Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΝότιο Αιγαίο - Καστελόριζο: Ταξιτζήδες ζήτησαν τα κλειδιά του αεροδρομίου

Νότιο Αιγαίο – Καστελόριζο: Ταξιτζήδες ζήτησαν τα κλειδιά του αεροδρομίου

|

Μόνο στην Ελλάδα… ταξιτζήδες ζήτησαν τα κλειδιά αεροδρομίου… Που; Τι έγινε; 

Το είδαμε κι αυτό. Στο Καστελόριζο, σύμφωνα με το πρόεδρο του Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών Ελλάδας Γιώργου Κωνσταντινάκη, ταξιτζήδες (!!!) ζήτησαν από τον υπάλληλο που εκτελεί χρέη αερολιμενάρχη να τους …δώσει τα κλειδιά του αεροδρομίου για να μπορούν να το ανοίγουν, όταν είναι κλειστό. Κάτι που δεν έγινε ποτέ… Ευτυχώς.. Οχι, τίποτα άλλο αλλά φανταστείτε τι θα έλεγαν οι …γείτονες μας. 

Πως έχει η ιστορία; Ηρθε στην επικαιρότητα μέσω άρθρου στην ιστοσελίδα ethnos.gr 

 Μείζον ζήτημα ασφάλειας πτήσεων θέτουν οι τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τη μετατροπή τριών μικρών αερολιμένων σε πεδία προσγείωσης στις ώρες εκτός λειτουργίας τους, ενώ σημειώνουν ότι ήδη υπήρξαν κρούσματα επαγγελματιών ακριτικού νησιού που …ζήτησαν τα κλειδιά του αεροδρομίου ώστε να μπορούν να το ανοιγοκλείνουν.

Την ίδια στιγμή στο Καστελόριζο, στο νησί όπου προ ημερών το αεροδρόμιο έκλεισε εντελώς λόγω ασθενείας του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου, όπως επισημαίνει στο «ethnos.gr» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Κωνσταντινάκης, ταξιτζήδες ζήτησαν από τον τηλεπικοινωνιακό υπάλληλο που εκτελεί χρέη αερολιμενάρχη να τους …δώσει τα κλειδιά του αεροδρομίου για να μπορούν να το ανοίγουν όταν είναι κλειστό: «Μόλις μου το κατήγγειλε ο συνάδελφος που του ζήτησαν τα κλειδιά. Φυσικά δεν τους τα έδωσε, αλλά αναρωτιόμαστε και πως φτάσαμε στο σημείο να τα ζητήσουν. Υστέρα από ποια συμφωνία και με ποιον», λέει.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «σύμφωνα με τους κανονισμούς, και για τις κινήσεις του περασμένου Σαββάτου θα έπρεπε να έχει ζητηθεί παράταση ωραρίου του αερολιμένα, κάτι που δεν έγινε και μάλιστα από τύχη δεν είχαμε και συμβάν καθώς το ένα από τα δύο αεροσκάφη βρέθηκε στο λάθος διάδρομο την ώρα της απογείωσης», τονίζει. Και εξηγεί: «Κατά την αναχώρηση των αεροσκαφών, το ένα αεροσκάφος ξεκίνησε τροχοδρόμηση για τον αντίθετο διάδρομο από τον ενδεικνυόμενο σύμφωνα με την διεύθυνση του ανέμου (δηλαδή με διεύθυνση ανέμου 330 μοίρες και ένταση 17 ούριο), με άμεση παρέμβαση του συνάδελφου (που όπως συστήνει το γραφείο του Διοικητή στο email δεν χρειαζόταν να παρέχει υπηρεσία πύργου ελέγχου AFIS, αλλά έτυχε εκείνη την στιγμή να βρίσκεται στον πύργο ελέγχου) απέτρεψε την προσπάθεια απογείωσης επαναφέροντας το αεροσκάφος στο σωστό διάδρομο αποτρέποντας τις απρόβλεπτες συνέπειες».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου υπογραμμίζει ότι οι αερολιμένες δεν μπορούν να λειτουργούν με μηδενικούς ελέγχους για πολλούς λόγους: «Δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πλαίσιο γι΄αυτό. Τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος την ωρα που δε θα λειτουργεί ο πύργος; Ακόμα και οι περιφράξεις είναι κατεστραμμένες σε μερικά αεροδρόμια και μπαίνουν ζώα μέσα. Από ποιον θα αναζητηθούν ευθύνες; Ποιος θα ελέγχει τι και ποιον θα μεταφέρει το κάθε αεροσκάφος; Θα επαφίεται στην καλή θέληση του κάθε πιλότου; Μην ξεχνάμε ότι νησιά όπως το Καστελόριζο είναι παραμεθόρια».

Για το ζήτημα έχει έρθει ήδη σε επαφή με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της ΥΠΑ, όπως λέει, χωρίς ωστόσο να λάβει σαφή απάντηση: «Το είχα αναφέρει και στον Διοικητή στις 5 Μαΐου και μου απάντησε ότι έτσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη», σημειώνει ο κ. Κωνσταντινάκης προσθέτοντας ότι έως τώρα για να προσγειωθεί ένα αεροσκάφος σε νησί χωρίς τελωνειακό έλεγχο έπρεπε πρώτα να περάσει από κάποιον άλλο προορισμό με τελωνείο, ενώ οπωσδήποτε κατά την προσγείωση και την απογείωση πρέπει να βρίσκεται στο αεροδρόμιο αστυνομία, πυροσβεστική και βέβαια η υπηρεσία πληροφοριών του Αεροδρομίου. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

NaxosPress: Συμμετοχή στην σημερινή (12/06) πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων

Το NaxosPress συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ για αξιοπρεπείς μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις και θεσμική προστασία στον δημοσιογραφικό κλάδο.

Στοίχημα – Βραζιλία: Η έδρα έχει το πρώτο λόγο

Η πρόταση της ημέρας.. Μπραγκαντίνο - Μπαΐα: Στήριξη στην έδρα στο 2.05!

Δ. Αθανασούλης: “Δεν είναι απομάκρυνση, είναι προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” (video)

Ο Δημήτρης Αθανασούλης ξεκαθαρίζει στο πλαίσιο συνέντευξής του ότι ένας Κούρος θα μεταφερθεί στο νέο μουσείο της Νάξου, στο πλαίσιο διεθνώς αναγνωρισμένων πρακτικών προστασίας των μνημείων

Στέλλα Κονιτοπούλου: «Έρωτα Αλήτη», μουσικές ρίζες και νέα ξεκινήματα (video)

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μιλάει στον Νίκο Σκορδιαλό για τον νέο της δίσκο, τη συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο, την οικογένεια, τη Νάξο και τα πανηγύρια.

“7ο Food Experience Graviera Naxos”: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά (και πάλι) στη Νάξο

Ένα μοναδικό τριήμερο γεύσεων και δημιουργίας, με πρωταγωνιστή τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και φόντο τα μαγευτικά τοπία του Αιγαίου.

«Όχι στη μεταφορά των Κούρων»: Ψήφισμα πολιτών για τη διατήρηση των αρχαϊκών αγαλμάτων στο Φλεριό Νάξου

Η Κατερίνα Γιαννακά ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια κατά της απομάκρυνσης των Κούρων, με στόχο την παραμονή τους στον φυσικό και ιστορικό τους χώρο – Το ψήφισμα συγκεντρώνει υπογραφές και ενώνει φωνές.

Naxos Medical – Συνδυάστε πρόληψη και αισθητική: Ιατρείο Μαστού & Πλαστικής Χειρουργικής

Το Σάββατο 14 Ιουνίου στο Naxos Medical, δύο εξειδικευμένοι στρατιωτικοί ιατροί παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την υγεία και την εικόνα σας.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2025: Η Αίγινα ξανά στην κορυφή, ποια νησιά των Κυκλάδων ξεχώρισαν

Οι Κυκλάδες και ο Αργοσαρωνικός κυριάρχησαν στις κρατήσεις του Ferryhopper – Στο προσκήνιο οι ταξιδιώτες Gen Z και οι τετράποδοι φίλοι τους

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Reddit – Νάξος: Στη δεύτερη θέση των πιο υποτιμημένων νησιών στον κόσμο

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων εντυπωσιάζει τη διεθνή κοινότητα του Reddit με την αυθεντικότητα, την ηρεμία και την φυσική του ομορφιά

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας