Το Υπουργείο Παιδείας μετά το …Σταμάτη και Γρηγόρη όσον αφορά τις επιλογές των μαθητών για την επιλογή σχολής προτίμησης, εισάγει και τα greeklish ώστε οι μαθητές να έχουν λιγότερο άγχος στη διάρκεια των εξετάσεων
Και οι αλλαγές από το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις καλά κρατούν. Πριν από μερικές, ο κος Γαβρόγλου ανακοίνωσε τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2020 τόσο με εξετάσεις (Πανελλαδικές) όσο και με το απολυτήριο του σχολείου. Και βέβαια, το σύστημα «Κόκκινο» – «πράσινο» όσον αφορά τις σχολές όπου ανάλογα τη ζήτηση από την αγορά θα υπάρχει και η σχετική τροποποίηση σε ετήσια βάση.
Όμως, υπάρχει μία ακόμη σκέψη που το λιγότερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επαναστατική και δείγμα του τρόπου σκέψης των μελών της σχετικής επιτροπής.. Ποια είναι; Να έχουν την δυνατότητα οι μαθητές να απαντούν με greeklish στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων (!!!) Οπότε ουσιαστικά έχουμε απαλλαγή των μαθητών από το άγχος της ορθογραφίας ειδικά στην ομάδα των θεωρητικών μαθημάτων. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα απάντησης με «φατσούλες» και «stickers» σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής… Και ήδη οι βαθμολογητές έχουν κληθεί να πάρουν μέρος σε ειδικά σεμινάρια…
Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα tovatraxi.com που σημειώνει « Σύμφωνα με πληροφορίες από τους διαδρόμους του υπουργείου Παιδείας, από την επόμενη χρονιά θα δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους, εφόσον το επιθυμούν, να απαντούν αποκλειστικά σε greeklish, μια κίνηση που, αναμένεται να απαλλάξει τους μαθητές από το άγχος της ορθογραφίας που εμποδίζει την έκφραση τους σε μαθήματα όπως η έκθεση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι βαθμολογητές ήδη λαμβάνουν εντατική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να διαβάσουν αρχαία ελληνικά σε greeklish, τα οποία όπως λένε μοιάζουν άλλωστε αρκετά μεταξύ τους. Παράλληλα,
εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι υποψήφιοι να μπορούν να απαντήσουν με φατσούλες και stickers
Μάλιστα, το υπουργείο μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο οι εξετάσεις να διεξάγονται αποκλειστικά μέσω τάμπλετ ή κινητού με οθόνη άνω των 5 ιντσών, με τα οποία είναι εξοικειωμένοι όλοι οι μαθητές.
«Έχουμε περιπτώσεις όπου τα παιδιά προσπαθούν με τα δάχτυλα να ζουμάρουν το χαρτί με τα θέματα. Οι εξετάσεις πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα» λένε συνεργάτες του υπουργού, προσθέτοντας ότι εξετάζεται επίσης οι υποψήφιοι να μπορούν να απαντούν με φατσούλες και stickers».