Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕράνι: «φταίνε τα …τορτελίνια της μητέρας μου»

Εράνι: «φταίνε τα …τορτελίνια της μητέρας μου»

|

Η εντυπωσιακή δικαιολογία της ιταλίδας τενίστριας Σάρα Εράνι για την κατηγορία ότι είναι ντοπαρισμένη που ξεκίνησε από την 3η Αυγούστου και την κρατάει εκτός κορτ για δύο μήνες 

«Ποτέ δεν έχω λάβει στη ζωή μου και στην καριέρα μου, καμία απαγορευμένη ουσία». Με αυτά τα λόγια η 29χρονη Ιταλίδα Σάρα Εράνι απολογείται μέσω του Twitter. Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η εν λόγω αθλήτρια τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο μηνών για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης, ποινή που αρχίζει να «μετράει» από τις 3 Αυγούστου.

Η Εράνι, φιναλίστ στο Ρολάν Γκαρός το 2012, υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ στις 16 Φεβρουαρίου και στο δείγμα ούρων της ανιχνεύθηκε η ουσία «letrozole» που συμπεριλαμβάνεται επίσης στη λίστα με τις απαγορευμένες του WADA.

 «Είμαι πολύ θυμωμένη, αλλά και ταυτόχρονα ήσυχη με τη συνείδησή μου, έχοντας πλήρη επίγνωση δεν έχω κάνει τίποτα λάθος και δεν είχω διαπράξει κανένα παράπτωμα ντόπινγκ».

Όπως ισχυρίζεται η «letrozole» «είναι μια ουσία που περιέχεται σε φάρμακο που η μητέρα μου παίρνει από το 2012, και η οποία είναι παρούσα στο σπίτι μας. Η μόνη υπόθεση είναι η μόλυνση των τροφίμων.

Μαζί με την οικογένειά μου, προσπάθησα να καταλάβω πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό, δεδομένου ότι είναι 100% σίγουρη ότι δεν έχω λάβει ένα χάπι κατά λάθος».

Στην κατάθεσή της, η μητέρα της τόνισε ότι τα χάπια μερικές φορές έχουν πέσει κατά λάθος κοντά στο σημείο όπου προετοιμάζει το φαγητό και ίσως και κατά τις ημέρες 14 και 15 Φεβρουαρίου η ουσία να έπεσε στα τορτελίνια που μαγείρευε για την οικογένεια!

 «Από την πρώτη μέρα που έγινα επαγγελματίας πάντα ακολούθησα το πρόγραμμα της WADA. Ποτέ δεν ζήτησα εξαίρεση, ακόμη και όταν χρειάστηκε γιατί ήμουνα άρρωστη.

Η ουσία, είναι σε ένα φάρμακο που η μητέρα μου παίρνει σε καθημερινή βάση από το 2012 για θεραπευτικούς σκοπούς, ως αποτέλεσμα μιας χειρουργικής επέμβασης αμέσως για έναν όγκο του μαστού, και ως εκ τούτου υπάρχει στο σπίτι».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.