Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΤη συνταγή του κέρδους βρήκε η Κρι Κρι

Τη συνταγή του κέρδους βρήκε η Κρι Κρι

|

Μπορεί η αγορά παγωτού να εμφανίζει σημαντική μείωση – πάνω από 10% – λόγω της οικονομικής κρίσης – ωστόσο η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι έχει καταφέρει να αυξάνει σταθερά το μερίδιο αγοράς της.  

Μπορεί η αγορά παγωτού να εμφανίζει σημαντική μείωση – πάνω από 10% – λόγω της οικονομικής κρίσης – ωστόσο η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι έχει καταφέρει να αυξάνει σταθερά το μερίδιο αγοράς της.  

Έτσι, στην ελληνική αγορά παγωτού, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της Νielsen παρουσίασε πτώση 11%, η Kρι Κρι πέτυχε αύξηση στις πωλήσεις των τυποποιημένων επώνυμων προϊόντων κατά 10,1% και ανέβασε το μερίδιο της σε 13%.

Επίσης, στην ελληνική αγορά γιαουρτιού που εμφανίζεται πτωτική 8,2% (στοιχεία IRI σε όγκο για τα γιαούρτια «ευρωπαϊκού τύπου»), η Κρι Κρι κατάφερε να έχει αύξηση 11,4% στις πωλήσεις επώνυμου γιαουρτιού. Πλέον, τα πρόσφατα στοιχεία (IRI σε όγκο, 2016) κατατάσσουν την ΚΡΙ-ΚΡΙ στη 2η θέση με μερίδιο 14,2%. Ειδικότερα, στην κατηγορία των «παιδικών γιαουρτιών» η Kρι Κρι καταλαμβάνει την 1η θέση με μερίδιο 29,5%. Θετική ήταν και η είσοδος στην κατηγορία των «λειτουργικών γιαουρτιών». Τα Super Spoon, η νέα καινοτόμα σειρά γιαουρτιών με υψηλές πρωτεΐνες και super φρούτα, το Δεκέμβριο 2016 κατέλαβαν μερίδιο αγοράς 15%, μέσα σε λίγους μήνες παρουσίας τους στα ράφια.

Στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού συνεχίζουν να παρουσιάζουν αλματώδη ανάπτυξ, σημειώνοντας αύξηση 34%, λόγω των νέων συνεργασιών αλλά και της πολύ καλής πορείας του γιαουρτιού στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι εξαγωγές αποτελούν το 23,6% του κύκλου εργασιών του Ομίλου. 

Πρόσφατα, η Κρι Κρι απέσπασε το «Ειδικό» Βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης, από τα Βραβεία «Ελληνική Αξία» του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που συντελείται. Τη διετία 2015-2016 προσλήφθηκαν 65 νέοι εργαζόμενοι, και σήμερα η Κρι Κρι απασχολεί συνολικά 357 εργαζομένους.

Η διοίκηση πάντως της Κρι Κρι εμφανίζεται επιφυλακτική στις προβλέψεις για τις επιδόσεις το 2017. 

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ετήσια έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της, προτεραιότητά της το 2017 είναι η εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών που θα εξασφαλίσουν επαρκή ρευστότητα και διατήρηση ικανοποιητικής κερδοφορίας. Οι πωλήσεις της επί ελληνικού εδάφους το 2016 παρουσίασαν σημαντική μείωση, κυρίως λόγω των ανακατατάξεων στον χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου και της κατάρρευσης της προαναφερθείσας αλυσίδας .

Τρία μόλις χρόνια αφότου κατασκεύασε νέο εργοστάσιο γιαουρτιού με χώρους συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ. και επιχορηγούμενης δαπάνης 20 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση υλοποιεί τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής υποδομής της, προφανώς στον τομέα του παγωτού που αποτελεί πια τον δεύτερο σημαντικότερο τομέα της, μετά το γιαούρτι. Ηδη έχει ζητήσει την υπαγωγή του σχετικού προγράμματος στις διατάξεις του νέου επενδυτικού νόμου 4399/2016.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος: Όταν η πινακίδα λέει “Απαγορεύεται” κι εμείς διαβάζουμε “Δεν βαριέσαι”

Ένα χαρτόκουτο, ένα σκουπιδότοπος κι ένας καθρέφτης που μας δείχνει ποιοι είμαστε – Η δημόσια παρέμβαση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για το θλιβερό αυτονόητο

ΕΣΚ Κυκλάδων – Final 4 U-14: Ο Πανναξιακός και ο Μαρπησσαϊκός στον μεγάλο τελικό

Με εντυπωσιακές εμφανίσεις και ανατροπές, οι Μαρπησσαϊκός και Πανναξιακός προκρίθηκαν στον τελικό του Final-4 U14 της ΕΣΚ Κυκλάδων. Το κλειστό της Νάξου έζησε μοναδικές στιγμές με τον τελικό να υπόσχεται υψηλό επίπεδο μπασκετικού θεάματος.

Στους 35,7°C η Νάξος: Ο πρώτος «καύσωνας» Μαΐου σε Νάξο και Πάρο, από αύριο αλλαγή σκηνικού

Ξεπέρασαν τους 35°C οι θερμοκρασίες στη Νάξο, πάνω από 34°C στην Πάρο – Καταβατικοί άνεμοι, συνθήκες ζέστης και προειδοποίηση για καιρική μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Υπουργείο Πολιτισμού: “Κίτρινη” κάρτα στο project των 30 εκατ. ευρώ στο Ξενία Κύθνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού έβαλε «φρένο» σε τμήμα της πρότασης της Xenia Kythnos – Δεν εγκρίθηκαν οι υπόσκαφες κατασκευές λόγω αλλοίωσης του τοπίου

Σύρος: Στρατηγικός σχεδιασμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και ψηφιακή πολιτιστική σύνδεση

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επενδύει στον ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό με δράσεις για City Breaks, εναλλακτικές μορφές και καινοτόμα πολιτιστική ενημέρωση με κάρτα QR

Νάξος – 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου “Παρά θίν’ αλός”: Ανοίγει αυλαία με δύο δυνατές παραστάσεις (αφίσα)

Ο «Πινόκιο» και «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» σηματοδοτούν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ θεάτρου – Τοπικές θεατρικές ομάδες ανεβάζουν τον πήχη!

Στην “ATTICA GREEN EXPO 2025” το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας, μέσα από φωτογραφικό υλικό, βίντεο και ενημερωτικά έντυπα

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Διπλή συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Μαΐου

Κατά την πρώτη συνεδρίαση θα συζητηθεί ένα θέμα και κατά τη δεύτερη δεκαέξι.

Φολέγανδρος: Μία ανάσα από την απόκτηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

Ένα σημαντικό βήμα για τον βιώσιμο τουριστικό σχεδιασμό του νησιού – Σύνδεση με το Εθνικό Παρατηρητήριο και στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη πρωινή (20/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που και πότε;

Πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 20 Μαϊου σε περιοχές της Νάξου - Που και πότε

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η εκπομπή του ΕΡΤ+ επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και μας ταξιδεύει σε γεύσεις, παραδόσεις, τοπία και πρόσωπα της Νάξου, μέσα από τα μάτια και το γιουκαλίλι του Ζερόμ Καλούτα.