Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕξαφάνιση Μπεν: 25 χρόνια μετά επιστρέφουν

Εξαφάνιση Μπεν: 25 χρόνια μετά επιστρέφουν

|

Εκκληση εκ νέου στους κατοίκους της Κω για πληροφορίες σε σχέση με τον μικρό Μπεν απηύθυναν Αγγλοι αστυνομικοί. Οργάνωση προσφέρει 12.500 ευρώ σε όσους βοηθήσουν.

Ένα θρίλερ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της επικαιρότητας στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90 και ενεργοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις Ελλάδας και Αγγλίας έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα… Βέβαια οι γονείς του μικρού Μπεν Νίνταμ (χάθηκε στις 24 Ιουλίου 1991, σε ηλικία 21 μηνών) δεν σταμάτησαν ποτέ να αναζητούν τον χαμένο τους γιο και από σήμερα, 25 χρόνια μετά κλιμάκο της βρετανικής αστυνομίας βρίσκεται εκ νέου στη Κω σε αναζήτηση του Μπεν. Τα στελέχη της αστυνομίας που συμμετέχουν στις έρευνες θα παραμείνουν στη χώρα μας για περίπου δύο εβδομάδες. Έτσι, τις επόμενες ημέρες έντεκα (11) στελέχη της βρετανικής αστυνομίας θα βρίσκονται στο νησί, διεξάγοντας έρευνες κι ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεσή του φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι περισσότερες από ποτέ. Όπως λέει στο newsbeast.gr o Έλληνας επιθεωρητής της βρετανικής αστυνομίας, Παναγιώτης Δέδες: «Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες στην Κω με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή, Μάθιου Φένεκ. Η έρευνα διεξάγεται από μία ομάδα ντετέκτιβ από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι πληροφορίες που έχουμε λάβει έχουν συρρεύσει το τελευταίο διάστημα υποχρεώνουν να προχωρήσουμε σε εξακρίβωση των στοιχείων που έχουμε συγκεντρώσει έως και αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Φουρλής, ο οποίος υπηρετεί και εκείνος στην αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας, σημειώνει πως οι έρευνες δεν διακόπηκαν ποτέ από τη στιγμή που χάθηκε ο Μπεν. «Συνεχίζονται από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρα η συγκεκριμένη υπόθεση. Αναλογιστείτε πως ήδη πέρασαν 25 χρόνια από τότε. Είχαμε απευθύνει και κατά το παρελθόν έκκληση στο ελληνικό κοινό. Ποτέ όμως δεν είχαμε απευθύνει δημόσια έκκληση. Αυτή τη φορά όμως πιστεύουμε ότι κάποιος ο οποίος ήταν την εποχή εκείνη στην Κω, και έχει πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη. Γίνονται διάφορες υποθέσεις τις οποίες ερευνούμε. Μία από αυτές υπαγορεύει ότι ο Μπεν είναι ακόμα ζωντανός».

Μάλιστα προσφέρουν απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια, ενώ για πρώτη φορά έχουμε και χρηματική αμοιβή. Η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν. «Μία βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση δίνει ως αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τον Μπεν. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη οργάνωση προσφέρει αμοιβή για οποιονδήποτε βρίσκεται εκτός Αγγλίας, γεγονός που είναι αρκετά σημαντικό», συμπληρώνει ο κ. Φουρλής  Και προσθέτει «Τα μέλη της οικογένειάς του δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κω, ωστόσο γνωρίζουν ότι πραγματοποιούνται οι έρευνες και έχουμε την υποστήριξή τους. Δεν είμαστε πολλές ημέρες στο νησί. Σήμερα μόλις έγινε γνωστή η διαδικασία, καθώς δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ορισμένες επαφές με άτομα, τα οποία βρίσκονται στο νησί. Δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να ερχόμαστε εδώ, στο πλαίσιο των ερευνών. Απλώς κάποιες φορές συμβαίνει χωρίς να το μάθει κανείς. Παράλληλα έχουμε οργανώσει αρκετά ταξίδια για τον ίδιο λόγο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή όμως θελήσαμε να απευθυνθούμε αποκλειστικά τους κατοίκους του νησιού».

Ο επικεφαλής των ‘Αγγλων αστυνομικών Jon Cousins δήλωσε μεταξύ άλλων: «έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο».

Στη συνέχεια, οι ‘Αγγλοι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκαν το 1993 (δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν) όπου κάποιος άγνωστος τους ανέφερε “ότι ο Μπεν ζει, με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος…”

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση ειδικά για το Ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με ‘Αγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά με διακριτικότητα.

Οι αριθμοί είναι:

   * 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά)

   * 6951040217 ( Ελληνικά/Αγγλικά)

   * 6951040226 (Αγγλικά)

Με πληροφορίες από το newbeast.gr
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ευρωκοινοβούλιο: Η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (video)

Ακούστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (VIDEO)

Νησιωτικότητα και Δημογραφικό έρχονται στο τραπέζι της Κυβέρνησης

Σοφία Ζαχαράκη και Στέφανος Γκίκας: Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για δημογραφικό και νησιωτικότητα - Ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)