Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΈνας είναι ο Θεός ...το χοιρινό μπέικον

Ένας είναι ο Θεός …το χοιρινό μπέικον

|

Ενωμένη Εκκλησία του….μπέικον. Ποια είναι η φιλοσοφία της; Αποδεχθείτε τους άθεους, διασκεδάστε, να είστε ενάρετοι, γενναιόδωροι και… αγαπάτε το μπέικον (!!!) δεν είναι και άσχημο ε; 

Κι όμως υπάρχει μία Εκκλησία που απολαμβάνει το …μπέικον. Και το έχει απενοχοποιήσει σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά είναι αφιερωμένη στο χοιρινό. Αστείο ε; Όχι όταν μιλάμε για την Αμερική, τη χώρα όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Κι έτσι υπάρχει επίσημη εκκλησία που δοξάζει τα υλικά του «αμερικανικού πρωινού», με ακρογωνιαίο λίθο της «πίστης» το… μπέικον. Μιλάμε όπως είναι κατανοητό για την Ενωμένη Εκκλησία του Μπέικον (UCB), η οποία ιδρύθηκε το 2010 από τον Τζον Γουάιτσαιν ως διαμαρτυρία για την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των άθεων. Έδρα της «θρησκείας» είναι  το Νεβατικάνο του Λας Βέγκας, γνωστή και ως «αμαρτωλή πόλη», στην Νεβάδα των ΗΠΑ.

Και το πιο εντυπωσιακό όλων; Συγκεντρώνει περίπου 4.000 οπαδούς οι οποίοι φορούν καπέλο του μπέιζμπολ με την επιγραφή «Δοξάστε το μπέικον» . Οι κυριότερες εντολές αυτής της «θρησκείας» προς τους οπαδούς της είναι να αποδέχονται τους άθεους, να διασκεδάζουν, να είναι ενάρετοι, γενναιόδωροι και να υμνούν το μπέικον (!!!!)  Μέχρι στιγμής έχουν τελεσθεί πάνω από 600 δωρεάν τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών από αυτήν την εκκλησία.

Όπως αναφέρει δε ο Χέδερ Χέντερσον – ένας εκ των…. προφητών της Εκκλησίας – για την αποστολή της Εκκλησίας του Μπέικον «Η αποστολή μας είναι να προωθήσουμε τον σκεπτικισμό, την εκκοσμίκευση και την καταπολέμηση των θρησκευτικών διακρίσεων κατά των άθεων». Και προσθέτει «Η ζωή είναι σύντομη, θέλουμε να διασκεδάσουμε χωρίς τύψεις και ενοχές όσο περισσότερο είμαστε ζωντανοί. Αυτό άλλωστε μας διαφοροποιεί από τις άλλες συμβατικές εκκλησίες». Ευπρόσδεκτοι όμως είναι και οι χορτοφάγοι. Η εκκλησία καλεί τους οπαδούς της να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο, καθώς δεν υπόσχεται κανέναν παράδεισο μετά θάνατον.

Τι είναι αυτή η «εκκλησία-παρωδία»;

Η «Ενωμένη Εκκλησία του Μπέικον» δεν είναι η μοναδική περίπτωση τέτοιου είδους εκκλησίας. Αν και δεν απολαμβάνουν το ίδιο νομικό καθεστώς με αυτή, είναι ευρέως διαδεδομένες παρόμοιες εκκλησίες με τις ονομασίες «τα Ιπτάμενα σπαγγέτι» η «Εκκλησία της Ευθανασίας» και η Εκκλησία των Τζεντάι. Ο τζενταϊσμός είναι ένα θρησκευτικό κίνημα εμπνευσμένο από το έπος των ταινιών «Πόλεμος των Άστρων» (The Star Wars) του Τζορτζ Λούκας, η οποία ταινία με τη σειρά της είναι εμπνευσμένη από τον Βουδισμό, τον Ταοϊσμό και τον Σιντοϊσμό. Τα αθεϊστικά αυτά κινήματα «χλευάζουν» όλες τις θρησκείες και τις μεταφυσικές πεποιθήσεις.

Τι συμβαίνει όμως με τις διασημότητες, αναρωτιέται από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, Λουίς Αλφόνσο Γκαμέζ, μέλος του Σκεπτικιστών και αρθρογράφος της El Correo του Μπιλμπάο. Αυτοί που έχουν θεοποιήσει τον Έλβις Πρίσλεϊ ή τον Μαραντόνα συναντιούνται μόνο για να φάνε, να πιουν και περάσουν καλά. Ο φανατισμός αυτών των οπαδών της μουσικής, του αθλητισμού και του κινηματογράφου είναι η ζωντανή απόδειξη ότι χρειαζόμαστε τα είδωλα, θρησκευτικά ή κοσμικά, τα οποία αν και δεν διάγουν και την πιο υποδειγματική ζωή, εμείς τους τα συγχωρούμε όλα. Με βάση αυτό, τίθεται ένα θέμα προς συζήτηση. Να αναλύσουμε δηλαδή, τι είδους κοινωνία δημιουργούμε, λέει ο Γκαμέζ

Με πληροφορίες από το zougla.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Πανναξιακός ΑΟ: Οι πρωταθλητές Γεντέκος, Δρίτσας και Στεργιόπουλος στη Νάξο

Τρεις κορυφαίοι αθλητές του Πανναξιακού ΑΟ βρέθηκαν στο νησί, μίλησαν με τους μικρούς αθλητές και μοιράστηκαν εμπειρίες και κίνητρα.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση για εργαζόμενους και ενήλικες

Με ευέλικτο πρόγραμμα και τριετή φοίτηση, το Εσπερινό Λύκειο Νάξου προσφέρει απολυτήριο Λυκείου και νέες προοπτικές σε όσους θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Ίνδικτος: Η 1η Σεπτεμβρίου ως αφετηρία χρόνου στο Βυζάντιο

θεσμός που γεννήθηκε ως φορολογικός κύκλος στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και έγινε η «πρωτοχρονιά» του Βυζαντίου

Καντερές: «Σεπτέμβριος, μην εφησυχάζουμε» – Ο μήνας που έγραψε ιστορία με κακοκαιρίες

Ο μετεωρολόγος υπενθυμίζει μέσα από αναδρομή στη δεκαετία ότι ο Σεπτέμβριος συχνά κρύβει έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος (03/09) σε Δαμαριώνα και Σαγκρί

Χωρίς ηλεκτροδότηση από τις 06:00 έως τις 09:00 το πρωί οι περιοχές Μπαούζι Δαμαριώνα, Μαραθώ, Αρχάτος, Αθάλασσα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος, Ωσκέλος και Άγιοι Ανάργυροι Σαγκρί.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.