαίου

Μια μοναδική για την Ελλάδα πρωτοβουλία «από τα κάτω προς τα πάνω» γίνεται νόμος: Το «Αμοργόραμα» θεσπίζει πενταετή απαγόρευση αλιείας και δίνει ελπίδα για την ανάκαμψη των θαλάσσιων πληθυσμών.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.