Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕλλάδα: Τα μέλη του ΚΚΕ πήγαν στην πορεία με SMS "πάω στο...

Ελλάδα: Τα μέλη του ΚΚΕ πήγαν στην πορεία με SMS “πάω στο ..γιατρό”

|

Με μήνυμα “πάω σε φαρμακείο ή γιατρό” τα μέλη του ΚΚΕ προχώρησαν σε πορεία έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία… Η Αστυνομία όμως δεν προχώρησε σε επιβολή προστίμων γιατί δεν ήθελε να δυναμιτίσει το κλίμα (!!!)

Πως πήγαν τα μέλη του ΚΚΕ στην πορεία; Το Κομμουνιστικό Κόμμαπραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την Αμερικανική πρεσβεία θέλοντας με την ολιγομελή παρουσία του να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου 

Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, το ΚΚΕ τα κατάφερε και αιφνιδίασε τις Αρχές… Και βρέθηκε μια ανάσα από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών όπου διαδήλωσε τηρώντας όμως με ευλάβεια τα μέτρα αυτοπροστασίας. Ολοι φορούσαν μάσκες, τηρούσαν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο.

Αναφερόμενη στον αιφνιδιασμό η Ελληνική Αστυνομία αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ είχε στείλει SMS στο 13033 για μετάβαση σε νοσοκομείο. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξηγούσαν πως περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Αγνωστο παραμένει αν έγινε έλεγχος στους διαδηλωτές ή αν προέκυψε από… έρευνα εκτός υπηρεσίας. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο οδόστρωμα της Βασιλίσσης Σοφίας νωρίς το πρωί, πριον από το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό, κι ο επικεφαλής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα να αποχωρήσουν. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου 20 λεπτά, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα και στη συνέχεια αποχώρησαν. 

Αναφορικά με το γιατί δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, η απάντηση που έρχεται από την Αστυνομία είναι ότι δεν ήθελαν να δυναμιτίσουν το κλίμα από τη στιγμή που έγινε μια ειρηνική συγκέντρωση και μόλις τους ζητήθηκε αποχώρησαν. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξηγούσαν πως περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για να κάνουν εξετάσεις.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στις φετινές, ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, το αγωνιστικό- εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτάει σύγχρονο περιεχόμενο στην πάλη του λαού μας για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του» επισημαίνει το ΚΚΕσε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα 47 χρόνια «από τον ηρωικό ξεσηκωμό» προσθέτοντας πως «ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αποτελεί συνέχεια στις μάχες που έχει δώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα -και μέσα στην πανδημία- γιατί οι αγώνες ούτε αναβάλλονται, ούτε απαγορεύονται, όσες αυταρχικές απαγορεύσεις και επιβάλλει η κυβέρνηση»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.