Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΚιάτο, ώρα γάμου: 550 κιλά ρύζι και ένας φορτωτής... αγάπης! (video)

Κιάτο, ώρα γάμου: 550 κιλά ρύζι και ένας φορτωτής… αγάπης! (video)

|

Υπάρχουν γάμοι. Υπάρχουν και… γάμοι με υποστυλώματα. Αυτό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κιάτο Κορινθίας δεν καταγράφεται απλώς στα κιτάπια της τοπικής κοινωνίας — αλλά πιθανόν και στο μητρώο έργων υποδομής.

Οι φίλοι του γαμπρού αποφάσισαν να τιμήσουν το έθιμο της ρίψης ρυζιού με τον τρόπο που αρμόζει στη σύγχρονη εποχή: βιομηχανικά.

Καθώς οι νεόνυμφοι βγαίνουν από την εκκλησία, χαμογελαστοί και με την τρυφερότητα να αναβλύζει σαν το μυστήριο του αγιασμού, ακούγεται ένας υπόκωφος βρυχηθμός. Όχι, δεν ήταν ο κουμπάρος που πεινούσε. Ήταν ένας φορτωτής, που ξεπρόβαλε θριαμβευτικά και άδειασε 550 κιλά ρύζι πάνω στο ζευγάρι. Η ακριβής μάρκα ρυζιού παραμένει άγνωστη – λέγεται πάντως πως ήταν καρολίνα με μηχανική υποστήριξη.

Οι καλεσμένοι πάγωσαν. Ο παπάς χαμογέλασε. Το drone του βίντεο ίσα που ξέφυγε από την πρωτοφανή ρύζι-καταιγίδα. Η νύφη – λένε – ακόμη βγάζει ρύζια από το νυφικό. Ο γαμπρός; Είπε μόνο: «Παιδιά, τώρα δε χωρίζω, θα ‘ρθει ο μπετονιέρας».

Στον Κιάτο δεν πέταξαν ρύζι. Έριξαν οικοδομικό υλικό ζωής.

«Αυτό δεν ήταν ρίψη», δήλωσε συγκινημένος ο γαμπρός, «ήταν η επίσημη θεμελίωση του γάμου μας. Ό,τι δεν έριξαν στον Παρθενώνα, το φάγαμε εμείς». Πληροφορίες θέλουν τη νύφη να ευχαριστεί τους φίλους με σακούλες για ριζότο και τον φορτωτή να αναζητεί ήδη… βάπτιση για συνεργασία.

Το βίντεο κάνει ήδη τον γύρο των social media, με χρήστες να σχολιάζουν:
– «Αυτό δεν είναι γάμος, είναι έργο ΕΣΠΑ».
– «Παντρέψου με, να σε ρίξω»
– «Καλά, κι εμείς ρίξαμε ρύζι, αλλά όχι και με υδραυλικό βραχίονα».

Από το Κιάτο με ρύζι, η Ελλάδα απέκτησε νέο παραδοσιακό σπορ: το γαμήλιο ρίξιμο τύπου εργοταξίου. Οι φίλοι του ζευγαριού το λένε «πρωτοπορία». Οι φούρνοι της περιοχής λένε «ευχαριστούμε για το απόθεμα».

Γιατί τελικά, αν ο γάμος είναι το πιο μεγάλο βήμα στη ζωή, ας γίνει με έναν γερανό αγάπης και 550 κιλά ρύζι υπό μάλης.

Σημείωση: Κανένα ρύζι δεν κακοποιήθηκε άδικα. Όλα χρησίμευσαν για ανθρωπιστικούς σκοπούς (και για πιλάφι την επομένη).

Πηγή: Korinthos.tv


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νίκος Νομικός: «Η Σχοινούσα προχωρά με μέτρο, όραμα και σεβασμό στην αυθεντικότητά της» (video)

Ο Αντιδήμαρχος Σχοινούσας μιλά για τον τουρισμό, τις νέες επενδύσεις, το πολεοδομικό σχέδιο, την ύδρευση, το νέο λιμάνι και τις προτεραιότητες του νησιού

Νάξος: Το «Σπίτι του Εργαστηρίου» παρουσιάζει το νέο χειμερινό του πρόγραμμα για παιδιά

Δημιουργική απασχόληση, μάθηση και παιχνίδι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στη Νάξο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.