Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠαράξενακι όμως οι Γερμανοί είναι ...διαφορετικοί

κι όμως οι Γερμανοί είναι …διαφορετικοί

|

Ερεύνα που πραγματοποίησε αμερικανική ομάδα ποδοσφαίρου απέδειξε ότι οι Γερμανοί έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς 

Κι όμως οι Γερμανοί είναι διαφορετικοί. Σκέφτονται κι αντιλαμβάνονται το κόσμο με ένα άλλο μάτι σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς….  Ο προπονητής των New York Giants, Tom Coughlin, ζήτησε να γίνει μία έρευνα για το πώς βλέπει τον κόσμο ο κάθε άνθρωπος, ανάλογα με την γλώσσα που μιλάει, ώστε να έχει την δυνατότητα να καταλάβει καλύτερα τους παίκτες του.

Όπως διαπιστώθηκε, κάτι περίεργο συμβαίνει στο μυαλό των ανθρώπων. Όσοι μιλούν δύο γλώσσες έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις, καλύτερες δουλειές και καλύτερη πνευματική υγεία. Η νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που μιλούν δύο γλώσσες βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά και αυτό εξαρτάται από την γλώσσα που χρησιμοποιούν για να εκφραστούν την κάθε φορά.

Η γνώση μία ξένης γλώσσας “εκπαιδεύει” το μυαλό, όπως ακριβώς η εκγύμναση του σώματος δίνει σε αυτό συγκεκριμένα χαρακτηριστά, ενώ η εκδήλωση Alzheimer ή πνευματικών ασθενειών καθυστερούν τουλάχιστον πέντε χρόνια σε αυτούς που μιλούν δύο ή περισσότερες γλώσσες.

Στην μελέτη εξετάζονται άνθρωποι που μιλούν αγγλικά και γερμανικά καθώς και άνθρωποι που μιλούν μόνο μία από αυτές τις γλώσσες, ώστε να διαπιστωθεί πως λειτουργεί η κάθε γλώσσα στο μυαλό του χρήστη.

Στην έρευνα, εμφανίζεται στους ανθρώπους που μιλούν αγγλικά και γερμανικά, ένα βίντεο κλιπ με διάφορα περιστατικά, όπως μία γυναίκα να προχωρά προς ένα αυτοκίνητο ή ένα άνδρα να κάνει ποδήλατο κατευθυνόμενος προς ένα σούπερ-μάρκετ και τους ζητούν να περιγράψουν τι βλέπουν.

Οι Γερμανοί όταν τους ζητήθηκε να περιγράψουν την δράση που έβλεπαν, ανέφεραν και το λόγο της συγκεκριμένης δράσης. Έτσι περιέγραφαν την εικόνα ως “μία γυναίκα περπατά προς το αυτοκίνητό της” ή “ένας άνδρας κάνει ποδήλατο προς το σουπερμάρκετ”. Αντίθετα ένας Άγγλος περιέγραφε την σκηνή ως μία “γυναίκα περπατά” και ένας άνδρας “κάνει ποδήλατο”.

Οι γερμανόφωνοι βλέπουν το όλο της ενέργειας, ενώ οι αγγλόφωνοι βλέπουν το γεγονός ως μία δράση. Η διαφορά που αντιμετωπίζονται τα πράγματα είναι θέμα γραμματικής, αφού στα αγγλικά χρησιμοποιείται η κατάληξη -ing για να δηλώσει διάρκεια όπως “Παίζω πιάνω” που στα αγγλικά είναι “I am playing the piano ή στον αόριστο “I was playing the piano when the phone rang”, δηλαδή “έπαιζα πιάνο όταν χτύπησε το τηλέφωνο”.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Business Insider, οι Γερμανοί δεν έχουν αυτό το χρόνο. Έτσι όπως αναφέρει η έρευνα, οι Γερμανοί είναι πιο πιθανό για να περιγράψουν μία κατάσταση να δώσουν σημασία στο αποτέλεσμα αυτής ενώ η Άγγλοι δίνουν προσοχή στην δράση αυτή καθ’ αυτή.

Αντίστοιχα στις περιπτώσεις που όσοι κλήθηκαν να περιγράψουν την εικόνα όσοι μιλούσαν δύο γλώσσες, οι Γερμανοί που μιλούσαν αγγλικά έδιναν πάλι βάρος στον στόχο της δράσης όταν το τεστ γινόταν στην Γερμανία, ενώ αντίθετα οι Γερμανοί που μιλούσαν αγγλικά αλλά το τεστ γινόταν στην Αγγλία, έδιναν σημασία στην ενέργεια.

Επίσης, κατά την παρακολούθηση βίντεο, οι δίγλωσσοι που μιλούσαν γερμανικά και αγγλικά, συμπεριφέρονταν σαν τυπικοί Γερμανοί όταν τους απαγορεύονταν να εκφραστούν στα αγγλικά και σας Άγγλοι όταν τους απαγορεύονταν να εκφραστούν στα γερμανικά.

Οι άνθρωποι αναφέρουν γενικά, σημειώνει ο Business Insider, ότι νιώθουν διαφορετικοί όταν μιλούν μία άλλη γλώσσα, η οποία σίγουρα επηρεάζει τον τρόπο που λειτουργεί κανείς.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Μπάρμπαρα”: Σύσταση για προσέλευση στην εργασία μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Μαζί με τον υδράργυρο, «παγώνει» η λειτουργία υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική τη Δευτέρα.

Λέρος: Κατέληξαν τρία παιδιά που είχαν εντοπιστεί σε ναυάγιο

Λέρος: Πέθαναν τα τρία παιδιά παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών

Κλειστά τα σχολεία σε Φολέγανδρο, Κύθνο και Σίφνο

Τρεις ακόμη δήμοι στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα αύριο Δευτέρα

Δεμένα και αύριο Δευτέρα (06/02) τα πλοία από την Ραφήνα προς Ανδρο, Τήνο και Μύκονο

Κλειστά τα σχολεία αύριο (06/02) στο Δήμο Θήρας

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει τα σχολεία και στο Δήμο Θήρας

Μήλος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα (06/02)

Ο Δήμος Μήλου ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα θα είναι κλειστα τα σχολεία όλων των βαθμίδων

“Μπάρμπαρα”: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο αύριο

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων - Ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασίας

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας: Κόβει τη πίτα του μετά μουσικής

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτική του

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Εγγαρές: Κόβει ο σύλλογος τη πίτα του την προσεχή Κυριακή (05/02)

Ο Σύλλογος Εγγαριτών Νάξου «Άγιος Τρύφων» κόβει τη πίτα του.. Πότε και που

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Το μπάτουδο από τα χέρια της κας Μαριάννας Βαλέρη (video)

Μπάτουδο... πρόκληση από ναξιώτικα υλικά στο Action 24! (video)

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση