Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠαράξεναΣαντορίνη: Πόσο είναι το κόστος της γαμήλιας τελετής;

Σαντορίνη: Πόσο είναι το κόστος της γαμήλιας τελετής;

|

Γάμος στη Σαντορίνη, στα Χάμπτονς ή στη Λαχόρη; Το κόστος του στους 100 πιο δημοφιλείς προορισμούς

Εχεις 18.000 ευρώ και θέλεις να παντρευτείς; Ε τότε η Σαντορίνη ειναι ιδανικός προορισμός… Ενώ εάν είσαι στα 16.500 τότε η πρόταση είναι για Κέρκυρα. Εάν θέλεις Μύκονο είναι πιο φτηνά πάντως.. Ούτ καν στα 12.000 ευρώ. Σαν να επιλέγεις Κωνσταντινούπολη ή Βερολίνο… 

Ποιος τα λέει αυτά; Μα άρθρο που έχει σχέση με την τέλεση γάμων… Δημιούργησε τον Δείκτη Κόστους Γάμου και προχωρεί σε συγκρίσεις.. . Στην 36η θέση, μεταξύ των 100 πιο δημοφιλών προορισμών για τη διαξαγωγή ενός γάμου, βρίσκεται η Σαντορίνη, η Κέρκυρα στην 45η θέση, ενώ την 62η και την 63η θέση καταλαμβάνουν οι Σπέτσες και η Αθήνα αντίστοιχα. Η Μύκονος βρίσκεται πιο χαμηλά στην κατάταξη καθώς κατάτασσεται 77η.

Καθώς το 2022 αναμένεται να είναι χρονιά ρεκόρ για τους γάμους, ο δείκτης Wedding Price Index της πλατφόρμας αναζήτησης καταλυμάτων Holidu σε συνεργασία με τη Magmatic Research συγκρίνει το κόστος υποδοχής και παρακολούθησης ενός γαμήλιου προορισμού σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Τι προέκυψε;

# Η διεξαγωγή ενός τυπικού γαμήλιου προορισμού με 100 καλεσμένους στα Χάμπτονς των ΗΠΑ έχει το υψηλότερο κόστος στη μελέτη, 43.487 ευρώ, ενώ ακολουθούν το Ποζιτάνο της Ιταλίας (40.748 ευρώ) και το Φόγκο Τάουν του Καναδά (36.892 ευρώ).

# Το φθηνότερο μέρος για τη διεξαγωγή ενός γάμου είναι η Λαχόρη του Πακιστάν (3.338 ευρώ), μπροστά από τη Γκόα της Ινδίας (3.648 ευρώ) και τη Nha Trang του Βιετνάμ (5.973 ευρώ).

# Για τους καλεσμένους με έδρα την Ελλάδα, η παρουσία τους σε έναν γαμήλιο προορισμό στο Cabo San Lucas του Μεξικού είναι η πιο ακριβή, καθώς το κόστος ανέρχεται σε 12.782 ευρώ για πέντε διανυκτερεύσεις και εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

# Ο πιο οικονομικός προορισμός για τους καλεσμένους από Ελλάδα είναι το Kielce της Πολωνία, με κόστος 611 ευρώ για πέντε διανυκτερεύσεις και εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

Το top-10

«Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης, οι γαμήλιοι προορισμοί μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό οικονομικό κόστος για τους καλεσμένους που επιθυμούν να παρευρεθούν», σχολιάζει η Νατάσα Καρακάση, PR Manager της Holidu. «Με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων να αυξάνονται αισθητά το 2022, τα ταξίδια στο εξωτερικό γίνονται όλο και λιγότερο προσιτά για πολλούς ανθρώπους, επιπλέον των εξόδων διαμονής και διαβίωσης που περιλαμβάνει ένα ταξίδι μακριά από το σπίτι. Ολοένα και περισσότερο, οι άνθρωποι που πηγαίνουν διακοπές αντισταθμίζουν αυτά τα έξοδα νοικιάζοντας τα σπίτια τους σε πλατφόρμες peer-to-peer, ενώ λείπουν. Για όσους ταξιδεύουν σε προορισμούς γάμων, αυτός μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσουν τα έξοδα και να ελαχιστοποιήσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της παρουσίας τους. Επιπλέον, δίνει στους καλεσμένους μεγαλύτερη ευελιξία στην επέκταση των διακοπών τους πέραν του γάμου για να εξερευνήσουν την γύρω περιοχή», πρόσθεσε. 

Δείτε εδώ το κόστους για όλους τους προορισμούς

Πώς διεξήχθη η μελέτη:

Η μελέτη ξεκίνησε με την έρευνα για τις πιο γνωστές τοποθεσίες για την οργάνωση ενός γάμου σύμφωνα με γαμήλια blogs, ιστοσελίδες και σελίδες αξιολόγησης, προτού μειωθεί η λίστα σε περισσότερες από 100 από τις πιο γνωστές τοποθεσίες με συγκριτικά δεδομένα. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ομαδοποίησαν το κόστος για την διεξαγωγή και την παρακολούθηση ενός γάμου σε δύο κατηγορίες: Έξοδα για το ζευγάρι και Έξοδα για τους καλεσμένους.

Η πρώτη κατηγορία, Έξοδα για το ζευγάρι, περιλαμβάνει τα έξοδα που καλείται να πληρώσει το ζευγάρι που παντρεύεται, όπως τον χώρο, τη διακόσμηση, τον φωτογράφο, το φαγητό, την τούρτα και τα ποτά. Για την συλλογή των στοιχείων των τιμών του χώρου, οι ερευνητές βρήκαν τους πιο φημισμένους χώρους σε κάθε τοποθεσία, προτού πάρουν ένα δείγμα από τους πιο αντιπροσωπευτικούς χώρους και προσδιορίσουν τη μέση τιμή. Στη συνέχεια αναζήτησαν τις τυπικές τιμές για τη διακόσμηση, τον φωτογράφο, το φαγητό, την τούρτα και τα ποτά σε κάθε τοποθεσία. Στις περιπτώσεις όπου οι τιμές για πολλά είδη ήταν συνδυασμένες, οι κανονικές τιμές σε κάθε τοποθεσία προσδιορίστηκαν και αφαιρέθηκαν από το εν λόγω κόστος για να αποφευχθεί η διπλή καταμέτρηση.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές υπολόγισαν το συνολικό κόστος του ζευγαριού για τη διοργάνωση του γάμου σε κάθε τοποθεσία.

Η δεύτερη κατηγορία, Έξοδα για τους καλεσμένους, περιλαμβάνει τα έξοδα που καλούνται να πληρώσουν οι προσκεκλημένοι, τα οποία περιέχουν τη διαμονή και το ταξίδι μετ’ επιστροφής στον τόπο του γάμου της κάθε πόλης της μελέτης. Για να αποκτήσουν αυτά τα δεδομένα, οι ερευνητές βρήκαν το μέσο κόστος διαμονής σε κάθε τοποθεσία για δύο χρονικές περιόδους τον Ιούλιο του 2022 και υπολόγισαν το κόστος διαμονής για πέντε διανυκτερεύσεις. Επιπλέον, ερεύνησαν την τιμή της μεταφοράς μετ’ επιστροφής από ένα ευρύ φάσμα χωρών προς κάθε γαμήλιο προορισμό.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές υπολόγισαν το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των καλεσμένων για την παρουσία τους στον προορισμό του γάμου σε κάθε τοποθεσία.

Ο δείκτης που προκύπτει παρέχει μια αντιπροσωπευτική σύγκριση για το πόσο θα κοστίσει η οργάνωση και η παρακολούθηση ενός γάμου το 2022 στις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες του κόσμου.

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκλογές – Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Ανοιχτή επιστολή προς υποψηφίους

Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και "παρέμβαση" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ανοιχτή επιστολή με ερωτήσεις όπου ζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους των συνδυασμών

Σύρος – AnimaSyros: Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου με το πλουσιότερο πρόγραμμα στην ιστορία του, φιλοξενώντας δημιουργούς από 53 χώρες και σχεδόν 300 ταινίες

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Νάξος ψήφισε (και πάλι) Αχτσιόγλου

Και τη 2η Κυριακή (24/09) η Νάξος έστειλε το δικό της μήνυμα... Πως ψήφισε η πόλη της Νάξου και το Φιλώτι

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)
loading...