Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναOAEE: δεν έχει ...χαρτί, δεν δίνει συντάξεις

OAEE: δεν έχει …χαρτί, δεν δίνει συντάξεις

|

Χαρτί δεν έχουν στον ΟΑΕΕ και έτσι οι συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη τη σύνταξή τους… Οχι δεν μιλάμε για το χαρτί που τυπώνει το χρήμα (euro) αλλά για την χαρτούρα της γραφειοκρατείας… 

Την ώρα που στην Ελλάδα μιλάνε για πρωτογενή πλεονάσματα και για τα πρώτα βήματα ανάπτυξης έχουμε απίστευτες ιστορίες που αναδεικνύουν την δύναμη του παρελθόντος… Τι εννοούμε; Ότι 3.000 συνταξιούχοι δεν έχουν πάρει χρήματα (τη σύνταξή τους δηλαδή) από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και είναι σε αναμονή. Ο λόγος; Δεν υπάρχει χαρτί στον ΟΑΕΕ. Όχι για να εκτυπώσουν χρήματα. Αυτό γίνεται άλλωστε από την Κεντρική Τράπεζα. Αλλά γιατί δεν έχουν χαρτί για τα γνωστά σε όλους τριπλότυπα. Τη χαρτούρα δηλαδή. Κι έτσι; Οι δικαιούχοι σε αναμονή.

Διαβάστε την είδηση όπως έρχεται μέσα από την ιστοσελίδα enikonomia.gr και κλάψτε από το γέλιο…

«Έγινε και αυτό: «Κόλλησε» η διαδικασία απονομής συντάξεων στον ΟΑΕΕ, λόγω έλλειψης… χαρτιού. Περίπου 3.000 συντάξεις που έπρεπε να έχουν απονεμηθεί στους δικαιούχους από την 1.1.17 και μετά, βρίσκονται ακόμα στην αναμονή. Αιτία το γεγονός ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα τριπλότυπα έγγραφα που εκτυπώνονται όταν απονέμεται η σύνταξη και στα οποία βάζουν τις υπογραφές τους, οι διευθυντές των αρμόδιων υποκαταστημάτων.

Έτσι, οι συντάξεις αυτές δεν μπορούσαν να μεταφερθούν προς εκκαθάριση, άρα δεν μπορούσαν να απονεμηθούν στους δικαιούχους. Τα… επίμαχα τριπλότυπα παρουσίασαν έλλειψη από τις 15 Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς. Όμως δεν υπήρξε παραγγελία για την ανανέωσή τους, με συνέπεια να προκύψει η πρωτοφανής καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων.

Ως αιτία αυτής της αμέλειας, φαίνεται ότι είναι η προχειρότητα με την οποία έχει τεθεί σε λειτουργία ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Είναι πολύ μεγάλος ο όγκος της δουλειάς που πρέπει να γίνει για να μπορέσουν οι υπηρεσίες από όλα τα Ταμεία κύριας ασφάλισης να λειτουργήσουν με κοινές διαδικασίες, που κάποια πράγματα απλώς παραβλέφθηκαν. Βέβαια ο «λογαριασμός» ως συνήθως καταλήγει στους ασφαλισμένους, που αν και είναι οι τελευταίοι που φταίνε, τελικά υφίστανται τα αποτελέσματα των καθυστερήσεων.

Στην περίπτωση του ΟΑΕΕ, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, οι μεγαλύτερες ελλείψεις σε χαρτί, έχουν καταγραφεί στο περιφερειακό κατάστημα της Δυτικής Αττικής και στο κατάστημα του κέντρου της Αθήνας. Όμως επειδή στα δύο αυτά τμήματα συσσωρεύεται σημαντικός όγκος αιτήσεων συνταξιοδότησης, το πρόβλημα αναδείχτηκε στην επιφάνεια, μιας και προέκυψε μεγάλος αριθμός συντάξεων, που έμειναν στην «ουρά».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παγκόσμια ημέρα φάρων 2025: Περιήγηση στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας

Στις 17 Αυγούστου, πολίτες και επισκέπτες καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία των φάρων και τη συμβολή των φαροφυλάκων.

Αεροδιακομιδή Φολεγάνδρου: Επίσημες διευκρινίσεις από το ΕΚΑΒ για το χρονικό και τις καθυστερήσεις

Το ΕΚΑΒ απαντά στις καταγγελίες για πολύωρη καθυστέρηση στη μεταφορά ασθενούς – Τι αναφέρει για τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, τον ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας και τις καιρικές συνθήκες

16ο Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Στη Μύκονο ο διάλογος για τη βιωσιμότητα

Πάνω από 100 γυναίκες από όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα συζήτησαν για την αειφορία, την τοπική ταυτότητα και τη συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδριάζει (05/08), στην ατζέντα, καθαρισμοί ακτών, ναοί και αφαλάτωση στη Σχοινούσα

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα εξετάσουν σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις υποδομές στα νησιά του Δήμου.

6 νέα πυροσβεστικά οχήματα για τις Κυκλάδες – Παρέμβαση Μονογυιού

Τέσσερα ISUZU 4x4 και δύο υδροφόρα οχήματα ενισχύουν την επιχειρησιακή ικανότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Κυκλάδες.

37 χρόνια “Απεραθίτικα”: Μια έκδοση–σύμβολο για την πολιτιστική ψυχή της Νάξου

Μιχάλης Φραγκίσκος: Αναδρομή στην πρώτη έκδοση του περιοδικού “Απεραθίτικα” (1η Αυγούστου 1988) και φόρος τιμής στους Μανώλη Γλέζο και Κώστα Κατσουρό

Αναφορά Φόρτωμα για τις ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους των Κυκλάδων

Ο Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπ. Εσωτερικών ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών στα νησιά.

Στη Σύρο ο Πρέσβης της Κίνας – Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Ο Πρέσβης της Κίνας Fang Qiu συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη και συζήτησαν για τουρισμό, επενδύσεις και πολιτισμό.

Οι Αμερικανοί ανακαλύπτουν τη Νάξο – η «αυθεντική» Ευρώπη γίνεται τάση

Η Νάξος και η Λευκάδα στη νέα λίστα προορισμών που επιλέγουν οι Αμερικανοί τουρίστες – στροφή από τα τουριστικά «κλισέ» στην αυθεντική εμπειρία

Φολέγανδρος: Καταγγελία για πολύωρη καθυστέρηση σε αεροδιακομιδή επείγοντος περιστατικού

Ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου με επιστολή προς τους βουλευτές καταγγέλλει ολιγωρία που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και ζητά άμεση ενίσχυση του συστήματος αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.