Δευτέρα, 3 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΣτο κρεβάτι ψυχιάτρου η Μέρκελ

Στο κρεβάτι ψυχιάτρου η Μέρκελ

|

Γερμανός ψυχίατρος διέγνωσε ότι η Μέρκελ πάσχει από “επικίνδυνο ναρκισσισμό” ελέω προσφυγικού 

«Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ είναι ασαφής και παράλογος» υποστηρίζει Γερμανός ψυχαναλυτής ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος πάσχει από «επικίνδυνο ναρκισσισμό». και το χειρότερο; «Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται υπό πίεση. Οι άνθρωποι που κάποτε είχε επιλέξει να στέκονται δίπλα της, πλέον δεν βρίσκονται στο πλευρό της. Οι πολιτικοί σχηματίζουν δικό τους κόμμα και εκθέτουν την καγκελάριο δημοσίως. Και όλα αυτά ελέω προσφυγικού… 

Ωστόσο, η Μέρκελ επιμένει στη δική της πορεία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Και παρόλο που τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Πρωτοχρονιά απέδειξαν ότι οι ανησυχίες πολλών ανθρώπων δεν είναι αβάσιμες, η κ. Μέρκελ εξακολουθεί να τηρεί την ίδια θέση. Μερικοί οργισμένοι πολίτες, μάλιστα, αμφιβάλλουν ακόμα και για την ψυχική υγεία της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας. “Μήπως το παρακάνετε;”, αναρωτιούνται», γράφει η γερμανική έκδοση της Huffington Post, η οποία φιλοξενεί μία αποκαλυπτική συνέντευξη του ψυχαναλυτή Hans-Joachim Maaz.

Ο Hans-Joachim Maaz κάνει μια αρκετά σκληρή διάγνωση σχετικά με την ψυχική υγεία της κ. Μέρκελ. «Ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρεται σήμερα η Μέρκελ είναι ασαφής και παράλογος» υποστηρίζει Γερμανός ψυχαναλυτής ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος πάσχει από «επικίνδυνο ναρκισσισμό και έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

Ο κ. Maaz, που ήταν επικεφαλής ιατρός της Ψυχοθεραπευτικής και Ψυχοσωματικής Κλινικής στην προτεσταντική Diakonie, υποστηρίζει ότι βλέπει ένα “βασικό ναρκισσιστικό πρόβλημα” στην ψυχική κατάσταση της Μέρκελ.  Σύμφωνα με τον ίδιο, η Καγκελάριος πάσχει από μια «ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας» η οποία την οδηγεί σε μια υπερβολική αγάπη για τον εαυτό της. «Πολλοί πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν καθώς η ίδια η Μέρκελ νομίζει ότι είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο», επισημαίνει ο ψυχαναλυτής. «Οι ενέργειες της καγκελαρίου αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για τη Γερμανία επειδή η πεισματική επιμονή της οδηγεί σταδιακά σε μια διαίρεση της κοινωνίας» σημειώνει ο Hans-Joachim Maaz.

Στο όλο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η …Βαυαρία. 

Η οποία απειλεί να στείλει την Μέρκελ στο  Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο για την προσφυγική πολιτική που έχει ακολουθήσει έως τώρα. Αυτό αναφέρει επιστολή που απηύθυνε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ προς την καγκελάριο. Ζητεί την εφαρμογή των εθνικού χαρακτήρα μέτρων που έχουν αποφασιστεί εδώ και μήνες, με στόχο τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα, π.χ. με τον προσδιορισμό ανώτατου ορίου.

Από την πλευρά του  ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της SPD Τόμας Όπερμαν, μιλάει για προσπάθεια διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού καθώς στην επιστολή τους οι Βαυαροί αμφισβητούν την βούληση των Σοσιαλδημοκρατών να μειώσουν τους αριθμούς των προσφύγων. Σε έναν συνασπισμό δεν γράφει κανείς απειλητικές επιστολές, αλλά λύνει προβλήματα, τόνισε ο κ. Όπερμαν και πρόσθεσε ότι η επιστολή δυσχεραίνει τη λύση.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.de


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Οσκαρ 2025: Η “Anora” αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια, η λίστα των νικητών

Η ταινία «Anora» αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς - Ολοι οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής τελετής απονομής βραβείων Οσκαρ

Super Market – Δεοντολογία: Τι αλλάζει στην καθημερινότητα του καταναλωτή όσον αφορά τις προσφορές

Νέοι κανόνες για προσφορές και εκπτώσεις – Ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές - Κώδικας δεοντολογίας σε εφαρμογή

Φιλώτι: Η σημασία του εθίμου των κουδουνάτων και το .. παράπονο

Τι είναι οι Κουδουνάτοι για τους κατοίκους του Φιλωτίου - Η αναφορά στη κτηνοτροφία και τη παράδοση

Πρόταση Ημέρας: Ταραμοσαλάτα με σαφράν και μαστίχα

Ξεφεύγει με πολλούς τρόπους από τα συνηθισμένα αυτή η ταραμοσαλάτα. Αρωματίζεται με σαφράν και μαστιχέλαιο και σερβίρεται με αμύγδαλα.

Καθαρά Δευτέρα – Πόλη Νάξου: Επιλογή για φαγητό σε “Ammos” και “Στο Λαδόχαρτο”

Καθαρά Δευτέρα και στη πόλη της Νάξου η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του φαγητού δεν είναι άλλη από "Ammos" και "Στο Λαδόχαρτο"

Σαουδική Αραβία: Γιατί αγοράζει τα πάντα στο … διάβα της;

Η Σαουδική Αραβία ρίχνει ένα πακτωλό χρημάτων στο ποδόσφαιρο - Τι θέλει να κερδίσει και το ρεκόρ που έρχεται με τον Βινίσιους

Καθαρά Δευτέρα – Κυνίδαρος: Το πέρασμα στη Σαρακοστή και …πάβουνε τα γλέντια (video)

Κώστας Κατσιούλης (βιολί - τραγούδι) και Παναγιώτης Πολίτης (λαούτο) μας μεταφέρουν στο κλίμα της Σαρακοστής (video)

Καθαρά Δευτέρα – Κωμιακή: “Μπροβάλετε στα δώματα”

Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου και οι δρόμοι οδηγούν στην Κωμιακή.. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ημέρας (video)

ΑΟ Θήρας: Σε 55 λεπτά “καθάρισε” το Μαρκόπουλο και “κλείδωσε” την 3η θέση

Με κεκτημένη ταχύτητα ο ΑΟ Θήρας, 3-0 το Μαρκόπουλο και τώρα πηγαίνει στη Λαμία δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου

Νάξος – Αεροδρόμιο: “Κλειστόν” από 11 έως και 30 Μαρτίου λόγω εργασιών

Το αεροδρόμιο Νάξου θα κλείσει από την 11η έως και την 30η Μαρτίου λόγω εργασιών - Μόνο αεροδιακομιδές θα πραγματοποιούνται

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Κυκλάδες – Εφορεία Αρχαιοτήτων: “Stop” σε τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο

Δύο μη εγκρίσεις αιτημάτων για τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο και μία μετατροπή

ΥΠΕΝ – Κυκλάδες: Ζητάει από τους Δήμους να υποδείξουν περιοχές για αναστολή δόμησης

Μόλις πριν από μία εβδομάδα ζήτησε το ΥΠΕΝ από τους δήμους να υποδείξουν περιοχές για αναστολή της δόμησης, ενώ οι περισσότεροι δήμοι διαμαρτύρονται εδώ και μια τριετία για την υπερδόμηση των νησιών.

Δονούσα – Express Skopelitis: Γιατί συνεχίζετε η συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια σε βάρος του νησιού μας;

Επιχειρηματίες και κάτοικοι της Δονούσας ζητούν απαντήσεις στην συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια του Express Skopelitis σε σχέση με τα άλλα νησιά των Μικρών Κυκλάδων;