Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠαράξεναΧριστουγεννιάτικα δέντρα ... να μισήσεις την εορτή των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικα δέντρα … να μισήσεις την εορτή των Χριστουγέννων

|

Αυτά είναι τα πέντε χειρότερα Χριστουγεννιάτικα δέντρα… Από τον … πάσσαλο του Αβραμόπουλου έως το …δέντρο του Δήμου Ιωαννίνων. Απλά το ένα χειρότερο από το άλλο 

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μου που μισούν τα Χριστούγεννα. Κάτι η καταναγκαστική χαρά, κάτι η καταναγκαστική κατανάλωση, κάτι η εφηβική αντίδραση (όχι βρε χαζούλη, δεν λέω ότι όποιος δεν γουστάρει τα Χριστούγεννα είναι αντιδραστικός έφηβος, λέω ότι μπορεί και να είναι), κάτι το ένα, κάτι το άλλο, η γιορτή που έχει υμνηθεί από όλους τους εμπόρους του ντουνιά δεν έχει μόνο φίλους. 

Του Μάνου Βουλαρινού (athensvoice.gr

Οι περισσότεροι, επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτό που μισούν οι ίδιοι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά μισητό και για τους υπόλοιπους, κρατούν το μίσος τους για τον εαυτό τους και για τους φίλους τους. Εκτός αν είναι δημοτικοί άρχοντες και αποφασίζουν για το δέντρο που θα στολίσει την κεντρική πλατεία της πόλης τους.

Ο δήμος Ιωαννίνων και η «μπορούμε να το κάνουμε κάθε χρόνο και χειρότερα μέχρι τα μικρά παιδιά να ακούνε τη λέξη Χριστούγεννα και να κλαίνε» προσέγγισή του, ήταν η αφορμή για τη μίνι έρευνα που έκανα για τα χειρότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε πόλεις. Νομίζω πως όλα τα ξέρετε και για τα περισσότερα θα έχετε κάνει έναν μορφασμό αηδίας την πρώτη φορά που τα είδατε. Αλλά εδώ είναι όλα μαζί. Για να γκρεμίσουν κάθε ωραία χριστουγεννιάτικη ανάμνηση.

5. Το μακρύ δέντρο του Δημητρίου Λ. Αβραμόπουλου

Ηταν ένα μνημείο στη ματαιοδοξία  και το αντρικό άγχος του μεγέθους, καθώς διαφημίστηκε ως το ψηλότερο δέντρο της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα ήταν ο ψηλότερος πάσσαλος στην Ευρώπη και η μόνη σχέση του με δέντρο είναι ότι το έλεγαν έτσι και το άναβαν τα Χριστούγεννα.

4. Το δέντρο σκαλωσιά

Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία δεν είναι μια σκαλωσιά. Ή μάλλον, για να το πω πιο σωστά, αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι μια σκαλωσιά που ο δήμος Αθηναίων παρουσίασε το 2012 ως χριστουγεννιάτικο δέντρο. Καταλαβαίνω οτι οι άνθρωποι της πόλης έχουν χάσει την επαφή με τη φύση, αλλά επειδή ακόμα κι αυτοί ξέρουν να ξεχωρίζουν ένα δέντρο από μια οικοδομή, η κατασκευή – φόρος τιμής στο γιαπί, το πιλοφόρι και το μυστρί – δεν άντεξε στο χρόνο.     

3. Το δέντρο σεξουαλικό παιχνίδι

 

 

Αυτό είναι το buttplug του γίγαντα Γκρισίνο. Για κάποιον περίεργο λόγο, ένας Γάλλος καλλιτέχνης το παρουσίασε ως χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν το 2014 στο Παρίσι, αλλά, όπως φάνηκε, οι Παριζιάνοι είναι εξαιρετικά συντηρητικοί στον συνδυασμό Χριστουγέννων και πρωκτικού οργασμού κι έτσι μετά από λίγες μέρες εξαφανίστηκε. Ελπίζω ο καλλιτέχνης να μπήκε στον κόπο να το επιστρέψει στον αρχικό ιδιοκτήτη του.

2. Το πρώτο δέντρο του μίσους των Ιωαννίνων

 

Αυτή η κατασκευή, που μοιάζει λίγο με σκελετό ινδιάνικης σκηνής φτιαγμένο από μεθυσμένο ινδιάνο, στήθηκε στον πόλη των Ιωαννίνων το 2015 με σκοπό – μάλλον – να υπογραμμίσει το μίσος της δημοτικής αρχής για τα Χριστούγεννα. Η πρώτη αντίδραση των ανθρώπων που το έβλεπαν ήταν να πουν «ας μην είμαστε βιαστικοί κι ας μην κρίνουμε κάτι από τον σκελετό του». Τελικά κατάλαβαν ότι ο μόνος τρόπος να κρίνεις αυτό το κάτι είναι από τον σκελετό του.  Σε κάθε περίπτωση δύο χρόνια μετά κάποιοι νοστάλγησαν αυτό το κάτι όταν έκανε την εμφάνιση του ΑΥΤΟ:

1. Το δέντρο Σάιλεντ Χιλ / Το δέντρο «Ο εφιάλτης του Τάτλιν» 

Το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης των Ιωαννίνων πρέπει να είναι το πιο άσχημο και το πιο τρομακτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο όλων των εποχών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Η φράση «έμπολα στα μάτια» δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που μπορεί να συμβεί σε έναν ανυποψίαστο περαστικό που ξαφνικά θα το αντικρύσει (βέβαια μιλάμε για τα Ιωάννινα και είναι Χριστούγεννα, οπότε δεν υπάρχουν ανυποψίαστοι περαστικοί).

Διαβάζω ότι είναι δημιούργημα της Σχολής Φρικτών Τεχνών και ότι είναι αναφορά σε ένα μνημείο για το Σοβιετικό καθεστώς που σχεδίασε στο πρώτο μισό της δεκαετίας το 1920 ο Βλαντιμίρ ο Τάτλιν. Ένα μνημείο που αναπαριστά «τη σπειροειδή εξέλιξη της ιστορίας, την αδιάκοπη πορεία προς τα μπρος παρά τα προσωρινά πισωγυρίσματα» και άλλα τέτοια πομπώδη. Σε κάθε περίπτωση, κοιτώντας το σχέδιο του Πύργου του Τάτλιν, καταλαβαίνουμε οτι το δέντρο των Ιωαννίνων το μόνο στο οποίο μπορεί να είναι αναφορά είναι η κουράδα του Τάτλιν, αν ο Τάτλιν ήταν ο Όπτιμους Πράιμ. Και μπράβο του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά

Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Φαιναρέτη”

Οκτώ νέα μικρά νησιά εντάσσονται στο πρόγραμμα Φαιναρέτη - Πόσα είναι στο Νότιο Αιγαίο

Κάρπαθος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ψάρια που τηγάνιζαν σε ταβέρνα

«Ζωντανά ψάρια στο τηγάνι και μια πιουκλωμένη κατσίκα». Δυο υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων βαραίνουν την Κάρπαθο (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος (30/05) στον Δανακό

Για δεύτερη φορά τον Μάιο ο Δανακός θα μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ... Το χρονοδιάγραμμα

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Αύριο Τρίτη (30/05) η συνεδρίαση της Κοινότητας Χώρας Νάξου

Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Κοινότητα Νάξου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Αγορές ελληνικών ακινήτων στα σχέδια από τους αλλοδαπούς, ποιος ο λόγος;

Πυρετός συναλλαγών στα νησιά - Ποιοι, πού και τι ακίνητα αποκτούν

Εκλογές 2023 – Σαντορίνη: Με την “Θηραϊκή Πολιτεία” η Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά

Μία ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε η "Θηραϊκή Πολιτεία" του Νίκου Ζώρζου ενόψει των εκλογών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στοίχημα – Αγγλία: Ανοδος για τις «Κουκουβάγιες» με …διπλό

Η πρόταση από την Foxbet.gr :«Κουκουβάγιες» ανόδου και διπλά... πρωτιάς για Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Cycladic: “Κόβει” Σαντορίνη, Μύκονο, συνδέει Νάξο με Αστυπάλαια

Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα της Cycladic iFly... Εκτός Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος - Δείτε τα δρομολόγια

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα