Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΈλον Μάσκ - Αποικισμός στον Άρη: Λεπτομέρειες ενός τρελού, θεότρελου σχεδίου!

Έλον Μάσκ – Αποικισμός στον Άρη: Λεπτομέρειες ενός τρελού, θεότρελου σχεδίου!

|

Η NASA ξεκαθαρίζει ότι οι άνθρωποι είναι απίθανο να πατήσουν στον Άρη πριν από τη δεκαετία του 2040. Ο Έλον Μασκ όμως λέει ότι μέχρι τότε θα έχει στείλει ένα εκατομμύριο αποίκους στον κόκκινο πλανήτη.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ποτέ δεν έκρυψε πως όλα όσα κάνει έχουν απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας αποικίας που θα σώσει την ανθρωπότητα σε περίπτωση που η Γη καταστραφεί από πτώση αστεροειδή ή άλλο πλήγμα πλανητικών διαστάσεων.

Τώρα, οι New York Times αποκαλύπτουν λεπτομέρειες ενός τρελού, θεότρελου σχεδίου.

Διαπλανητική πολεοδομία

Ο Μασκ έχει ήδη ζητήσει από ειδικές ομάδες της SpaceX να ετοιμάσουν τα σχέδια μιας αρειανής πόλης, είπαν στην εφημερίδα πέντε πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα. Μια ομάδα σχεδιάζει θόλους διαβίωσης που θα κατασκευάζονται με ντόπια υλικά, μια άλλη αναπτύσσει διαστημικές στολές για τον αφιλόξενο πλανήτη.

Στο μεταξύ, μια ιατρική ομάδα εξετάζει αν οι άποικοι θα μπορούν να τεκνοποιήσουν στο νέο τους σπίτι.

Ο ίδιος ο Μασκ έχει προσφερθεί να δώσει το σπέρμα του, ανέφεραν δύο πηγές της εφημερίδες.

Η αποικία «Mars Base Alpha» σε καλλιτεχνική απεικόνιση της SpaceX

Όπως φαίνεται το όραμα του αφεντικού της SpaceX και της Tesla γίνεται όλο πιο φιλόδοξο. Το 2016 προέβλεπε ότι θα περάσουν 40 με 100 χρόνια πριν χτιστεί μια αυτάρκης αποικία στον Άρη. Τον Απρίλιο όμως είπε σε εργαζομένους της SpaceX ότι σε 20 χρόνια θα ζουν στον πλανήτη ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Κι αν όχι σε 20, τότε σίγουρα σε 30, είπε σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Χ.

«Είναι εξαιρετικά επείγον να γίνει η ζωή πολυπλανητική» εμφανίζεται να λέει σε δημόσια διαθέσιμο βίντεο.

Πολλά από τα 20 άτομα που μίλησαν στους New York Times διατηρούν επιφυλάξεις για το φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο εξάλλου δεν πείθει κανέναν επιστήμονα.

«Δεν μπορείς απλά να στείλεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Άρη» είπε ο μηχανικός Ρόμπερτ Ζούμπριν, ο οποίος γνωρίζει τον Μασκ εδώ και 20 χρόνια και έγραψε το βιβλίο The Case for Mars. Για κάτι τέτοιο θα απαιτούνταν δεκαετίες, είπε.

Για πολλούς, ο Μασκ μοιάζει να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα (Reuters)

Κυβέρνηση των πολιτών

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, ο Μασκ έχει δηλώσει ότι ίδρυσε την εταιρεία διάνοιξης σηράγγων Boring Company με απώτερο στόχο να ανοίξει τούνελ στον Άρη προκειμένου να προστατεύσει τους αποίκους από την ισχυρή ακτινοβολία της επιφάνειας.

Αποκάλυψε επίσης στον κύκλο του ότι ένας λόγος που αγόρασε το Twitter, πλέον Χ, ήταν να εξετάσει πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει στον Άρη μια κυβέρνηση πολιτών που αποφασίζει με πλειοψηφία.

Όπως έχει πει επίσης ο Μασκ, ακόμα και το Cybertruck, το φουτουριστικό αγροτικό της Tesla, θα κινείται μια μέρα στον Άρη.

Καλλιτεχνική απεικόνιση της SpaceX δίνει μια ειδυλλιακή εικόνα για τη ζωή στον Άρη

Οι δικαστές πρέπει να εξεπλάγησαν το 2022 όταν εξέταζαν το πακέτο αμοιβής των 47 δισ. δολαρίων που σχεδίαζε η Tesla για τον Μασκ, όταν ο επιχειρηματίας είπε ουσιαστικά ότι χρειάζεται τα χρήματα για το διαπλανητικό του σχέδιο.

«Είναι ένας τρόπος να πάμε την ανθρωπότητα στον Άρη, επειδή η ίδρυση μιας αυτάρκους πόλης στον Άρη θα απαιτήσει πολλούς πόρους» είπε στο δικαστήριο.

Όπως φαίνεται, ο Μασκ έχει εξετάσει ακόμα και τις λεπτομέρειες του σχεδίου, όπως το πώς θα κρατά τους αποίκους ζεστούς.

Σε podcast του 2022, είπε ότι θα χρησιμοποιούσε θερμοπυρηνικές βόμβες για να θερμάνει τον παγωμένο πλανήτη.

Όσον αφορά την ενέργεια που θα χρειάζεται η αποικία, και εδώ υπάρχει έτοιμη λύση: τα ηλιακά κεραμίδια που έχει αναπτύξει η Tesla.

Πληροφορίες από: https://www.ot.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Από την Αθήνα με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε όλη τη χώρα

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: “Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν λαοί….”

Ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κκ. Καλλίνικου και η Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη εορτή του Πάσχα 2025

Πρόταση Ημέρας: Μαγειρίτσα αγιορείτικη, από τον Μοναχό Επιφάνιο

Η μαγειρίτσα είναι το σήμα κατατεθέν του Μ.Σαββάτου. Απολαύστε μια διαφορετική εκδοχή της δια χειρός του αείμνηστου μοναχού Επιφάνιου, με μανιτάρια, ψάρι και μυρωδικά.

Κατερίνα Μονογυιού: Συνεχείς οι παρεμβάσεις για την επιστροφή του Σκοπελίτη στις Μικρές Κυκλάδες

Το “Express Σκοπελίτης” είναι ο σύνδεσμος ζωής, πολιτισμού, υγείας και επικοινωνίας των μικρών νησιών.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.