Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΣαντορίνη - Ryanair: Δεν ... πέταξε λόγω καιρού, οι επιβάτες στην Αθήνα...

Σαντορίνη – Ryanair: Δεν … πέταξε λόγω καιρού, οι επιβάτες στην Αθήνα μετά από 31 ώρες (!!)

|

Απίστευτο… Μίνι περιπέτεια για 200 περίπου επιβάτες πτήσης της Ryanair από Σαντορίνη το απόγευμα της Καθαρά Δευτέρας προς Αθήνα – Εμειναν χωρίς ενημέρωση για επτά ώρες στο αεροδρόμιο, ενημερώθηκαν μέσω … Ιρλανδίας για την ακύρωση της πτήσης και τελικά έφτασαν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης με πλοίο (!!!) 

Μεγάλη ταλαιπωρία, ώρες αναμονής και νεύρα σπασμένα. Αυτή είναι η εικόνα των ταξιδιωτών που επέλεξαν να ταξιδέψουν στη Σαντορίνη με την Ryanair το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Τελικά κάθε ταξίδι με τη Ryanair είναι και μια περιπέτεια. 

Το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας (11/03) στις 16:55 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πτήση από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης προς Αθήνα. Οι κακές καιρικές συνθήκες ωστόσο, δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της πτήσης 1237 της Ryanair, με τους επιβάτες να περιμένουν μάταια για ώρες κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρία στο αεροδρόμιο του κυκλαδίτικου νησιού. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Λεωνίδας Λάγιος στο Newsbomb.gr, οι επιβάτες έμειναν στο αεροδρόμιο για πάνω από επτά ώρες, μέχρι τις 00:30 το βράδυ, όταν και τους ανακοινώθηκε ότι η πτήση τους θα άλλαζε για την επόμενη μέρα (12/03) στις 13:25 το μεσημέρι.

Οι επτά ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο αποδείχθηκαν Γολγοθάς για τους επιβάτες της πτήσης 1237, καθώς κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει ούτε ποια ακριβώς είναι η πολιτική της εταιρίας σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτε στο πού θα διανυκτέρευαν οι επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εν λόγω πτήση επέβαιναν περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Μάλιστα, μετά από πιέσεις των επιβατών οι υπάλληλοι της εταιρίας τους έδωσαν ένα τηλέφωνο στην Ιρλανδία και παραδέχθηκαν ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις και αυτοί επικοινωνούν με την εταιρία σε αυτό.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Λάγιος στο Newsbobm.gr, φρόντισαν από τις πρώτες κιόλας ώρες που είδαν ότι δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα λόγω κακοκαιρίας, για τη διαμονή των επιβατών τους, τον επαναπρογραμματισμό της πτήσης τους και την προσκόμιση voucher.

Αντίθετα, για τους επιβάτες της Rynair, η περιπέτεια ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Οι περισσότεροι περίμεναν πως το πρωί της Τρίτης (12/03) η ταλαιπωρία θα τελείωνε. Η Ryanair όμως είχε άλλα… σχέδια. Αν και όλα έδειχναν ότι η πτήση της Τρίτης (12/03/2019) στις 13:25 προς Αθήνα θα πραγματοποιούνταν κανονικά, η εταιρία ανακοίνωσε την ακύρωση της στις 14:00. Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε όταν μαζί με την ανακοίνωση ακύρωσης της πτήσης, η Ryanair ενημέρωνε τους ταλαιπωρημένους επιβάτες ότι πλέον θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους την επιστροφή τους. Έστειλαν μάλιστα και ένα «απολογητικό» sms στους επιβάτες δίνοντας μάλιστα την… εναλλακτική λύση να περιμένουν για την επόμενη πτήση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρες!

Έτσι, κάποιοι επιβάτες της πτήσης 1237 αποφάσισαν να πάρουν το πλοίο για Αθήνα, το οποίο έφτασε στον Πειραιά λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Με απλά ελληνικά μετά από 31 ώρες έφτασαν στον προορισμό τους… . Ο κ. Λάγιος, τόνισε πως δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα από την εταιρία για την κάλυψη των εξόδων της επιστροφής και την αποζημίωση των επιβατών που έπρεπε να προλάβουν άλλες πτήσεις. «Οι αλλαγές των πτήσεων λόγω των κακών καιρικών είναι λογικές καθώς κανείς δεν θέλει να κινδυνέψει», λέει ο κ. Λάγιος και προσθέτει: «Αυτό όμως που δεν είναι λογικό είναι η ταλαιπωρία που έπρεπε να υποστούν οι επιβάτες της Ryanair στη Σαντορίνη». Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή μιας low cost αεροπορικής εταιρίας δεν αποτελεί δικαιολογία για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τέτοιου ζητήματος, ούτε οι επιβάτες αυτών των πτήσεων είναι επιβάτες κατώτερης κατηγορίας.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο