Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕλλάδα: Στα Τρίκαλα ανακοίνωσαν Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και το "Μύλο των Ξωτικών"

Ελλάδα: Στα Τρίκαλα ανακοίνωσαν Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και το “Μύλο των Ξωτικών”

|

Ο Δήμος Τρικκαίων έδειξε και πάλι το δρόμο … Ανακοίνωσε ήδη τις δράσεις γύρω από τον “Μύλο των Ξωτικών” στα Τρίκαλα.. Ποιο είναι το σκεπτικό, τα μέτρα ασφαλείας και το βασικό σύνθημα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί για 10η χρονιά… 

Οχι, δεν είναι αστείο. Είναι μία εικόνα από την Ελλάδα που θέλουμε. Του προγραμματισμού και της έγκαιρης ενημέρωσης… Τι θέλουμε να πούμε; Πολύ απλά ότι 30 Αυγούστου και στα Τρίκαλα μιλάνε ήδη για τα Χριστούγεννα… Ναι. Για τα Χριστούγεννα. Και η  μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα επιστρέφει! Ο 10ος Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί φέτος από 3 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι 6 Ιανουαρίου 2022. Θα είναι απολύτως προσαρμοσμένος στα υγειονομικά πρωτόκολλα της περιόδου και εντελώς ευθυγραμμισμένος με την κλιματική αλλαγή.

Το θέμα του είναι «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων» και συνίσταται σε 4 ιππότες στοιχείων της φύσης: ανακύκλωσης, νερού, δάσους και ενέργειας, Οι ιππότες θα στέκονται στην κυκλικής κατασκευής φετινή διοργάνωση, παραπέμποντας στην κυκλική οικονομία, στα οργανικά απορρίμματα, στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

Παπαστεργίου: Για τα παιδιά και το περιβάλλον

Οπως το περιέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, στο θέατρο «Μηχανουργείο» του μύλου Ματσόπουλου): «Οι Ιππότες των Χριστουγέννων θα δώσουν χαρά και θα προστατεύουν περιβάλλον». Διότι «μέσα στη μαυρίλα της εποχής, μας λείπει η χαρά. Λείπει από την τοπική κοινωνία, λείπει από τις παιδικές ψυχές». Οπότε με τη φετινή διοργάνωση γεννιέται «η ελπίδα για να βρούμε ξανά ρυθμούς» για να μπορούν τα παιδιά «να ξαναζήσουν το όμορφο αυτό παραμύθι». Και το φετινό μήνυμα είναι μήνυμα που πρέπει να ακουστεί τώρα, μετά τις πυρκαγιές: να ξαναφέρουμε πίσω τις ζωές μας να «ξαναφέρουμε» πίσω το περιβάλλον.

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι, μετά την περυσινή μη πραγματοποίηση της διοργάνωσης «φέτος τα δεδομένα είναι πιο καθαρά: υπάρχει το εμβόλιο και η νόσηση συμπολιτών, που μας οδήγησαν στη λήψη της ξεκάθαρης απόφασης, να υλοποιήσουμε τη γιορτή».

Αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα για τα οικονομικά και άλλα μεγέθη, δίνοντας μέγιστη έμφαση στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των συμμάχων – χορηγών. Ζήτησε δε, μαζική… επιστράτευση, για να δοθεί το εμβληματικό μήνυμα με την ευκαιρία της 10ης διοργάνωσης, επιμένοντας, τόσο στη θεματολογία, όσο και στην ασφάλεια των χιλιάδων- επισκεπτών

 

Η ιστορία των Ιπποτών

Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίσθηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο μας Μύλο από τους «εισβολείς». Φιλοξενήθηκαν στο παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και θα μας συντροφεύσουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων.
Οι ειρηνικοί και ευγενικοί Ιππότες θα μας αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Θα συναντήσουμε τους καλόκαρδους Ιππότες στα εντυπωσιακά τους Φρούρια και θα ταξιδέψουμε, μέσα από τις ιστορίες τους, σε μια άλλη εποχή όπου έννοιες όπως η αναγέννηση, η αλληλεγγύη, η προστασία, η αγάπη είχαν πραγματική σημασία.

Ο «Πράσινος» και ο «Εξυπνος» Μύλος των Ξωτικών

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας τόνισε ότι η προσπάθεια γίνεται για «έναν καινούργιο, διαφορετικό, αναγεννημένο Μύλο των Ξωτικών. Ξαναχτίζουμε τη μεγαλύτερη μηχανή παραγωγής χαμόγελου στην Ελλάδα για τα παιδιά, προκειμένου να ζήσουν ξανά ένα όμορφο παραμύθι, σε συνδυασμό με τη γνώση για το περιβάλλον».
Και επεσήμανε ως προς τη θεματολογία, ότι η κεντρική ιδέα αφορά στο ότι «οι ιππότες προστατεύουν τη φύση και περιβάλλον, βρίσκονται στην υπηρεσία της ανθρωπότητας».
Αποκαλύπτοντας δράσεις των Ξωτικών, ο κ. Κωτούλας τόνισε ότι
– θα υπάρχει μείωση στο πλαστικό (θα αφορά σε πλαστικό μιας χρήσης),
– τμήμα της παραγόμενης ενέργειας θα προέρχεται κατά το δυνατόν από ανανεώσιμες πηγές,
– τα απορρίμματα θα εντάσσονται στην προσπάθεια για μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Και τόνισε ότι το αισιόδοξο μήνυμα αφορά στο ότι οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές να αγκαλιάσουν το εγχείρημα, για πιο όμορφα Χριστούγεννα φέτος στα Τρίκαλα.

Ο ασφαλής Μύλος των Ξωτικών

Ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτης αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα υγείας και ασφάλειας. Η φράση που θα χαρακτηρίζει τον φετινό Μύλο των Ξωτικών είναι πως αυτός θα πραγματοποιηθεί με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο. Και μάλιστα «με μέγιστη αυστηρότητα», όπως επεσήμανε, αναφερόμενος στο παράδειγμα των νησιωτών, που εμβολιάστηκαν για τη θερινή τουριστική περίοδο. Ο κ. Ράπτης έδωσε το μήνυμα για τον εμβολιασμό όλων, ώστε «ο φετινός Μύλος των Ξωτικών να είναι ένας ασφαλής προορισμός

Μάλιστα σημείωσε ότι αυτή η φράση αφορά και τους επαγγελματίες που θα συνεργαστούν με τον Μύλο και, φυσικά, το προσωπικό, για τον κορυφαίο οικογενειακό προορισμό της χώρας, το κορυφαίο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο. Στα υπόλοιπα τεχνικά ζητήματα, τονίστηκε πως ξεκινά άμεσα η πρόσκληση σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες, χορηγούς για συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες ξεκινά η λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας www.milosxotikon.gr ενώ είναι διαθέσιμος και ο τηλεφωνικός αριθμός 24310 38890.

Με πληροφορίες από τη σελίδα tameteora.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.