Απίστευτο: Η μόδα της σύγχρονης εποχής: Από το 2011, 259 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους για μία φωτογραφία selfie
Περισσότεροι από 250 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν χάσει τη ζωή τους, από το 2011 έως το 2017, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την τέλεια selfie.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Οικογενειακής Ιατρικής και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας» και πραγματοποίησαν ερευνητές από το ινδικό Ινστιτούτο Ιατρικών επιστημών, περίπου 259 άνθρωποι παγκοσμίως, έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή βγάζοντας selfie, από τον Οκτώβριο του 2011 έως το Νοέμβριο του 2017.
Το 2011 ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων ήταν μόλις τρεις. Μέχρι το 2016, ο αριθμός αυτός εκτινάχθηκε στους 98. Τα περισσότερα θύματα ήταν άνδρες (περίπου το 72%) κάτω των 30 ετών ενώ οι πιο πολλοί θάνατοι καταγράφηκαν στην Ινδία. Ακολουθούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν.
Περίπου 159 Iνδοί έχασαν την ζωή τους βγάζοντας selfie από το 2011 έως το 2017. Οι ερευνητές αποδίδουν τον υψηλό αριθμό στον τεράστιο πληθυσμό της χώρας κάτω των 30 ετών, που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. O πνιγμός ανθρώπων που πέφτουν από σκάφος ή παρασύρονται από κύματα αποδεικνύεται πως είναι η κύρια αιτία των θανάτων.
Η δεύτερη αιτία είναι οι «μεταφορές», δηλαδή ο θάνατος που προήλθε ενώ κάποιος προσπαθούσε να απαθανατίσει ένα στιγμιότυπο μπροστά από τρένο ή μέσα σε αυτοκίνητο εν κινήσει. Στην τρίτη θέση «ισοβαθμούν» οι φωτιές και οι πτώσεις από ψηλά σημεία. Οκτώ θάνατοι καταγράφηκαν από άγρια ζώα, εν΄ώ στις ΗΠΑ τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους με όπλο οποίο εκπυρσοκρότησε.
Το παράξενο; Αν και οι γυναίκες τραβούν περισσότερες selfies, οι άνδρες είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω στις φωτογραφίες τους, για παράδειγμα, να βγάλουν μια selfie στην άκρη ενός γκρεμού).
Η έρευνα καταλήγει ότι: «Νέοι και τουρίστες αισθάνονται την ανάγκη να ξεχωρίσουν, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λαμβάνοντας likes και σχόλια ως ανταμοιβή. Δεν είναι επικίνδυνες οι selfies καθεαυτές, αλλά η ανθρώπινη συμπεριφορά που τις συνοδεύει». Οι ερευνητές προτείνουν να απαγορευθούν οι selfies σε τουριστικά αξιοθέατα, όπως οι κορυφές βουνών, οι γέφυρες και τα ψηλά κτίρια.
Με πληροφορίες Cnn.com