Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΜύκονος: 40 ράμματα (!!!) σε λουόμενη από τα απόνερα ταχύπλοου

Μύκονος: 40 ράμματα (!!!) σε λουόμενη από τα απόνερα ταχύπλοου

|

Ταχύπλοα επιβατικά προκαλούν μεγάλα κύματα στην παραλία Κάπαρη της Μυκόνου, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί τραυματισμοί – Εκπαιδευτικός πετάχθηκε από τα κύματα στα βράχια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου της έγιναν περισσότερα από 40 ράμματα

Δεν είναι το μόνο νησί… Αλλά προφανώς εκεί έγινε το κακό … Αλλωστε ίναι πολύ εύκολο έτσι δεν είναι; Αναφερόμαστε στο θέμα των απόνερων που δημιουργούνται κατά την είσοδο και έξοδο των ταχύπλοων στα λιμάνια των Κυκλάδων… Και με σημείο αναφοράς τη Μύκονο λόγω τραυματισμού που υπέστη εκπαιδευτικός που έκανε το μπάνιο της… .

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Μυκόνου και τουριστών, τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές, ενώ παθόντες σημειώνουν ότι και λιμενικοί τούς βεβαίωσαν ότι έχουν γίνει επανειλημμένα συστάσεις και έγγραφες αναφορές προς πλοιοκτήτριες εταιρίες και καπετάνιους, προκειμένου να μειώσουν τα καράβια ταχύτητα. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτές δεν εισακούονται πάντοτε. Το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί συμβάντα και έχουν γίνει επανειλημμένα συστάσεις αλλά και έγγραφες αναφορές προς τα καράβια, επιβεβαιώνει στο ethnos.gr και ο εκτελών χρέη λιμενάρχη Μυκόνου, πλωτάρχης Παναγιώτης Κατσάρας. 

mykonos11.jpg

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το συμβάν το απόγευμα του Σαββάτου 29 Αυγούστου, όπου μεγάλα κύματα από ταχύπλοο επιβατικό πλοίο, που περνούσε εκείνη την ώρα ανοιχτά της Κάπαρης, πέταξαν στα βράχια, στην άκρη της παραλίας, μία νεαρή δασκάλα, η οποία υπηρετεί στη Μύκονο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά, να της γίνουν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου περισσότερα από σαράντα ράμματα στα πόδια, στα χέρια και στο γλουτό και να έχει σοβαρές πληγές στην κοιλιά.

Από τα κύματα στα βράχια έπεσε και ο φίλος της εκπαιδευτικού, ο οποίος υπηρετεί ως γιατρός στο νησί, αλλά, ευτυχώς, τραυματίστηκε ελαφρότερα. Και οι δύο έχασαν από τα κύματα και προσωπικά τους αντικείμενα, όπως κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, μαγιό κτλ.

«Αν υπήρχε παιδί, θα το έπνιγαν»

Σοκαρισμένη από την ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία της η παθούσα, Μαρία Παπαδόπουλου, περιγράφει στο ethnos.gr το περιστατικό, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν κάποιο παιδί μέσα στη θάλασσα, είναι πολύ πιθανό να έχανε τη ζωή του από πνιγμό. Σημειώνει ταυτόχρονα ότι ακόμα και εντός της ημέρας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το συμβάν, ενώ το περιστατικό έχει καταγραφεί από το λιμεναρχείο και βέβαια από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

«Γύρω στις 5:00 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου μαζί με το φίλο μου κολυμπούσαμε και ψαρεύαμε στην παραλία Κάπαρη. Πρόκειται για μία μικρή παραλία, η οποία έχει στην άκρη της βράχια και συγκεντρώνει πολλούς λουόμενους. Τότε πέρασε ένα ταχύπλοο, από αυτά που εκτελούν τις επιβατικές γραμμές, Εγώ εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν στην παραλία και ο φίλος μου μέσα στη θάλασσα. Τα κύματα μας πέταξαν με ορμή στα βράχια και χτύπησα σε διάφορα σημεία του σώματός μου. Δε θέλω να σκέφτομαι, τι θα μπορούσε να γίνει, αν χτυπούσα στα βράχια το κεφάλι μου. Επίσης, εκείνη την ώρα η παραλία είχε πάρα πολύ κόσμο και αν στη θέση μου βρισκόταν κάποιο παιδί, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το έπνιγε», λέει στο ethnos.gr η Μαρία Παπαδοπούλου.

mykonos12.jpg

Κάποιοι Ιταλοί, που απολάμβαναν εκείνη τη στιγμή το μπάνιο τους στην παραλία, έτρεξαν πάνω στην κοπέλα και στο φίλο της, ειδοποιώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα και μετέφερε την κοπέλα στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Εκεί της έγιναν περισσότερα από 40 ράμματα στα χέρια, στα πόδια και στο γλουτό, ενώ φέρει και αρκετά χτυπήματα στην κοιλιά. «Εκτός από τα τραύματα χάσαμε από τα κύματα και ό,τι άλλο είχαμε μαζί μας. Κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, μαγιό, καλάμια, δολώματα και άλλα. Θα καταθέσουμε άμεσα μηνυτήρια αναφορά για το συμβάν στο λιμεναρχείο. Κανένας δε μας ενημέρωσε και δεν υπήρχε καμία πινακίδα ότι σηκώνονται τόσο μεγάλα κύματα», τονίζει η κ. Παπαδοπούλου.

«Δημιουργούνται συμβάντα»

Το γεγονός ότι δημιουργούνται συμβάντα με μεγάλα κύματα επιβεβαιώνει στο ethnos.gr και ο εκτελών χρέη λιμενάρχη Μυκόνου, Πλωτάρχης Παναγιώτης Κατσάρας. «Δημιουργούνται συμβάντα, αφού τα ταχύπλοα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες είναι αναγκασμένα να αναπτύξουν κάποια ταχύτητα. Οι ναυαγοσώστες ενημερώνουν τους λουόμενους, για το τι μπορεί να συμβεί. Επανειλημμένα έχουμε κάνει συστάσεις και έγγραφες καταγγελίες για μείωση ταχύτητας», αναφέρει ο κ. Κατσάρας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Η αλήθεια για τη μελέτη του νέου επιβατικού λιμένα Πάρου, τι απαντά ο Δήμος

Ο Δήμος Πάρου ξεκαθαρίζει το χρονοδιάγραμμα και τις φάσεις της μελέτης του νέου λιμανιού, δίνοντας απαντήσεις στη Λαϊκή Συσπείρωση και διαβεβαιώνοντας για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Πανελλαδικές 2025: Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικών, ανοικτή η πλατφόρμα από 8 έως 17 Ιουλίου

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να συμπληρώσουν από αύριο 8 Ιουλίου Μηχανογραφικό και Παράλληλο Μηχανογραφικό για ΑΕΙ και ΣΑΕΚ

Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

Ξεκινά εντός Ιουλίου το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής για την αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ατόμων με αναπηρία.

Υψηλές θερμοκρασίες και υγεία: Οδηγός επιβίωσης για τις μέρες του καύσωνα

Τρόποι Προστασίας από τον Καύσωνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)