Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΚυκλάδες (Μύκονος): Οι αντιδράσεις από την απόφαση περιορισμού πτήσεων

Κυκλάδες (Μύκονος): Οι αντιδράσεις από την απόφαση περιορισμού πτήσεων

|

Εταιρείες παροχής υπηρεσιών αερομεταφορών αντιδρούν στην απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να επιβάλει περιορισμούς στις πτήσεις με ελικόπτερα  – Η επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποιείται προς τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβερνησης

Ηταν λίγο πολύ αναμενόμενο… Εντονο και άμεσο ήταν το κύμα διαμαρτυρίας μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με την οποία εξέδωσε ειδική  ΝΟΤΑΜ  και με την οποία θέσπισε έως τις 27 Ιουνίου νέο περιοριστικό πλαίσιο, συγκεκριμένα την απαγόρευση όλων των προσγειώσεων και απογειώσεων ελικοπτέρων στη Μύκονο, που δεν γίνονται από το αεροδρόμιο ή από το ένα και μοναδικό ιδιωτικό εγκεκριμένο πεδίο εξυπηρέτησης Ε/Π στην περιοχή Καλαφάτη.

Επιστολή προς τον διοικητή της ΥΠΑ, Γιώργο Δριτσάκο, απέστειλαν πέντε ιδιωτικές εταιρείες που παρέχουν υπερεσίες αερομεταφορών, με ενοικιάσεις ελικοπτέρων.
 Η επιστολή κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον υπουργό Τουρισμό, Χάρη Θεοχάρη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκου, και τον δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά.

Κι όπως τονίζεται «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε επικίνδυνη και παράνομη ενέργεια, η οποία παρεκκλίνει από τις προβλεπόμενες και ασφαλείς διαδικασίες πτήσεων», αναφέρεται στο ξεκίνημα της αίτησης διαμαρτυρίας.  Στη συνέχεια της επιστολής, όμως, υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία που εκδόθηκε πλήττει σφοδρά τις εταιρείες αερομεταφορών, ειδικά ύστερα από την περίοδο του εξάμηνου lockdown.

Ολόκληρη η  επιστολή

Screenshot_2021-06-16_at_8_23_13_PMScreenshot_2021-06-16_at_8_24_11_PM

Οι συντάσσοντες την επιστολή κάνουν λόγο για μια αδικαιολόγητη και αιφνίδια καθολική απαγόρευση που έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια και επιφέρει οικονομική ζημία από τη στιγμή που θα ακυρωθούν προπληρωμένες πτήσεις. 

Οι διαμαρτυρόμενοι εστιάζουν ακόμη στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον αερολιμένα Μυκόνου, ο οποίος λόγω του μειωμένου χώρου δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ελικοπτέρων.

Στην επιστολή γίνεται, δε, λόγος για τις συνέπειες που θα έχει η NOTAM όχι μόνο στην τουριστική κίνηση της Μυκόνου, καθώς πολλοί ταξιδιώτες προς το νησί επιλέγουν να μετακινηθούν με ελικόπτερο, αλλά και εν γένει στην άσχημη εικόνα που θα καλλιεργηθεί στη χώρα μας.

Με πληροφορίες από την σελίδα protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αντώνης Πιτταράς: «Η μείωση ΦΠΑ προσπέρασε ξανά τις Κυκλάδες»

Σφοδρή κριτική του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές – «Απουσία πίεσης, απουσία αποτελέσματος»

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας