Ζευγάρι Ισπανών έσπασε τη καραντίνα στην Μύκονο, πήγε σε πάρτι για να διασκεδάσει και σε …ντου της αστυνομίας συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών…
Ότι κι εάν πει κανείς είναι λίγο… Λίγες μόλις ώρες μετά την χθεσινή ανακοίνωση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο (σ.σ. θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή), η αστυνομία συνέλαβε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενοικιαστή βίλας στην περιοχή της Φτελιάς, στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη ιδιωτικό πάρτι.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ζευγάρι αλλοδαπών από την Ισπανία που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και βρισκόταν σε καραντίνα στο εδικό ξενοδοχείο, συνελήφθη στο πάρτι και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς για κατοχή ναρκωτικών και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κανονικά έπρεπε να βρίσκονταν σε ξενοδοχείο αναφοράς, αλλά έσπασαν την καραντίνα και πήγαν στο πάρτι, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονταν περίπου 500 άτομα.
Κατά του συλληφθέντα εκμισθωτή της βίλας (σ.σ. γνωστό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία, ο οποίος μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο) σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ησυχίας.
Υπενθυμίζεται ότι για τη Μύκονο και τη Χαλκιδική από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα τίθενται σε ισχύ ειδικά περιοριστικά μέτρα, καθώς αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, πάρτι, πανηγύρια, λιτανείες και λαϊκές αγορές.
Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, ενώ στα εστιατόρια επιτρέπονται έως 4 άτομα ανά τραπέζι και μόνο σε περίπτωση πρώτου βαθμού συγγένειας ο αριθμός ανεβαίνει στα 6 άτομα.
Τέλος, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τη μετάδοση του κορωνοϊου
Αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν τις ποινικές διατάξεις για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Συγκεκριμένα, αν από την παραβίαση των ποινικών διατάξεων (άρθρο 285 του ΠΚ) προκύψει κίνδυνος μετάδοσης ασθενείας προβλέπεται φυλάκιση έως πέντε έτη και επιβολή χρηματικής ποινής.
Σε περίπτωση που η παραβίαση των μέτρων έχει σαν αποτέλεσμα την μετάδοση της ασθένειας σε άνθρωπο επιβάλλεται κάθειρξη από 5 έως 10 έτη. Αν η παραβίαση επέφερε το θάνατο ανθρώπου, προβλέπεται κάθειρξη από 10 έως 15 έτη.
Αν από την παραβίαση των διατάξεων προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Να σημειωθεί πως οι παραπάνω ποινές ισχύουν σε περίπτωση που το αδίκημα τελέστηκε από δόλο. Δηλαδή, ο δράστης γνώριζε ότι μεταδίδει την ασθένεια αλλά παραβίασε τα μέτρα.
Τα ίδια αδικήματα τιμωρούνται και όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια με ηπιότερες όμως ποινές. Συγκεκριμένα, όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια προβλέπεται φυλάκιση έως δυο χρόνια ή χρηματική ποινή στους δράστες.
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα protothema.gr
Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr
Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…