Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΗ Uber θέλει να νοικιάζει αυτοκίνητα με την ώρα (!!!)

Η Uber θέλει να νοικιάζει αυτοκίνητα με την ώρα (!!!)

|

Airbnb αλλά σε …τέσσερις ρόδες. Και η Uber κάνει την επανάσταση αφού δημοσιοποιεί την ιδέα όπου θα μπορεί κάποιος να νοικιάζει το αυτοκίνητο ενός …γείτονα ή φίλου ή ακόμη και άγνωστου με την ώρα (!!!) 

Από τη στιγμή που νοικιάζεις το ακίνητό σου γιατί να μην μπορείς να νοικιάζεις και το … κινητό σου; Κοινώς την κινητή σου περιουσία Και ως τέτοια εκλαμβάνουμε τα αυτοκίνητα ή τις μηχνές. Και η Uber ετοιμάζεται να πάρει την αντίστοιχη ιδέα από την Airbnb και αντί για ακίνητα να νοικιάζει κάποιος αυτοκίνητα… Η Uber λανσάρει μια νέα υπηρεσία της, την Uber Rent, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να ενοικιάζουν το αυτοκίνητο κάποιου άλλου ιδιώτη έναντι αμοιβής. Με τη νέα υπηρεσία της, η Uber αναμένεται να μπει στο ανταγωνισμό με τις αγορές ενοικίασης οχημάτων, όμως προς το παρόν η εφαρμογή της είναι δοκιμαστική.

Η νέα υπηρεσία προσομοιάζει με τη λειτουργία της Zip Car, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ενοικίασης αυτοκινήτων στον κόσμο που λειτουργεί στο πρότυπο της οικονομίας διαμοιρασμού, με τη διαφορά ότι τα οχήματα που θα μπορούν να ενοικιάζουν οι χρήστες της Uber θα προέρχονται από ιδιώτες και όχι από το στόλο μιας εταιρίας.

Η υπηρεσία αυτή θα ξεκινήσει να προσφέρεται αυτό το μήνα στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής σε συνεργασία με την εταιρία Getaround και εάν σημειώσει επιτυχία θα επεκταθεί και αλλού.

Οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε οχήματα διαθέσιμα προς ενοικίαση στην εφαρμογή της Uber, και έτσι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Dara Khosrowshahi, λιγότεροι άνθρωποι θα αναζητούν θέσεις σε ιδιωτικά πάρκινγκ για καθημερινές υποχρεώσεις όπως ψώνια, αλλά και για εμπειρίες περιπέτειας, όπως σύντομα ταξίδια.

Οι τιμές θα παραμείνουν ως έχουν στην Getaround, η οποία λειτουργεί σε 15 πόλεις των ΗΠΑ, και ξεκινούν από 5 δολάρια την ώρα, ανάλογα με το είδος του αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση του Σαν Φρανσίσκο, όλα τα οχήματα θα καλύπτονται με ασφάλιση της Getaround ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Από τους χρήστες της πλατφόρμας που θα ενοικιάζουν ιδιωτικό όχημα θα απαιτείται η υποβολή διπλώματος οδήγησης και στη συνέχεια θα διασφαλίζεται ότι υπάρχει καθαρό μητρώο.

Με πληροφορίες από την tornosnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

BBC για Σαντορίνη: «Could an almighty eruption destroy a dreamy Greek island?»

Το BBC News πέρασε μια μέρα στο βρετανικό πλοίο Discovery που κάνει έρευνες στην Καλντέρα

Βατικανό: Εκοιμήθη ο Πάπας Φραγκίσκος

Τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πάπας Φραγκίσκος

Σύρος: Άνοιξαν οι εγγραφές για το μοναδικό Stoiximan AegeanBall Festival 2025!

Η αναμονή τελείωσε και η αγαπημένη σου μπασκετική απόδραση βρίσκεται μόνο μερικά κλικ μακριά, από τον προγραμματισμό σου

Πάρος: Έρχεται το 4th Paros Way και θα συναρπάσει!

Στις 24 -25 Μαΐου 2025 η Πάρος φιλοξενεί το 4th Paros Way και αναμένεται να συναρπάσει τους συμμετέχοντες.

ΠΟΕΔΗΝ: Στα ύψη το κόστος στέγασης για τους γιατρούς στα νησιά

Τα νησιά γεμάτα επισκέπτες αλλά άδεια από γιατρούς – Στα ύψη το κόστος στέγασης για υγειονομικούς - Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Ελλάδα: Έρχονται νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου

Τα νομοσχέδια θα θέσουν νέες βάσεις για το καθεστώς που διέπει την καταγραφή και διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Σε απόγνωση οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές. Πως η αύξηση των επιβατών δημιουργεί προβλήματα

Το φαινόμενο των αυξανόμενων καθυστερήσεων σε πτήσεις απειλεί να εκτροχιάσει την καλοκαιρινή περίοδο και τις ισολογιστικές επιδόσεις εταιρειών στην Ευρώπη.

Βενετία: Ο φόρος δεν αποθαρρύνει τον υπερτουρισμό

Για δεύτερη χρονιά εφαρμόζεται ο «φόρος εισόδου» στη Βενετία, όμως ούτε οι QR κωδικοί ούτε τα τέλη φαίνεται να φρενάρουν το φαινόμενο του υπερτουρισμού.

Πάσχα στην Ελλάδα: Ταξίδι στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας

Από τα γνήσια νησιώτικα γλέντια σε Κέα και Όλυμπο Καρπάθου, μέχρι τον Εσπερινό της Αγάπης που ψάλλεται στην Τσακώνικη γλώσσα στο Λεωνίδιο και το ψήσιμο του οβελία στους λάκκους στην Αμφίκλεια

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα