Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΟι Femen υπέρ της Ελλάδας

Οι Femen υπέρ της Ελλάδας

|

Τρεις ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen γυμνόστηθες διαμαρτυρήθηκαν με ούζο και συρτάκι στο Βερολίνο υπέρ της Ελλάδας 

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία εντός της γερμανικής Βουλής με αντικείμενο την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, τρεις γυμνόστηθες FEMEN διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο, κάτι που δείχνει ότι η προκλητική καμπάνια της εφημερίδας Bild λειτουργεί εις βάρος της Γερμανίας. Μετά τις επιστολές πολιτών, την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων, αλλά ακόμα και βουλευτών κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ελλάδα, τρεις ακτιβίστριες της οργάνωσης «Femen» διαμαρτυρήθηκαν έξω από την εφημρίδα γυμνόστηθες, γράφοντας στο κορμί τους τη λέξη «Ja» (ναι) και «Free Greece» (ελευθερώστε την Ελλάδα), χόρευαν συρτάκι και έπιναν ούζο έξω από το κτίριο της Κάτω Βουλής, ενώ κρέμονταν από τις τσέπες τους ευρώ…  Σύμφωνα με δήλωσή τους διαμαρτύρονται κατά της «ρατσιστικής εκστρατείας» της Bild κατά των Ελλήνων με αφορμή το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που καλεί τους Γερμανούς βουλευτές να πουν «Όχι σε άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες».

Εντός της … Κάτω βουλής είχαμε διάφορα… Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους. Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ασυνέπεια: «Είναι μη αποδεκτό να υπογράφεις μία συμφωνία στις Βρυξέλλες και μετά να πηγαίνεις στην Αθήνα και να παριστάνεις ότι κάτι εντελώς διαφορετικό συνέβη». Ωστόσο καταλήγοντας δήλωσε με νόημα: «Θα είναι πολύ κακό εάν κάποιος αποχωρήσει απ’ το πρότζεκτ του ευρώ». Ακόμα πιο σκληρό και σε πολλές στιγμές ειρωνικό το ύφος του επίσης Χριστιανοδημοκράτη Κλάους Πέτερ Βιλς ο οποίος δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την παράταση.

Σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση και τονίζοντας ότι οι Έλληνες είναι αυτοί που πρέπει να προχωρήσουν επιτέλους τις μεταρρυθμίσεις είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Γερμανούς βουλευτές: «Θα αγοράζατε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο απ’ τον Τσίπρα ή το Βαρουφάκη; Εγώ σίγουρα όχι». Και κατέληξε με μία γερμανική παροιμία που μεταφράζεται κάπως έτσι: «Καλύτερα να αντιμετωπίσεις μία και καλή τα μη ευχάριστα πράγματα απ’ το να ασχολείσαι μαζί τους ξανά και ξανά» (Lieber ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende).

 «Φωτιά» στη συζήτηση όμως έβαλε και ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ που δήλωσε πως «ακόμα πληρώνουμε το λάθος του Παπανδρέου όταν πρόσφερε την επιλογή του δημοψηφίσματος». Επιπρόσθετα δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου αυτή η Βουλή να ξανασυζητήσει το ενδεχόμενο και τρίτου χρηματοδοτικού πακέτου στη χώρα μας αναγνωρίζοντας τα χρηματοδοτικά προβλήματα που ήδη φαίνονται.

Ο βουλευτής όμως που έκανε μεγαλύτερη αίσθηση προκαλώντας και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις των συναδέλφων του ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Άξελ Σέφερ ο οποίος βάζοντας ένα μεγάλο Χ στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Bild με την περίφημη καμπάνια «Nein» στους «άπληστους Έλληνες» το ύψωσε ζητώντας την καταδίκη του απ’ όλες τις πολιτικές πλευρές τονίζοντας ότι «δεν υποστηρίζουμε καμπάνιες κατά άλλων χωρών». Ζήτησε μάλιστα ο ίδιος για αμοιβαία κατανόηση και όχι προκλητικές δηλώσεις απ’ τους συναδέλφους του. «Δεν υπάρχει γερμανική υπαγόρευση στην Αθήνα. Υπάρχει διάλογος», είπε χαρακτηριστικά.
Για την ιστορία η παράταση πέρασε… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Η “Κόρη της Θήρας” ξαναστέκεται όρθια με νέα αντισεισμική βάση

Η Κόρη της Θήρας ξαναστέκεται όρθια – Η νέα αντισεισμική βάση και η έκθεση «Κυκλαδίτισσες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας

Ο Γιώργος Χατζημάρκος… πίσω από τη σχάρα, στην Κω, ο Περιφερειάρχης πήρε μαθήματα «ψησίματος»

Μια στάση για χαιρετισμό εξελίχθηκε σε γρήγορο σεμινάριο… γύρου! Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισκέφτηκε το σουβλατζίδικο του φίλου του στην Κω και έβαλε ποδιά.

Cyclades Cup 2025: Η Ρεγκάτα που ένωσε θάλασσα, πολιτισμό και κοινότητα στις Κυκλάδες

Στην Αντίπαρο και με φόντο την αυθεντική κυκλαδίτικη εμπειρία, η δεύτερη διοργάνωση του Cyclades Cup απέδειξε πως η αριστεία στην ιστιοπλοΐα μπορεί να συμβαδίζει με την ουσία και τον σεβασμό στον τόπο

Νάξος: Μέρες πρασίνου και συλλογικής δράσης στη Γαλήνη, ένα χωριό που νοιάζεται (photos)

Από τον καθαρισμό των δρόμων ως τη φύτευση δέντρων στον Αμμίτη, η Γαλήνη «ανάσανε» ξανά χάρη σε μια κοινή προσπάθεια με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Νάξου

Σίκινος: Απόδραση στην αυθεντικότητα των Κυκλάδων

Ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, η Σίκινος προσφέρει στον επισκέπτη ήσυχες διακοπές, απομονωμένες παραλίες, μοναδικά μονοπάτια, αρχαιολογικούς θησαυρούς και ζωντανή παράδοση, χωρίς να αλλοιώνει την ταυτότητά της.

Μικρές Κυκλάδες χωρίς αυτοκίνητο: Τέσσερα νησιά για αυθεντικές, ήσυχες διακοπές (video)

Δονούσα, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά προσφέρουν παραλίες με κρυστάλλινα νερά, γραφικά σοκάκια και χαλαρούς ρυθμούς – όλα χωρίς την ανάγκη μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος – “Ρίζες & Ειρήνη”: Η καρδιά του χορού χτυπά (21/06) στο Καμπανέλλης

Το Motus Studio και η Μαργαρίτα Τσίγκου παρουσιάζουν για δεύτερη και τελευταία φορά την παράσταση που συγκίνησε, μίλησε για την ειρήνη και ένωσε τα χέρια των παιδιών της Νάξου για έναν καλύτερο κόσμο

Η Δονούσα στο Greek Islands Trail: Όταν τα μονοπάτια της καρδιάς γίνονται πανελλήνιο σημείο αναφοράς

Η κυκλική διαδρομή Σταυρός–Κέντρος–Μερσήνι–Μεσαριά εντάχθηκε στο εμβληματικό πρόγραμμα G.I.T, προβάλλοντας διεθνώς τη φυσιογνωμία της Δονούσας

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.