Πέμπτη, 3 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΟλλανδία: 69χρονος ζητάει μέσω δικαστηρίου να αφαιρεθούν 20 χρόνια από την ηλικία...

Ολλανδία: 69χρονος ζητάει μέσω δικαστηρίου να αφαιρεθούν 20 χρόνια από την ηλικία του

|

Δικαστικό αγώνα, με σκοπό τη μείωση της ηλικίας του κατά 20 έτη, διεξάγει ο Εμιλ Ράτελμπαντ. Ο Ολλανδός ενάγων ζητάει από το πρωτοδικείο του Αρνεμ να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του από το 1949 στο 1969, υποστηρίζοντας ότι ως 69χρονος υφίσταται διακρίσεις όταν χρησιμοποιεί δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών, ενώ η ταυτότητά του θα έπρεπε να αναγράφει τη «συναισθηματική του ηλικία», που είναι τα 49 έτη.

Δικαστικό αγώνα, με στόχο να αλλάξει την ηλικία του και να αυξήσει τις ερωτικές του επιτυχίες, έχει εγκαινιάσει Ολλανδός «προπονητής θετικής σκέψης».

Ο 69χρονος Εμιλ Ράτελμπαντ ζήτησε από το πρωτοδικείο του Αρνεμ να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του από 11 Μαρτίου 1949 σε 11 Μαρτίου 1969, υποστηρίζοντας ότι το δικαίωμά του αυτό προκύπτει από τη νομοθεσία που αναγνωρίζει τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων. «Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία μπορείς να αλλάξεις το όνομά σου και το φύλο σου. Γιατί να μην μπορώ να επιλέξω την ηλικία μου;» ανέφερε ο ενάγων.

Το πρωτοδικείο του Αρνεμ αναμένεται να εκδώσει απόφαση εντός του επόμενου μήνα.

Ολλανδοί δικαστικοί εξέφραζαν, όμως, επιφυλάξεις για την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός για την αλλαγή ημερομηνίας γέννησης. Ενα από τα μέλη του δικαστηρίου αναρωτήθηκε τι θα απογίνουν τα 20 χρόνια τα οποία ο κ. Ράτελμπαντ θέλει να σβήσει. «Ποιον φρόντιζαν τότε οι γονείς σας; Ποιο ήταν αυτό το αγοράκι;» ανέφερε ο πρωτοδίκης στο Αρνεμ.

Ο κ. Ράτελμπαντ υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα διακρίσεων εξαιτίας της ηλικίας του και ότι οι διακρίσεις αυτές επηρεάζουν αρνητικά τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, αλλά και τις επιτυχίες του στην ιστοσελίδα γνωριμιών Tinder.

«Oταν είμαι 69 ετών, οι ορίζοντές μου είναι περιορισμένοι. Αν είμαι 49, τότε μπορώ να αγοράσω καινούργιο σπίτι να οδηγήσω άλλο αυτοκίνητο. Μπορώ επίσης να αναλάβω πιο ενδιαφέρουσες δουλειές. Oταν είμαι στο Tinder και δηλώνω ότι είμαι 69 χρόνων, δεν δέχομαι καμία απάντηση. Αν είμαι 49 και με το πρόσωπο που έχω, θα είμαι σε πλεονεκτική θέση», λέει ο Ράτελμπαντ.

Ο ενάγων υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις, έχει το σώμα 45χρονου, ενώ περιέγραψε τον εαυτό του ως «νεαρό θεό».

Πέρυσι, ο Ράτελμπαντ έγραψε μήνυμα στο Facebook στο οποίο περιέγραφε πώς έφθασε στην απόφασή του να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του έχοντας κοιταχθεί στον καθρέφτη. Η απόφασή του αυτή, λέει ο Ολλανδός ενάγων, δεν προήλθε από τον φόβο του ότι γερνάει, αλλά από την πρόθεσή του να αξιοποιήσει όσο μπορεί περισσότερο τη ζωή του.

Χωρίς σύνταξη

Ο Ράτελμπαντ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να απαρνηθεί τη σύνταξή του, εφόσον το δικαστήριο εγκρίνει το αίτημά του για αλλαγή ημερομηνίας γέννησης.

Ο ενάγων, που είναι γνωστός στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ως «προπονητής θετικής σκέψης», ασπάσθηκε τον βουδισμό νωρίτερα φέτος. Ο προσηλυτισμός του στη θρησκεία του Σιντάρτα Γκαουτάμα φαίνεται πως απελευθέρωσε τον Ράτελμπαντ και του επέτρεψε να αντιμετωπίσει το σώμα του ως απλό «δοχείο» της ψυχής και όχι ως ιερό και απαραβίαστο όχημα της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως θεωρεί ο προτεσταντισμός.

Η υπόθεση Ράτελμπαντ αναμένεται να δοκιμάσει σκληρά το ανεκτικό δικαστικό σύστημα της Ολλανδίας, θέτοντας στους δικαστές θεμελιώδη ερωτήματα για το νόημα της ύπαρξης και τα δικαιώματα του ατόμου.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Καθημερινή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αργεντινή: Βαρουφάκης κατά Μιλεϊ

Έμμεση πολιτική κόντρα Ελλάδας με Αργεντινή! Ποιοι είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές και ο ρόλος του Βαρουφάκη

“Ο Καρέτσας έχει πολλά να βελτιώσει”

Προσγειωμένο προσπαθεί να κρατήσει τον Καρέτσα ο προπονητής του στην Γκενκ

National League 2 – Play Off: Πρόκριση Πανναξιακού ΑΟΚ και τώρα .. Μελίσσια

Ψύχραιμος ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε με 73-69 της Ηλιούπολης και με 2-1 νίκες προκρίθηκε στον ημιτελικό των play off που θα αντιμετωπίσει τα Μελίσσια

Νάξος – Λιμάνι: Οι εργασίες στον προβλήτα καλά κρατούν (photo)

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στο λιμάνι της Νάξου για την αποκατάσταση του βόρειου τμήματος στον κεντρικό προβλήτα

ΕεεΕΚ Νάξου: Διοργάνωση δράσης για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση (photos-video)

Το μήνυμα αποδοχής και ελπίδας από το ΕΕΕΕΚ Νάξου για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (photos - video)

Νάξος – Γυμνάσιο Τραγαίας: Συμμετοχή σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, ποιο ήταν το θέμα;

Συμμετοχή του Γυμνασίου Τραγαίας στο 3ο Πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο "ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ" - Ποιο ήταν το θέμα; .

ΕΚΑΒ: Χρονιά ρεκόρ σε αεροδιακομιδές το 2024

H αύξηση του αριθμού των αεροδιακομιδών σχετίζεται με την τουριστική κίνηση, αλλά όχι μόνο - Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νησιά αποτελούν μεγάλο πρόβλημα

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Nova – Κακοκαιρία: Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης

Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές κινητής Nova σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης, λόγω της έντονης κακοκαιρίας που έπληξε τις εν λόγω περιοχές

Κρήτη – Ρέθυμνο: Πρόβατα προκάλεσαν ατύχημα, σύλληψη βοσκού (!!!)

Σύλληψη βοσκού για πρόκληση τροχαίου – Τα πρόβατά του βγήκαν στον ΒΟΑΚ

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.