Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΟ τελευταίος λευκός ρινόκερος

Ο τελευταίος λευκός ρινόκερος

|

Σε 24ωρη βάση ένοπλοι φρουρούν τον Sudan τον τελευταίο λευκό ρινόκερο στο κόσμο που ζει «ελεύθερος» στη Κένυα
 

Κάποιοι δεν θέλουν να ονειρεύονται ότι είναι τα μοναδικά αρσενικά στο πλανήτη; Μπορεί να ακούγεται όμορφα παράλληλα όμως μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Για ρωτήστε και τον Sudan, τον τελευταίο αρσενικό λευκό ρινόκερο στο κόσμο που βρίσκεται στην Κένυα και επί 24ωρου βάσεως έχει πέντε τουλάχιστον άνδρες δίπλα του να τον προστατεύουν… Ο λόγος; Οι λαθροθήρες…

 Ο Sudan και οι δύο “γυναίκες” του στο Ol Pejeta Conservancy στην Κένυα συγκαταλέγονται μεταξύ των 5 σπανιότερων υποειδών του λευκού ρινόκερου που έχουν μείνει στον κόσμο.

Είναι μάλιστα οι μοναδικοί που ζουν σε σχετική ελευθερία, καθώς οι άλλοι δύο ρινόκεροι φυλάσσονται σε ζωολογικούς κήπους.

Στον Sudan και τις “γυναίκες” του έχουν τοποθετηθεί ραδιοπομποί, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί τα κέρατα προκειμένου να αποτρέψουν τους λαθροκυνηγούς που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ρινόκερους τα τελευταία χρόνια στην Αφρική, καθώς πιστεύεται λανθασμένα ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

“Με την αυξανόμενη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου και ελεφαντόδοντο, αντιμετωπίζουμε πολλούς λαθροκηνυγούς και συχνά ρισκάρουμε τις ζωές μας στη γραμμή του καθήκοντος”, σημείωσε ο Simor Irungu, ένας από τους φρουρούς του Sudan.

Ο λευκός ρινόκερος είναι από τα σπανιότερα είδη και μετά τον θάνατο του Angalifu τον Δεκέμβριο βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην εξαφάνιση.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι υπάρχουν πλέον πολύ περιορισμένες πιθανότητες να γεννηθούν άλλοι ρινόκεροι και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Sudan και τις “γυναίκες” του που μεταφέρθηκαν από ζωολογικό κήπο της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Κένυα το 2009.

Πηγή: Telegraph


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Γιώργος Λεονταρίτης: Μια νέα σελίδα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες

Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου, χάρη στη δωρεά του Αντώνη Κομνηνού, ενώνει επιστήμη και ανθρωπιά

Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 622 νεκροί και 1.500 τραυματίες

Χάος και καταστροφή στην Τζαλαλαμπάντ και την επαρχία Κουνάρ – Ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν, φόβοι για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.